Uutiset
07.06.2020

Indonesia ja COVID-19: Nainen, joka auttaa yhteisöä taidoillaan

Maailma sulkeutuu lukkojen taakse kuin COVID-19-virus uhkaa miljoonia ihmisiä työttömyydellä ja köyhyydellä. Mutta eräs indonesialainen nainen, Naomi, on ottanut taitonsa käyttöön ja ompelee suojamaskeja yhteisön tarpeisiin.

Naomi (oikea nimi on muutettu turvallisuussyistä) johtaa miehensä kanssa seurakuntaa. COVID-pandemian torjuntatoimien vuoksi heidän kirkkonsa suljettiin. Kun uhrilahjoja ei voinut enää kerätä, pariskunnalla ei yhtäkkiä ollut mitään tuloja.
COVID-19-pandemian arvellaan Indonesiassa johtavan yli 3,5 miljoonaa ihmistä köyhyyteen ja enemmän kuin 5 miljoonaa työttömiksi. Naomi ja hänen miehensä välttivät tämän kohtalon, kun etsivät keinoa, jolla auttaa ihmisiä.

”Sanoimme, että meidän täytyy tehdä jotain, joka auttaa hallitusta pysäyttämään viruksen leviämisen”, muslimitaustasta kristityksi kääntynyt Naomi kertoo Open Doorsille.
Maskit oli myyty kaupoista loppuun. Naomi oli kaksi vuotta aiemmin saanut Open Doorsin Naisten Koulutuskeskuksessa ompelukoulutusta ja lahjaksi ompelukoneen, joten hän alkoi valmistaa maskeja.

Aluksi Naomi antoi maskeja seurakunnan jäsenille, perheelle, ystäville ja naapureille. Sitten eräs kauppias halusi ostaa maskeja myytäväksi, ja nyt Naomi valmistaa maskeja myös kauppiaalle. ”Maskeista saadut tulot auttavat meitä huomattavasti nykyisessä taloudellisessa tilanteessa”, Naomi sanoo.

Perheen rukouskokous keskeytettiin
Kaiken tämän keskellä Indonesian kristittyjä kohtaan hyökkäillään jatkuvasti. Huhtikuun 19. päivänä eräs perhe Cikarangin alueella Länsi-Jaavalla joutui väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi, kun se piti rukous– ja ylistyskokousta kotonaan. [Lähde: AsiaNews.] Sosiaaliseen mediaan levisi video, jonka väitettiin liittyvän kyseiseen tapahtumaan. Siinä naapuri ja kylänpäällikkö syöksyvät perheen kotiin mukanaan nuijan tapainen ase. Videolla he ilmeisesti sanoivat perheelle, että kokoontumiset on pandemian torjuntatoimien vuoksi kielletty.
Perheen edustaja kertoo, että samanlaisia hyökkäyksiä tapahtui myös 12 vuotta sitten kuukauden ajan. Niillä yritettiin pakottaa perhettä lopettamaan rukous- ja ylistyskokoukset.

Rukoile:
– Rukoile Indonesian kristittyjen puolesta, että he pysyisivät rauhallisina ja olisivat suolana ja valona epävarmuuden aikana. Rukoile, että esteet ja haasteet vain vahvistaisivat heidän uskoaan.
– Rukoile Jumalan viisautta hallitukselle, jotta se löytäisi tehokkaita ja tuloksellisia keinoja pandemiatilanteen hallintaan.
– Rukoile lääkintätyöntekijöiden puolesta, jotka vaarantavat henkensä joka päivä. Rukoile sairastuneille pikaista paranemista. Rukoile myös, että sairaanhoitoon tarvittavia välineitä ja tarpeistoa olisi riittävästi, jotta virusta vastaan voitaisiin taistella.
– Rukoile yritysten puolesta, joiden liiketoiminta on pysähtynyt ja tulos kutistuu tappion puolelle. Rukoile myös satojen ja tuhansien työttömiksi joutuneiden puolesta, että Jumalan antama jokapäiväinen leipä riittäisi heistä jokaiselle.