Lehdet
07.10.2017

Ilosanoma leviää kirjana ja muistikortilla

Muuttuva maailma ja Sanan nälkä

Arabimaailma on hiljalleen muuttumassa yhä vastaanottavaisemmaksi evankeliumille, kertoo Judah, salassa toimiva raamattujen jakaja Arabian niemimaalta.

”Ihmisillä on niin kova Sanan nälkä, että se löytää aina jotenkin tiensä heidän luokseen.” Raamattujen jakaja Judah* on työskennelyt vuosia Open Doorsin tuella Arabian niemimaalla. Hän tietää, miten haastavaa on viedä Raamattuja alueen tiukasti islamilaisiin maihin.

Joissakin maissa, kuten Saudi-Arabiassa ja Jemenissä, maahan on kiellettyä tuoda enempää kuin yksi tai kaksi Raamattua henkilökohtaiseen käyttöön. Raamattuja myydään vain kirkoissa, eikä muslimimaiden kansalaisten ole helppoa saada niitä käsiinsä.

”Ihmisillä on niin kova Sanan nälkä, että se löytää aina jotenkin tiensä heidän luokseen.”

Jumalan Sana muuttaa monen elämän

Evankeliumin vieminen islamin sydänmaille on kaikkea muuta kuin helppoa. Judahilla on kuitenkin paljon kokemuksia siitä, miten Jumalan Sana on koskettanut ihmisiä ja muuttanut heidän elämänsä. Kaikkein eniten tätä tapahtuu muualta kuin länsimaista tulevien maahanmuuttajatyöläisten keskuudessa.

Arabimaissa työskentelee miljoonia aasialaisia kotitalous- ja toimistotyöntekijöitä, rakennustyöläisiä ja lastenhoitajia. ”Monet heidän pastoreistaan julistavat rohkeasti evankeliumia maanmiestensä keskuudessa. He käyttävät kaikkia mahdollisia keinoja ilosanoman viemiseksi eteenpäin.”

Raamattu ei ole enää pelkästään painettu kirja. Open Doorsin työntekijä kuljetti hiljattain Judahille tuhat ääniraamattua monilla eri kielillä microSD-muistikorteille tallennettuina.

Judahin mukaan avoimuus evankeliumille on nyt suurempaa kuin koskaan ennen, koska evankeliumin levittämiseen on uusia keinoja. Raamattuja ei esimerkiksi enää jaeta vain painettuina kirjoina. Hiljattain Open Doorsin työntekijä kuljetti Judahille tuhat ääniraamattua monilla eri kielillä microSD-muistikorteille tallennettuina.

”Monet aasialaislähtöiset työläiset ovat käytännössä lukutaidottomia, joten heidän on vaikeaa lukea Raamattua. Nyt he voivat vain asettaa muistikortin matkapuhelimeensa ja kuunnella evankeliumia. Jotkut heistä kuulivat evankeliumin elämänsä ensimmäistä kertaa työskennellessään täällä, rajoitetussa muslimimaassa.”

Unia ja näkyjä

Myös Oliver* jakaa Raamattuja Arabian niemimaalla. Hän on ollut avainasemassa auttamassa maanmiehiään Jumalan yhteyteen. Hän jättää öisin Raamattuja ihmisten portaille ja ottaa päivällä yhteyttä niihin, jotka vaikuttavat vastaanottavaisilta.
Oliverilla on paljon tarinoita siitä, miten Raamattu on johtanut arabimuslimeita Kristuksen luokse. Usein näihin kertomuksiin liittyy unia ja näkyjä. ”Raamatun lukeminen riittää siihen, että muslimit löytävät Jeesuksen.”

Oliver on kastanut viime vuosina joitain entisiä muslimeita. Kasteet on toimitettava salaa eivätkä uudet kristityt voi liittyä mihinkään kirkkoon. Usein heidän perheenjäsenensäkään eivät tiedä heidän seuraavan Jeesusta, koska he saattaisivat vahingoittaa kristityksi kääntynyttä läheistään. Oliverin kaltaisten uskollisten kristittyjen ohjauksessa he voivat kuitenkin kasvaa uskossa ja pysyä yhteydessä maailmanlaajaan Kristuksen ruumiiseen. Oliver järjestää heille mahdollisuuksien mukaan tapaamisia ja auttaa heitä muodostamaan pienryhmiä.

Rukous on tärkeintä

Jumala rakentaa kirkkoaan myös islamin sydänmaiden uusien uskovien keskuudessa, vaikka he joutuvatkin toimimaan maan alla. Open Doors tukee Oliveria ja Judahia lähettämällä heille Raamattuja ja muuta kristillistä materiaalia – ja rukoilemalla heidän puolestaan.

Vuosikymmenen kokemuksella Raamattujen jakamisesta Judah sanoo, että ainoa asia, johon hän voi luottaa ja johon hänen pitää luottaa, on rukouksen voima.

”Aloitan ja lopetan päiväni rukouksella. Jopa ennen sähköpostiviestin lähettämistä rukoilen, että vastaanottaja saa viestin ja ettei tule yhteysongelmia. Pyydän myös teitä tukemaan työtäni rukouksella.”