Uutiset
09.01.2020

Ilon päivä Burkina Fasossa: näin meitä siunattiin maissilla, riisillä ja pavuilla

”Burkina Fason pohjoisosissa meitä kristittyjä ja kirkkojamme vastaan on hyökätty,” kertoo paikallinen pastori. “Emme tiedä, ketkä tätä tekevät ja ketkä sponsoroivat. Tiedämme vain, että he ovat kristittyjen kimpussa.”

Open Doors on juuri välittänyt suuren ruokalähetyksen Länsi-Afrikkaan, Burkina Fasoon, islamisteja paenneille kristityille. Näiden oli ollut pakko paeta Bansalogosta, Djibosta ja Arbindasta, koska sotilasiskujen määrä oli kasvanut sietämättömäksi.

Täällä Kayassa muut kristityt ovat ottaneet uskonsisarensa ja -veljensä vastaan. Ruokaa kirkolla ei kuitenkaan ole ollut riittävästi.

Täällä Kayassa muut kristityt ovat ottaneet uskonsisarensa ja -veljensä vastaan. Ruokaa kirkolla ei kuitenkaan ole ollut riittävästi.

Ruoka-avun tarve oli huutava

Open Doors vieraili Kayassa ja näki nuo sadat perheet, jotka olivat kipeästi ruoka-avun tarpeessa. Nyt peräti 560 kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevaa perhettä on saanut kahdeksi kuukaudeksi maissia, riisiä ja papuja.

Maanalaisten kristittyjen johtaja, pastori Samuel Sawadogo, oli todella onnellinen nähdessään kuorma-autolasteittain ruokaa.

Perheet olivat olleet henkisesti ja fyysisesti nääntyneitä ruoan puutteeseen. Tunnelma oli kireä. Tämän avun kautta rauha ja toivo palasi ihmisten koteihin.

Tänään Kristuksen rakkaus on näyttäytynyt meille. Herra siunatkoon teitä ja varjelkoon teitä!

Hyökkäykset olivat arkipäivää

”Burkina Fason pohjoisosissa meitä kristittyjä ja kirkkojamme vastaan on hyökätty,” kertoo paikallinen pastori Samuel Sawadogo. “Emme tiedä, ketkä tätä tekevät ja ketkä sponsoroivat. Tiedämme vain, että he ovat kristittyjen kimpussa.”

Monien elämä on täysin järkkynyt. Useimmat pakenivat tyhjin käsin. Monet perheenjäsenet ovat saaneet surmansa ja ihmisten tuska on suuri.

Sydämellisiä kiitoksia avusta

Kun ruoka-apu saapui, naiset tanssivat ja lauloivat laulamistaan silkasta riemusta. Naiset nauroivat, lapset alkoivat nauraa ja leikkiä. Uskovat kohottivat katseensa Jumalan puoleen ja siunasivat auttajiaan. Tämä oli iso apu koko maan kristityille.

Pastori Daniel Zabran kertoo: ”Pakenimme täysin tyhjin käsin ja nyt olen niin onnellinen ruoka-avusta! Saimme rauhan sydämeen ja ruokaa pöytiimme. Suurkiitos auttajillemme, olkaa siunattuja!”

Naomi Zabre’ kiittää myös: “Tämä ruoka auttaa minua pitämään huolta lapsistani pitkäksi aikaa. Siunatkoon Jumala ne, jotka antoivat omastaan! Aamen.”

Zoreh Zaharah lauloi ylistyslaulun Jumalalle kaikesta hyvästä, mitä hän on tehnyt Zoreh’n elämässä. “Auttakoon Jumala teitä kaikkia auttajia teidän tarpeissanne.”

Bamogo Philip sanoo: “Tänään Kristuksen rakkaus on näyttäytynyt meille. Ilman hänen rakkauttaan uskovat eri puolilla maailmaa eivät olisi kuulleet meistä eivätkä lähettäneet apuaan. Herra siunatkoon teitä ja varjelkoon teitä!

Rukoilettehan Burkina Fason puolesta! Rukoilkaa, että Jumalan rauha vallitsisi koko maassa ja että kristityt pystyisivät palaamaan koteihinsa. Ja että kodeistansa paenneet pastorimmekin saisivat Jumalalta toivon sanat kerrottaviksi seurakunnilleen.

Kiittäkää Jumalaa elämän helpottumisesta Kayassa! Kiittäkää toivosta, joka syttyi uudelleen monien sydämissä!

Rukoilkaa Burkina Fason pohjoisosissa olevien kristittyjen puolesta: antakoon Jumala heille armon pysyä hänessä lujina kaikissa vaikeuksissa.

Rukoilkaa pastoreiden puolesta, että Jumala varustaisi heidät rakkaudellaan, huolenpidollaan ja toivollaan.

Rukoilkaa, että rakkaansa menettäneet saisivat Jumalalta sisäisen rauhan ja turvan.

Rukoilkaa lisää varoja, että muutkin vainotut saisivat tukea.

Tämä ruoka auttaa minua pitämään huolta lapsistani pitkäksi aikaa. Siunatkoon Jumala ne, jotka antoivat omastaan! Aamen.