Lehdet
28.12.2020

He yrittivät tuhota hänen uskonsa mutta vahvistivatkin sitä

Kiinan muslimitaustaiset kristityt joutuvat pysyttelemään salassa, sillä heitä vainoavat sekä maan hallitus, ympäröivä yhteisö että heidän omat perheensä. Open Doorsin kanavoima tuki kuitenkin lujittaa heidän uskoaan.

Ehmet* saattoi vain seurata kellon viisareiden liikkeitä, kun kuukausia hänen elämästään valui hiekkaan kiinalaisella kristittyjen uudelleenkoulutusleirillä. Hän kysyi itseltään: ”Mitä elämää tämä on?” Pohdintansa tuloksena hän kuitenkin antautui kokonaisvaltaisesti Jumalalle ja täyttyi rauhalla. Kun hänet vapautettiin, hänen uskonsa oli entistä vahvempi.

“Vaikka Ehmet on taas kotonaan, hänen toimiaan seurataan. Se ei ole lannistanut hänen elävää uskoaan. Hän luottaa edelleen Jumalaan. Aika uudelleenkoulutusleirillä itse asiassa vain syvensi miehen uskoa ja uudisti hänen yhteytensä Isään Jumalaan”, kertoo Philip*, Open Doorsin työntekijä, joka tukee Ehmetiä.

“Aika uudelleenkoulutusleirillä itse asiassa vain syvensi miehen uskoa.”

Ehmet on yksi arviolta noin viidestä- tai kuudestatuhannesta muslimista kristityksi kääntyneestä kiinalaisesta. Open Doors -järjestön näkynä on vahvistaa näitä sisaria ja veljiä, kun he kohtaavat vainoa hallituksen, asuinyhteisöjensä ja jopa omien perheidensä taholta.

Luottamuksen rakentaminen

“Koska muslimitaustaisia uskovia on vähän ja he tapaavat salassa, on hyvin vaikea löytää heidät tai ottaa heihin yhteyttä”, kertoo Pearl*, Open Doorsin työntekijä. ”Mutta tutustuttuamme heihin he ovat luottaneet meihin tarpeeksi aloittaaksemme työn heidän keskuudessaan. Lohdutamme heitä, rohkaisemme heitä Jumalan Sanalla ja rukoilemme heidän puolestaan.”

Pearl ja hänen tiiminsä tapaavat muslimitaustaisia kristittyjä yksittäin ja pienissä ryhmissä auttaakseen heitä ymmärtämään Raamattua ja kokemaan Jeesuksen rakkautta. ”Tämä on auttanut uskovia pysymään lujina vainon aikana”, hän kertoo. He myös tukevat seurakuntien johtajia opettamalla näille, miten opetuslapseuttaa uskovia, ja antamalla heille rahaa matkakuluihin, niin että he voivat vierailla syrjäseuduilla asuvien uskovien luona. Tällaisiin vierailuihin sisältyy aina riski. Philip selittää: ”Uskovat voivat saada sakkoja, mikäli heidät tavataan pitämästä hengellistä tilaisuutta. Jos he varoituksista huolimatta jatkavat ja heidät saadaan taas kiinni, he voivat joutua vankilaan.”

Suurta rohkaisua

On kuitenkin selvää, että Open Doorsin työntekijöiden tarjoama tuki rohkaisee uskovia suuresti. Philip mainitsee erään muslimitaustaisen sisaren, Ruthin*, jonka aviomies pidätettiin ja vangittiin kuukausiksi tämän johdettua hengellistä kokousta. Voimme vain yrittää kuvitella, millaista pelkoa ja yksinäisyyttä hän tunsi aviomiehensä ollessa poissa. Silti Ruth sanoi Open Doorsin työntekijöille: ”Voin jakaa tuskani ja turhautumiseni teidän kanssanne aina, kun tulette käymään. Voin luottaa teihin. Se on kokonaan vapauttanut minut. Kun vierailette luonani, tunnen itseni rakastetuksi, lohdutetuksi ja rukousten ympäröimäksi.”

* Nimi muutettu turvallisuussyistä

Rukoilethan

Rukoile, että muslimitaustaiset kristityt saavat Jumalalta voimaa ja rohkeutta, kun he joutuvat ankaran vainon kohteeksi. Rukoile, että monia uusia johtajia nousee palvelemaan Herraa ja vahvistamaan Hänen kansaansa. Pyydä Herraa antamaan rauhaa ja lohtua uskovien perheille heidän kohdatessaan vaikeuksia.