Uutiset
05.10.2018

Filippiiniläinen Precious julistaa evankeliumia vainoajilleen

Precious jakaa evankeliumia heimoyhteisössään oman henkensä uhalla. Hän sanoo rakastavansa Jeesusta enemmän kuin omaa elämäänsä.

Precious kuuluu yhteen Etelä-Filippiinien 13 muslimiheimosta. Hän kertoo, että heimo uskoo polveutuvansa kuninkaallisista. Precious ei nuorena kuitenkaan tuntenut itseään kuninkaalliseksi.

”Menin Manilaan, koska äitini kuoli ja toivoin voivani rakentaa elämäni pääkaupungissa. Epäonnistuin siinä. Kohtasin monia ongelmia ja tunsin tyhjyyttä sisälläni.”

Precious masentui niin syvästi, että suunnitteli itsemurhaa. Hän ystävystyi kuitenkin kristityn naisen kanssa, joka kertoi hänelle evankeliumin ilosanoman.

Ensin Precious ei pystynyt uskomaan evankeliumia todeksi, koska sen sanoma oli hyvin erilainen kuin islamilainen usko, jonka parissa hän oli kasvanut. Hänen kristitty ystävänsä puhui synnistä, joka erottaa meidät Jumalasta.

”Sanoin, etten tarvitse Jeesusta, koska en ole syntinen. Islamissa synti ei ole keskeinen asia, vaan kuuliaisuus.”

Precious oli kuitenkin utelias ja otti vastaan ystävänsä tarjoaman Raamatun.

”Kun avasin sen, Johanneksen evankeliumissa 10:9 sanottiin: ’Minä olen portti. Se, joka tulee sisään minun kauttani, pelastuu.’ Olin hämmästynyt. Raamatussa ei esitetty vaatimuksia, mitä meidän täytyisi noudattaa voidaksemme astua portista sisään. Ei ole väliä sillä, oletko musta tai valkoinen tai rikas tai köyhä tai mihin heimoon kuulut – Astut vain sisään ja pelastut.

Hän avasi Raamatun uudelleen ja luki Johanneksen evankeliumin 5:24, jossa sanotaan: ”Totisesti: se, joka kuulee minun sanani ja uskoo minun lähettäjääni, on saanut ikuisen elämän. Hän ei joudu tuomittavaksi, vaan hän on jo siirtynyt kuolemasta elämään.”

Precious ymmärsi, että hän voi saada iankaikkisen elämän yksinkertaisesti uskomalla Jeesukseen Kristukseen. ”Sillä hetkellä vastaanotin Isa al-Masihin (arabiankielinen nimi Jeesukselle) pelastajanani.”

Precious’in perhe uhkasi tappaa tämän kuultuaan naisen päätöksestä lähteä seuraamaan Jeesusta. Jonkin aikaa hän pysytteli poissa kotiseudultaan. Jumala kuitenkin kutsui häntä palaamaan ja jakamaan evankeliumia heimonsa keskuudessa.

”Sanoin Jumalalle, etten halua mennä. Pelkäsin, että minut tapetaan. Mutta Jumala jatkoi kutsumista. Psalmeissa kerrotaan, että Jumala on paimenemme ja vaikka vaeltaisimme kuoleman varjon laaksossa, hän on kanssamme. Niinpä tottelin Jumalaa.”

Tappouhkaukset eivät ole lakanneet, mutta Precious on nähnyt Jumalan tekevän työtään ihmeellisellä tavalla kansansa keskuudessa. Precious kertoo, että aiemmin islamilaiseen ääriliikkeeseen kuulunut henkilö kääntyi kristityksi ja sairas nainen parani, kun Jeesus ilmestyi hänelle henkilökohtaisesti. Kun Precious näkee heimonsa jäsenten tulevan uskoon, se antaa hänelle voimaa kestää vainoa.

”Yksi vainoajistani oli sisareni. Kerroin evankeliumin hänelle lukuisia kertoja, mutta hän ei halunnut uskoa Jeesukseen. En kuitenkaan antanut periksi. Lopulta sisareni sanoi Jumalalle: ’ Jos olet Jumala, näytä itsesi minulle.’ Muutaman kuukauden kuluttua Jeesus näytti kasvonsa sisarelleni, joka nyt myös julistaa evankeliumia yhteisössämme.

Viime vuonna Islamilainen ääriryhmä valtasi Marawin kaupungin ja tappoi monia kristittyjä. Monet pakenivat kaupungista piirityksen aikana. Ihmisten rukoukset ja tuki mahdollistivat elintärkeän avun tarjoamisen pakolaisille. Nyt Open Doors ’in paikalliset yhteistyökumppanit ovat mukana auttamassa uskovia korjaamaan kotejaan ja käynnistämään pienyrityksiä.

Huolimatta kokemastaan vainosta, Precious’in Jeesusta kohtaan tuntema rakkaus ja intohimo ovat edelleen vahvoja.

”Rakastan Jeesusta enemmän kuin elämääni. En mennyt naimisiin. Herra on minun ensirakkauteni. Rakastan Häntä niin paljon, että olen valmis ottamaan riskejä Hänen vuokseen.”

*Precious’in nimi on muutettu turvallisuussyistä.

Lähde: Open Doors