Selaa World Watch -listan maita

39. sijalla World Watch -listalla

Etiopia

WWL 2020: Sijalla 39, pisteitä 63/100
WWL 2019: Sija 28
WWL 2018:
Sija 29
WWL 2017: Sija 22
WWL 2016: Sija 18

 

Asukasluku: 104,3 milj. (62 milj. kristittyä)
Pääuskonto: Ortodoksinen kristinusko ja islam
Vainoamisen syy: Ääri-islam ja kansallinen protektionismi

Vainoavat tahot

Etiopian vainotilanne on usein monimutkainen vainoamisen tapojen muuttuessa. Valtio rajoittaa uskonnonvapautta. Joissakin osissa maata konservatiiviset muslimit aiheuttavat haasteita, etenkin islamista kääntyneille kristityille.

Myös sekularismi eli maallistuminen aiheuttaa vaikeuksia kristityille. Erään asiantuntijan mukaan radio-ja televisioasemien perustamiskielto uskonnolliseen tarkoitukseen sekä kielto harjoittaa uskonnollista toimintaa oppilaitoksissa rajoittavat uskonnonharjoittamisen, opettamisen ja lähetystyön vapautta.

Etiopian ortodoksisen kirkon (EOC) hallitsemilla alueilla muihin uskontokuntiin kääntyneet kohtaavat vainoa perheen, yhteisön ja EOC:n kuuluvien valtion viranomaisten puolelta. On siis mahdollista, että yhdessä ja samassa maassa vainotut voivat toimia myös vainoajina.

Vainojen ilmeneminen

Etiopiassa kaikki kristilliset yhteisöt kokevat jonkinasteista vainoa. Pidätyksiä tapahtuu joissain osissa maata, tällöin muihin kuin EOC:n kuuluvia kristittyjä kohdellaan rajummin sekä viranomaisten että EOC:n puolelta. Perheet ja paikalliset yhteisöt kohtelevat kaltoin muslimitaustaisia ja ortodoksikirkosta eronneita kristittyjä.

Joskus kristityiltä kielletään paikallisten palveluiden käyttö ja yhteiskunta hyljeksii heitä. Joillakin seuduilla väkijoukot hyökkäävät kirkkoihin.

Selaa World Watch -listan maita

USKO YHDISTÄÄ VALTAMERTEN YLI

Muutama kuukausi sitten englantilainen Heather George osallistui kansainvälisen naisten ryhmän mukana yhteiseen konferenssiin Etiopian vainottujen...

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.