RÄPPÄRI LÖYTÄÄ ELÄMÄN TARKOITUKSEN

Nadir* luopui pahoista tavoistaan ja joutui perheensä hylkäämäksi – loistaa valona Pohjois-Afrikan eristetyille kristityille

Seurakunnan johtaja Nadirin aiempi elämä ei ennakoinut hänen kutsumustaan. Hän oli 28-vuotias rap-muusikko, jonka itseriittoinen elämäntapa on tuttu monille länsimaisille nuorille. Hän poltti hasista, käytti alkoholia ja nautti bilettämisestä, mutta hän luopui kaikesta tästä ystävyyssuhteen päättyessä. Hän ei tiennyt, että koko hänen elämänsä muuttuisi. Hän löytäisi kutsumuksensa, mutta joutuisi perheensä hylkäämäksi.

Kymmenen vuotta sitten Nadir luki Koraania ja kävi paikallisessa moskeijassa Pohjois-Afrikassa. Siellä käynnit loppuivat, kun rap-musiikki vei hänet mukanaan. Hän sanoo nyt: ”Ensimmäinen askeleeni rap-maailmaan oli ensimmäinen askeleeni suureen syntiin”.

Rap-maailmaan Nadirin johdatti hänen lapsuudenystävänsä, joka oli rap-muusikko. He päätyivät kisaamaan keskenään rap-taidoistaan.
”Silloin ystäväni sanoi monia pahoja asioita, ja sen jälkeen kielsin häntä puhumasta minulle enää koskaan.”

Kului kolme kuukautta ennen kuin Nadir tapasi ystävänsä seuraavan kerran. ”Olin kahvilassa. Hän tuli luokseni ja pyysi tapahtunutta anteeksi.” Nadir ei koskaan aiemmin ollut kuullut ystävänsä puhuvan anteeksiantamisesta. Sitten ystävä rupesi kertomaan Nadirille Jeesuksesta. “Silloin ymmärsin, mitä olin etsinyt koko elämäni. Tarvitsen Jeesusta!”

Nadirin elämässä alkoi uusi vaihe. Hän halusi oppia kaiken kristinuskosta. Hän lainasi Raamatun ja luki kirjoista ja netistä kaiken kristinuskoon liittyvän, mitä löysi. Hän kuvailee Jumalan apua uskontaipaleensa alkuaskelissa: ”Niin kuin Jeesus tarttui Pietarin käteen, ja tämä käveli veden pinnalla. Jeesus sanoi minulle: ’Pysy kanssani, seiso kanssani’.”

Nadirin perhe pani merkille muutokset: juominen ja bilettäminen loppuivat. Hän oli kääntänyt uuden lehden elämässään.

Perhettä kiinnosti Nadirin uusi käytös. Äiti seurasi kerran Nadiria tämän huoneeseen ja näki Raamatun. Nadir kertoi äidilleen kääntyneensä kristityksi. Äiti kysyi:”Miksi, kun koko perhe on muslimeja.” Äiti kielsi Nadiria puhumasta uskostaan hänelle enempää.

Isän reaktio oli voimakkaampi. Hän käski minua ottamaan vaatteeni ja lähtemään pois, koska hän ei halua nähdä minua enää. Hän sanoi menevänsä viranomaisten puheille ja poistavansa nimeni perheen tiedoista. Isäni käski esimiestäni erottamaan minut, koska olin kristitty.

Nadirin isä kertoi moskeijan imaameille, että hänen poikansa oli kääntynyt kristityksi. Nämä kehottivat isää toimittamaan pojan vankilaan ja jopa tappamaan hänet.

Rahattomana Nadir eli jonkin aikaa kadulla syöden muiden ihmisten jätteitä. Lopulta hän löysi turvapaikan toisen kristityn luona. Pian Nadir alkoi etsiä muita pohjoisafrikkalaisia kristittyjä Internetistä.

Ensimmäiset islamista kääntyneet kristityt Nadir löysi Facebookista. He rohkaisivat toisiaan säännöllisillä viesteillä. ”Yhteys perheeseeni oli katkennut, mutta Jumala antoi minulle upeita uusia ihmissuhteita.” Nykyään Nadir matkustaa usein tapaamaan kristittyjä, joihin hän on tutustunut netissä. Hän myös kutsuu lähellään asuvia kristittyjä omaan kotiinsa, jossa hän johtaa kotiseurakuntaa.

Eniten Nadir kuitenkin tavoittaa ihmisiä radiolähetystensä välityksellä. Hän puhuu uusille kristityille internetpohjaisen radioaseman kautta. Hänen luottavainen ja kaunis puhetyylinsä perustuu taitoihin, joita hän kehitti räppärinä.

Nadirilla on unelmia. ”Pohjois-Afrikassa ihmiset kokoontuvat mielellään kahviloissa. Haluaisin perustaa kahvilan, jossa voisin kertoa ihmisille Jeesuksesta.”** Nadir ja hänen kristityt ystävänsä tapaavat paitsi sunnuntaisin, myös arkipäivisin.

Kristittynä Nadir on tavannut naisen, josta tuli hänen vaimonsa. Nadirin perhe ei osallistunut häihin.

Monille muslimitaustaisille kristityille pahin vaino tulee oman perheen keskeltä, mutta Nadir näkee toivoa sovinnosta.

”Häiden jälkeen isäni soitti ja pahoitteli, ettei päässyt häihimme rahapulan vuoksi. Hän itki puhelimessa.” Nadir kertoi isälleen rukoilevansa tämän puolesta, ja sen jälkeen asiat ovat muuttuneet. ”Olemme ystäviä, nauramme yhdessä ja puhumme paljon. Perheeni on kysynyt, milloin pääsen käymään heidän luonaan, ja milloin he voivat tulla luokseni kylään. Minusta on nykyään mukava jutella perheeni kanssa. Jumala kuuli rukoukseni.”

* Henkilönimi muutettu ja tapahtumamaa jätetään kertomatta turvallisuussyistä.

** Open Doors on antanut Nadirille mikrolainan, jonka auvlla hän voi käynnistää unelmiensa kahvilan.

Lähde

TERVETULOA KESKI-AASIAN SALAISEEN KIRKKOON

Jos käväisisit lauantai-iltana Muratin ja Miran (nimet muutettu turvallisuussyistä) kotona Keski-Aasiassa, et huomaisi mitään epätavallista. Heillä on isot päivälliskutsut. Herkullisia ruokalajeja on pitkän pöydän joka sentillä ja pöydän ympärillä istuvat ihmiset...

YHDESSÄ KESTÄMME: LEIRIT VAHVISTAVAT NUORIA USKOVIA MALESIAN AINOALLA KRISTILLISENEMMISTÖISELLÄ ALUEELLA

Muistan ensimmäisen kerran kun osallistuin kristilliselle nuortenleirille. Olin 14-vuotias ja todella innoissani saadessani olla ikäisteni kristittyjen nuorten ympäröimä. Kotikirkossani oli vain kourallinen muita teinejä, ja jos kerroin koulussa avoimesti uskostani,...

BURKINA FASON KIRKKOHYÖKKÄYKSISSÄ KUOLLUT JO 23 IHMISTÄ

BURKINA FASON KIRKKOHYÖKKÄYKSISSÄ KUOLLUT JO 23 IHMISTÄ    Open Doorsin työntekijä vieraili järkyttyneen yhteisön luona ja palasi mukanaan kutsu kiireelliseen rukoukseen. Burkina Faso on muslimienemmistöinen maa, jonka väestöstä noin 35% on kristittyjä. Maa...

PÄÄSIÄISSAFARI: Muista tänä pääsiäisenä sisariasi ja veljiäsi eteläisessä Afrikassa

ETIOPIA Nämä etiopialaiset kasvatettiin kunnioittamaan alueen vanhoja perinteitä ‒ mutta sitten evankeliumin valo saavutti heidät. Nyt he kokoontuvat pitkänäperjantaina palvelemaan Jeesusta salaa.  Etiopialaiset kristityt kokoontuvat pääsiäisjumalanpalveluksen...

EMME VOI NUKKUA YÖTÄMME RAUHASSA. BOKO HARAMIN KRISTITTYJÄ VASTAAN TEKEMÄT HYÖKKÄYKSET KAMERUNISSA.

Kymmenen vuotta vanha Pohjois-Nigeriaa islamilaiseksi valtioksi muuttavan Boko Haramin kapina paikallisia vallanpitäjiä vastaan on aiheuttanut inhimillisen tragedian. Sen vaikutukset tuntuvat useiden vuosien ajan. Taistelijat ovat sittemmin laajentaneet iskujaan...

Miksi Pohjois-Korea on yhä World Watch -listan kärjessä? – Pohjois-Koreasta paenneen näkemys

Pohjois-Koreasta paennut Timothy Cho* kertoo, kuinka maan johtajiin liittyvä henkilökultti on saanut aikaan äärimmäistä kristittyjen vainoamista. Synnyin Pohjois-Koreassa 1980-luvun lopulla, jolloin maata hallitsi tiukalla otteella kansakunnan johtajien eli Kimin...

Sri Lanka Jumala on murheemme keskellä

Huhtikuun 21. päivänä 2019, pääsiäissunnuntaina, eri puolilla Sri Lankaa tehtiin kolme pommi-iskua kirkkoihin – St. Anthonyn kirkkoon Kochikadessa, St. Sebastianin kirkkoon Negombossa ja Zion-kirkkoon Batticaloassa. Myös kolme hotellia olivat iskun kohteina. On...

VAINOT OVAT OSA HEIDÄN ELÄMÄÄNSÄ – mutta nämä veljemme ja sisaremme päättävät seurata Jeesusta huolimatta hinnasta

Jeesus varoitti opetuslapsiaan vainoista, mikä tuntui heistä varmasti pelottavalta. Hän sanoi, että vainoista tulisi osa opetuslasten elämää. Mutta Jeesuksella oli heille myös lupaus: “Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minussa rauha. Maailmassa te olette...

KADOTETTU PARATIISI

Itä-Afrikan Swahilin rannikko on yksi maailman eksoottisimmista lomakohteista, mutta paikallisille kristityille, jotka muodostavat vähemmistön tässä "paratiisissa", ympäristö on melko vihamielinen. Open Doorsin työntekijä Eglan* vieraili äskettäin kohteessa. Palmujen...

Keski-Aasia

Nimeni on Alex* ja olen valokuvaaja. Minulla on usein etuoikeus matkustaa Open Doorsin projektityöntekijöiden mukana tapaamaan heidän tukemiaan ihmisiä eri puolilla maailmaa maissa, joissa kristittynä elämiseen liittyy todellisia haasteita. Siellä uskosta seuraa jopa...

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.