Vuoden 2019 World Watch List (WWL) -tilasto listaa kristittyihin kohdistunutta vainoa maailmanlaajuisesti niissä 50 maassa, joissa vainoja esiintyy eniten. Tämä tilasto osoittaa, että vuonna 2018 yksin Nigeriassa 4 136 kristittyä surmattiin uskonsa tähden.

Julmaa vainoa koetaan erityisesti tietyillä Nigerian alueilla. Eniten tällaisia kuolemaan johtaneita yhteenottoja ja hyökkäyksiä oli muslimienemmistöisen Fulani-paimentolaisheimon ja ääri-islamilaisen Boko Haram -ryhmän toimesta.

Vaikka Boko Haram -ryhmä on jatkanut murhaiskujaan, sen harjoittama järjestelmällinen vaino on vähentynyt vuonna 2018. Samaan aikaan Fulani-paimentolaiset ovat surmanneet kristittyjä entistä enemmän.

Keitä ovat nämä Fulani-paimentolaiset? Fulani-paimentolaisia voi kuvata puolinomadeiksi, vaeltavaksi paimentolaiskansaksi keski-Nigerian alueella. Enemmistö fulaneista on muslimeja.

Tilanne on erittäin hankala. Sille, miksi fulanit hyökkäävät kristittyjen kyliin surmatakseen, on monia syitä. Open Doorsin tutkimusyksikön mukaan syitä ovat heidän kulttuurinsa sekä taloudelliset ja poliittiset olosuhteensa. Tärkein syy hyökkäyksiin on kuitenkin uskonto.

Heidän hyökkäyksensä kohdistuvat kristittyjen maanviljelijöiden kyliin tuhoten kaiken. Kirkot ryöstetään tai poltetaan. Monet kristityt ovat joutuneet pakenemaan väkivaltaisuuksia, kun aseistetut hyökkääjät ovat vallanneet kylän ja heidän maansa.

Jos WWL-tilastossa keskitytään ”vakavaan” vainoon, Nigeria on tasoissa kärkisijalla olevan Pakistanin kanssa vuoden 2018 tilastossa.

Jatkathan rukousta Nigerian kristittyjen veljiemme ja sisartemme puolesta.

Rukoillaan yhdessä:
Me rukoilemme, että Nigerian vainottu kirkko vahvistuu tänä vuonna 2019.
Me rukoilemme, että vainotut kristityt kiinnittävät toivonsa Jeesukseen.
Me rukoilemme vainoajien puolesta, että he lopettavat väkivaltaiset iskunsa ja tulevat tuntemaan anteeksiantavan ja rakastavan Jeesuksen Kristuksen, heidänkin pelastajansa rakkauden.

Lähde