World Watch List kokoaa 50 maata, joissa on vaarallisinta olla kristitty. Mutta mitä hyötyä listauksesta on?

1. Se osoittaa, missä Jumala toimii.

Open Doorsin tehtävänä ei ole lopettaa vainoa. Vainojen lopettamiseksi meidän tarvitsisi vain kehottaa ihmisiä vaikenemaan Jeesuksesta. Tosiasia nimittäin on, että kaikkialla missä evankeliumia saarnataan, esiintyy vainoa. Siksi teemme työtä vahvistaaksemme vainottua kirkkoa, jotta se voi jatkaa evankeliumin julistamista.

World Watch List osoittaa meille paikat, joissa vaino on lisääntymässä. Jumala toimii näiden kansojen keskuudessa ja evankeliumi menee eteenpäin.

2. Se on luotettava.

Open Doors on julkaissut World Watch List -listausta jo lähes 30 vuotta. Listan laatii ryhmä asiantuntijoita, ohjaaja ja viisi analyytikkoa, jotka keskittyvät kukin tiettyyn alueeseen. He kaikki ovat oman oppialansa asiantuntijoita: joko jatko-opiskelijoita tai tohtoreita.

Listan ulkopuolisena tarkastajana toimii Kansainvälinen uskonnonvapauden instituutti
(IIRF, International Institute for Religious Freedom). Listaa pidetään arvovaltaisimpana lajissaan.

3. Se vaikuttaa työhön, jota teemme.

Open Doorsin palvelutehtävänä on vahvistaa vainottua kirkkoa kestämään vainoa ja jatkamaan evankeliumin julistamista kansansa keskuudessa. Toimimme lähestymällä paikallista kirkkoa: selvitämme, mitä se tekee yhteisössään, ja kysymme, kuinka voimme auttaa.

Koska vaino muuttaa muotoaan kussakin maassa ja tilanteet vaihtuvat, mukaudumme niihin ja harkitsemme, kuinka voimme parhaiten palvella vainottua kirkkoa. Kaikki, mitä teemme kentällä – hätäapu, traumaneuvonta, opetuslapseuttaminen, pienet lainat ja projektit tulolähteiden luomiseksi – riippuu vainotun kirkon muuttuvista tarpeista.

Jopa Raamatut, joita jaamme, ovat paikallisten yhteistyökumppaneittemme pyytämiä tiettyä henkilöä, kirkkoa tai pastoria varten.

Päätösten tekijänä toimii siis vainottu paikallinen kirkko, ja World Watch List auttaa meitä kohtaamaan sen tarpeet.

4. Se vahvistaa kirkkoja maailmanlaajuisesti.

Tavoitteemme on vahvistaa ja varustaa vainon keskellä eläviä kristittyjä. Toisaalta haluamme rohkaista myös muita kirkkoja. Esimerkiksi kannustamme kristittyjä Suomessa identifioitumaan osaksi maailmanlaajaa Kristuksen ruumista. Teidän tukenne auttaa maailman pimeimmissä paikoissa eläviä kristittyjä heijastamaan yhteisöissään Jeesuksen valoa. Kun heidän tarinansa saavuttavat kirkkomme, raamattupiirimme ja kotimme, näemme myös suomalaisten kristittyjen tulevan rohkeammiksi uskossaan.

”Jumala ei halua meidän kirkkona olevan apaattisia tai velttoja vaan toiminnan ihmisiä. Hän ei halua, että ainoastaan laulamme Hänestä tai Hänelle, vaan että myös teemme sitä, mitä Hän rakastaa ja toivoo meidän tekevän. Ajattelen, että Hän haluaa oikeudenmukaisuutta.”
– Class Langton, Hillsong-kirkon pastori

5. Se vaikuttaa Sinuun.

World Watch List muistuttaa meitä siitä, ettei meidän tule yrittää välttää vainoa. Meidän tulee rientää sitä kohti rohkeina ja kuuliaisina tietäen, että siellä missä evankeliumia julistetaan, on vainoa.

”Älä pelkää, kun vaino kohtaa sinua. Se on osa kristityn elämää. On etuoikeus tulla vainotuksi.”
-Bahia, 22-vuotias intialainen nainen (nimi on muutettu turvallisuussyistä)

Lähde