20 päivää rukousta muslimimaailman puolesta, Hartaudet
27.04.2021

010 TULE JA SEURAA MINUA

Jeesus katsahti häneen, rakasti häntä ja sanoi: ”Yksi sinulta puuttuu. Mene ja myy kaikki, mitä sinulla on, ja anna rahat köyhille, niin sinulla on aarre taivaassa. Tule sitten ja seuraa minua.” Mark 10:21
Lue myös Mark. 10

Me kohtaamme Jeesuksen. Me kaipaamme rakkautta, iloa, siunausta ja hänen lupaamaansa iankaikkista elämää.

Eräs nuori mies – hyvin rikas – tulee Jeesuksen luo ja kysyy, kuinka hän voisi periä iankaikkisen elämän. Jeesuksen lueteltua muutamia Jumalan antamia käskyjä mies vakuuttaa noudattaneensa niitä kaikkia nuoresta lähtien.

Jeesus katsoo häntä rakkaudella. Sitten hän ottaa esille yhden asian, joka mieheltä puuttuu – asian, joka hänellä itse asiassa on. Jeesus käskee miestä myymään koko omaisuutensa, antamaan rahat köyhille ja tulemaan sitten ja seuraamaan häntä. Mies poistuu surullisena, haluttomana antamaan pois suurta omaisuuttaan.

Jeesus rakastaa tätä nuorta miestä, samoin kuin hän rakastaa meitä. Tämä on aivan uskomme ydinasia: ”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon…”

Tämän nuoren miehen tavoin monet meistä pitävät luottavaisesti kiinni uskonnollisista perinteistä. Kuulkaamme kuitenkin, mitä Jeesuksella on meille sanottavana saadaksemme selville sen yhden asian, jota hän meiltä odottaa etsiessämme häntä näinä haastavina aikoina.

Tänä ongelmien aikana, kun olen rukoillut, paastonnut, antanut omastani ja täyttänyt kaiken minulta vaaditun, haluanko kuulla Jeesuksen äänen ja tehdä sen asian, jota hän minulta odottaa… tänään?