20 päivää rukousta muslimimaailman puolesta, Hartaudet
26.04.2021

009 NOUSE JA KÄVELE

Jeesus sanoi hänelle: ”Nouse, ota vuoteesi ja kävele.” Joh. 5:8
Lue myös Joh. 5

Suuri uskonnollinen juhla on meneillään pyhässä Jerusalemin kaupungissa. Jeesus saapuu, ei kuitenkaan juhlapaikalle temppeliin, vaan altaalle. Monet vammaiset – sokeat, rammat ja halvaantuneet – ovat kokoontuneet sinne. Kaikkien huomio on kiinnittynyt altaaseen, jossa he odottavat ihmettä tapahtuvaksi.

Jeesus saapuu paikalle, katselee ympärilleen ja lähestyy miestä, joka on sairastanut kolmekymmentäkahdeksan vuotta. Kun Jeesus kysyy mieheltä, tahtoisiko hän tulla terveeksi, tämä vastaa: ”Herra, minulla ei ole ketään, joka auttaisi minut altaaseen.” Sitten Jeesus käskee hänen nousta, ottaa vuoteensa ja kävellä. Mies tottelee, ja siinä samassa hän paranee ja alkaa kävellä.

Jeesus tulee luoksemme tänään, keskelle huolia, sekasortoa ja sairautta. Emme tarvitse hengellistä juhlaa, emme perinnäistapoja tai jotain kaavaa kaipaamaamme ihmettä varten – tarvitsemme vain Jeesuksen äänen. Hän katselee ympärillään olevaa ihmisten paljoutta ja kysyy juuri meiltä: ”Tahdotteko tulla terveiksi?”

Olemmeko kuin ihmisjoukko, joka tavoittelee ihmettä – vai kuulemmeko häntä, joka parantaa? On aika kuulla Jeesusta. On aika noudattaa hänen yksinkertaisia, selviä ohjeitaan.

Vaikka ympärillä on niin monia apua tarvitsevia – eikä näytä olevan ketään, joka auttaisi minua – kuuntelen hänen ääntään ja tottelen, kun hän puhuu minulle… tänään.