30 päivää rukousta Afganistanin puolesta, Hartaudet
30.01.2022

Viikko 1: El-Roi – Jumala, joka näkee minut – 30 PÄIVÄÄ RUKOUSTA AFGANISTANIN PUOLESTA

1. Moos. 16:13: ”Niin Hagar alkoi kutsua Herraa, joka oli puhunut hänelle, nimellä El-Roi, ’Jumala, joka minut näkee’, sillä hän ajatteli: ”Olenko todella saanut tässä paikassa nähdä Hänet, joka valvoo askeleitani?”.

Afganistanissa on pieni salaisista kristityistä koostuva vähemmistö. Moni ei kerro edes rakkailleen valinneensa etsiä ja seurata Jeesusta. Uskon paljastuminen saattaa johtaa kuolemaan. Kaikilla heistä ei ole yhteisöä, johon turvata. He eivät tiedä, keneen voivat luottaa.

Talibanin palattua valtaan on maassa kiertänyt huhuja heidän teoistaan kristityille. Myös aseistettujen miesten tekemistä “yllätysvierailuista” on tullut tavallisia. Salaiset uskovat piiloutuivat peloissaan, monet heistä ovat jopa yrittäneet paeta maasta. Kuitenkin kaiken keskellä on uskovia, jotka ovat päättäneet jäädä maahan, vaikka tulevaisuus näyttää erittäin synkältä. He luottavat Jumalaan.

”Meidän nimemme sisältävä lista on ollut kierrossa”, kertoo Saad, paikallinen uskova. ”Osa on tapettu. Osa on kidnapattu ja toiset ovat kadonneet. On kuin olisi järisyttävän räjähdyksen jälkeinen aamu”.

Paettuaan Sarain huonoa kohtelua erämaahan, koki orjatyttö Hagar yksinäisyyttä, turvattomuutta ja eristyneisyyttä. Herran enkeli kuitenkin löysi hänet ja teki lupauksen: hänen jälkeläistensä määrä tulisi olemaan lukematon. Lopulta Hagar antoi nimen hänelle puhuneelle Herralle. Hän kutsui Herraa El-Roiksi, sanoen: ”Sinä olet Jumala, joka näkee minut”. Muista El-Roi tällä viikolla. Rukoile Afganistanissa olevien sisarten ja veljien puolesta, jotka tuntevat olevansa eristyksissä uskonsa kanssa.