Uutiset
16.08.2018

TURVALLINEN KASVUPAIKKA ”Tartu käteeni”-hanke Egyptin pohjoisosien lapsille

>
Kerran vuodessa kristityt lapset kaikkialta Pohjois-Egyptistä osallistuvat Tartu käteeni- juhlaan pitämään hauskaa ja oppimaan yhdessä.
>

He oppivat Jeesuksesta Kristuksesta, tekevät käsitöitä ja osallistuvat erilaisiin aktiviteetteihin kuten köydenvetoon. Se on monille vuoden kohokohta.
>

>
Kuten kaikilla lapsilla maailmassa, on heilläkin suuria unelmia tulevaisuudestaan. He haluavat tulla lääkäreiksi tai jopa astronauteiksi. Kristitylle lapselle tällaisen unelman toteutuminen voi olla vaikeaa. Koulussa he kohtaavat syrjintää. Täpötäysissä, usein jopa 50 oppilaan luokissa, he joutuvat istumaan luokan takaosassa. Usein opettaja jättää heidät täysin vaille huomiota. Toiset lapset kiusaavat heitä ja tekevät pilaa heidän uskostaan. Läpi vuoden kestävät viikoittaiset Tartu käteeni –tunnit auttavat lapsia taistelussa koulussa kohtaamaansa syrjintää ja vaikeuksia vastaan. Näillä tunneilla he voivat olla omia itsejään, tavoitella unelmiaan ja kehittyä opiskelussaan. Samalla he voivat oppia Jeesuksesta turvallisessa ja kannustavassa ilmapiirissä.
>

”En osannut lukea raamattua, en lukea tai kirjoittaa englantia enkä osannut matematiikkaa, en yhteen- enkä vähennyslaskua”, Beetar kertoo. ”Mutta ylimääräisten oppituntien ansiosta osaan kaikkea tätä nyt.”


Lasten ja opettajien välit ovat lämpimät. Tavallisissa kouluissa he kohtaavat välinpitämättömyyttä ja jopa vihaa, mutta Tartu käteeni- tunneilla ja juhlassa lapset saavat osakseen rakkautta.
>

”Näen lapsia kolmena päivänä viikossa tai useammin”, sanoo opettaja Mouna. ”Istun ja juttelen heille. Se ei ole muodollinen luokkatilanne. He tulevat myös luokseni kylään oma-aloitteisesti. He seuraavat minua kirkkoon ja saattavat tulla luokseni viettämään syntymäpäivääni.”


Mouna
>

Hanan
>

>
Videolla lapset kertovat kokemuksiaan Tartu Käteen – hankkeesta:
>

>
Juhlien päättyessä pelataan vielä joitain pelejä, halataan uusia ystäviä, ja sitten on aika palata kotiin. On aika mennä takaisin luokan perälle kiusattavaksi. Mutta he lähtevät tietoisina siitä, että kohta on taas uusi Tartu käteeni – tunti kotikylällä, ja että Vapahtaja kulkee heidän edellään koko ajan. Ja vaikka heitä pidetään kuinka ”haihattelevina” tahansa, he menevät kotiin inspiroituneina ja täynnä rohkeutta seurata unelmiaan.
>

Lähde
>