Selaa World Watch -listan maita

37. sijalla World Watch -listalla

Tunisia

WWL 2019: Sijalla 37, pisteitä 63/100

WWL 2018: Sija 30

WWL 2017: Sija 29

WWL 2016: Sija 32

 

Asukasluku: 11,5 milj. (23 800 kristittyä)
Pääuskonto: Islam
Vainoamisen syy: Ääri-islam

Vainoavat tahot

Tunisiassa vainon pääsyynä on kristittyjen kohtaama vihamielisyys. Vaikka arabikevään 2011 kansannousujen jälkeen valtio suhtautuu kristittyihin hieman aiempaa suvaitsevaisemmin, niin silti ääri-islamilaisten oppien vaikutus on selvästi lisääntynyt yhteiskunnassa. Ulkomaalaisilla on vapaus uskonnon harjoittamiseen, mutta avointa evankelioimistyötä rajoitetaan merkittävästi.

Tunisialaisten kristinuskoon kääntyneiden pientä joukkoa vainoavat niin perheenjäsenet, sukulaiset kuin heidän oma yhteisönsäkin. Kristityksi kääntymisestä on vaikeaa saada virallista merkintää viranomaisten tietokantoihin.

Vainojen ilmeneminen

Syvällisesti tunisialaisten kristittyjen tilanteeseen paneutunut toimittaja toteaa: ”Tunisialaisiin kristityttyihin kohdistuu syrjintää, jota ei heti havaitse. Se vaikuttaa heidän arkielämäänsä. Kristillisen uskonsa vuoksi monen on vaikeaa saada työtä. Perhe, ystävät tai jopa seurustelukumppani voivat hylätä heidät heidän vakaumuksensa tähden. Heihin kohdistuu verbaalista, henkistä ja fyysistä väkivaltaa. Laillisesti heillä ei ole oikeutta kristilliseen identiteettiin tai oman tahtonsa mukaiseen avioitumiseen.”

Useimmat tunisialaiset kristityt salaavat uskonsa. He eivät voi julkisesti osallistua jumalanpalveluksiin ja elää kristittyä elämää. Yhteiskunnasta kumpuavan vihamielisyyden ja painostuksen vuoksi uskosta on uskaliasta kertoa edes perheenjäsenille, saati sitten sukulaisille, naapureille, ystäville tai työtovereille. Tunisialaisten kristittyjen on myös riskialtista kokoontua yhteiseen jumalanpalvelukseen.

Selaa World Watch -listan maita

Uutisia maasta ja sen lähialueilta:

Tunisia

Rukoillaan Hassanille* Jumalan suojelusta. Hänen perheensä kohtelee häntä huonosti,
hänen veljensä yrittivät viedä hänen...

Tunisia

Halima*, jonka aviomies ajoi kotoa (sen takia, että heidän 15-vuotias tyttärensä tuli
myös uskoon),...

Tunisia

Poliittinen tilanne maassa on hyvin epävakaa. Rukoillaan maahan vakautta ja päättäjille
halua antaa kristityille...

Tunisia

Kun Almasta* tuli kristitty, hänen miehensä erosi hänestä. Rukoillaan, että Alma löytäisi muita uskovia, joiden...

Tunisia

Muistetaan rukouksin nuorta tunisialaisnaista, jonka isä on ajanut tämän pois kotoaan saatuaan tietää tyttärensä uskosta....

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.