Positiiviset
17.08.2018

”Te kylvätte siellä, missä ei ole siementä”

Intialaiset ystävykset Sumit ja Bhuwan* ovat osallistuneet Open Doorsin yhteistyökumppanien järjestämään vainoihin valmentavaan seminaariin. He ovat oppineet, miten Raamattu kehottaa vastaamaan vainoon, mitä heidän lailliset oikeutensa ovat ja miksi heidän tulee jatkaa evankeliumin julistamista huolimatta lisääntyvästä vainosta.

Sumitin perhe palvoi epäjumalia ja osallistui jopa mustan magian harjoittamiseen. Kun Sumitin äiti oli kuolemaisillaan, perhe sai kuulla Jeesuksesta. Kristityt rukoilivat, Sumitin äiti parani ja koko perhe alkoi seuraamaan Jeesusta.

Bhuwanin tarina on samantyyppinen. Hänen tätinsä oli vakavasti sairaana, mutta sen jälkeen kun kristityt rukoilivat tädin puolesta, tämän vointi parani. Bhuwan alkoi käydä kirkossa silloin tällöin, mutta palvoi edelleen myös hindujumalia. Lopulta hän ymmärsi, ettei voinut palvella sekä Jeesusta että hindujumalia. Hän valitsi Jeesuksen ja hänet kastettiin.

Sumit kertoo yllättyneensä siitä, ettei aluksi kohdannut vainoa. Se alkoi vasta sen jälkeen kun hän aloitti kristillisen palvelustehtävänsä kolme vuotta sitten. Äärihindut vainosivat Sumitia ja hänen seurakuntalaisiaan moneen otteeseen. Lopulta Sumit meni poliisiasemalle juttelemaan asiasta poliisipäällikön kanssa. Hän kertoi, minkä oli oppinut seminaarissa: ”Intia on perustuslain mukaan maallinen yhteiskunta. Olemme vapaita harjoittamaan mitä tahansa uskontoa.” Poliisipäällikkö oli samaa mieltä hänen kanssaan.

Väkijoukko kuitenkin saapui jonkin ajan päästä jälleen piirittämään Sumitin kirkkoa.

– Olimme poissa tolaltamme, mutta olimme oppineet seminaarissa, että emme saa reagoida väkivaltaisesti. Emme saa lyödä ketään emmekä käyttää minkäänlaisia aseita. Meidän tulee pysytellä sisätiloissa, mikäli mahdollista, ja nauhoittaa tapahtumat.

Bhuwan puolestaan kuvaa, että aluksi häntä vainosi lähinnä hänen oma perheensä. Kaksi hänen enoaan ja joukko kyläläisiä tuli hänen kotiinsa huutamaan hänelle.

– Ilmapiiri oli kireä, mutta kerroin väkijoukolle, että he voivat pysäyttää minut ainoastaan murtamalla minut. Mutta vaikka en enää pystyisi kävelemään tai olisi elossa, joku toinen tulisi tilalleni jakamaan evankeliumia.

Bhuwan pystyi onneksi lähettämään tekstiviestin kristitylle serkulleen, joka toimi poliisina. Tämä käski väkijoukkoa poistumaan paikalta.

Bhuwan kertoi oppineensa seminaarissa, ettei kristittyjen tule keskittyä vain kirkon hengelliseen kasvuun vaan kirkkoon kokonaisuutena. Raamatun lukemisen lisäksi kristittyjen tulee myös auttaa köyhiä. Intiassa on monia ihmisiä, joilta puuttuu perusasioitakin ja jotka ovat joutuneet ahtaalle elämässään.

Sumitin mielestä yksi seminaarin hyödyllisimmistä opetuksista oli tieto siitä, että vainoa ei tapahdu ainoastaan Intiassa, vaan ympäri maailmaa monissa erilaisissa maissa ja erilaisten ihmisryhmien keskuudessa. Kristittyjen tulee tukea toisiaan. Seminaarin järjestäjille Sumit sanoo:

– Te kylvätte siellä, missä ei ole vielä siementä. Me tiedämme nyt, kuinka elää ja toimia vastuullisina kristittyinä. Jatkan palvelutehtävääni vielä suuremmalla innolla.

* Nimet on muutettu turvallisuussyistä.

Lähde: Open Doors