Rukouksia ja kirjeitä pastori Dayratnen puolesta

 

Vuonna 2001 pastori Dayaratne vaimonsa Malan kanssa avasi Agape-lastenkodin Hambantotassa, vahvasti buddhalaisella alueella Sri Lankassa. Agape-kotiin he ottivat vastaan hyväksikäytettyjä, orpoja ja hylättyjä lapsia ja kohtelivat heitä perheensä jäseninä.

 

Kateutta kylässä

Lapset viihtyivät kodissa kasvaen rakkauden  ja Jeesuksen tuntemisen ympäröiminä. Lapset sanoivat opettajilleen, että aikuisina heistä tulisi kristittyjä työntekijöitä. Tämä suututti naapuruston buddhalaiset munkit.

”Lapseni opiskelivat ahkerasti ja menestyivät koulussa” pastori Dayaratne sanoi. ”He myös urheilivat. Kun opettajat kysyivät heiltä, mitä he haluaisivat tehdä aikuisina ja he vastasivat: ”Haluan opettajaksi”, ”lääkäriksi”, ”pastoriksi”, ”lähetystyöntekijäksi”. Munkkien mielestä Agape-koti ei ollut lastenkoti vaan paikka, jossa lapsia pyritään käännyttämään kristityiksi.” .

Agape-kodin kasvatustapa aiheutti kasvavaa hämmennystä ja kateutta buddhalaisissa naapureissa. Alkoivat syytökset. Dayaratnen sanottiin käyttävän lapsia seksuaalisesti hyväkseen ja laittavan lapset pakkotyöhön. Syytteiden määrän lisääntyessä, Sri Lankan viranomaiset huostaanottivat lapset.

”Kun lapset otettiin minulta pois, olin syvästi ahdistunut. Yhä voin kuulla lasten äänet ja heidän itkunsa, kun he rukoilivat ettei heitä vietäisi pois täältä.

Se oli todella surullista.Viranomaiset panivat toimeen lopullisesti tuomioistuimen päätöksen 4. huhtikuuta 2013. 79 tyttöä ahdettiin 42-paikkaiseen bussiin. Pojat oli viety jo aiemmin.

”Vaikka viranomaiset käyttäytyivät kovaotteisesti, lapset kieltäytyivät menemästä bussiin. He itkivät ja pyysivät, ettemme antaisi poliisin viedä heitä.”

Tyhjä lastenkoti

Kun lapset oli viety, kahden hehtaarin maa-alue, joka oli ollut täynnä elämää, oli tyhjä ja hiljainen. Majat täyttyivät kuivista lehdistä ja ruoho kasvoi hoitamatta. Makuuhuoneet keräsivät hämähäkinseittejä ja pölyä. Maali tippui seiniltä, apinat leikkivät lasten sängyillä, heittelivät vaahtomuovipaloja lattialle.

Syvästä yksinäisyydestään huolimatta pastori Dayaratne luottaa yhä Herraan. Hän rohkaisee kaikkia uskovia pysymään uskoon juurtuneina:

”Raamattu sanoo ettei Herra salli meille sellaista, mitä emme pysty kohtaamaan. Pyhä Henki pysyy meissä, lohduttaa, rohkaisee ja antaa voiman kohdata tällaiset tilanteet.”

 

Toivoa tuovat kirjeet

Kuultuaan pastori Dayaratnen ja Malan läpikäymistä koettelemuksista OpenDoors haastoi maailmanlaajuisesti tukijoitaan lähettämään heille rohkaisevia kirjeitä. Heinäkuussa 2016 OpenDoors-tiimi vieraili heidän luonaan luovuttaen tukijoiden lähettämät kirjeet.

Kirjeet saatuaan pastori Dayaratne ja Mala kutsuivat OpenDoors vieraat maittavalle srilankalaiselle lounaalle.

Iloisen ateriayhteyden jälkeen pastorin perheen oli aika avata kirjelaukut.

“Haluan kiittää jokaista, joka näiden kirjeiden kautta on meitä rohkaissut.”.

Kirjeitä oli lähes kaikista maanosista: hankalasti luettavia käsialoja, postikortteja, lehtileikkeitä, kirjanmerkkejä, poikien ja tyttöjen piirustuksia. Kaikki osoittamassa heille todeksi, että murehtiessaan ja ikavöidessään lapsiaan, he ovat uskovien jatkuvien rukousten ympäröiminä. He ovat Hänen käsissään, joka pysyy uskollisena.

 

”Tärkein aseemme kristittyinä, vaikeuksien ja vainon keskellä, on rukous”, pastori Dayaratne sanoo. Nämä kirjeet ovat meille voimallinen rohkaisu.”

Taistelu jatkuu

Open Doors tiimi lähti pastori Dayaratnen luota tietoisena siitä, että hänen työnsä jatkuu. Vaikka lapset ovat poissa, hän toivoo, että Agape-koti avataan vielä uudelleen.

Dayaratne ja Mala käyttävät nykyisin aikansa tavoittamalla lapsia uudessa “Agape Ilman Seiniä”-projektissa. Kun lapset eivät saa tulla heidän luokseen, he menevät sinne missä lapsia on. ”Menemme kyliin. Vaimoni ja minä palkkasimme kylistä muutamia koulutettuja nuoria opettajia ja käymme opettamassa lapsille englantia. Kutsumme kyläläisiä lähettämään lapsensa luokkiimme ilman maksua.

Meillä on nyt neljässä opetuspaikassa lapsia yhteensä noin 200. Meillä on nyt enemmän lapsia kuin ennen”, Dayaratne sanoo säteillen.”Agape-kodissa meillä oli noin 100 lasta, nyt “Agape Ilman Seiniä”-projektissa heitä on kaksinkertainen määrä. Kiitän Jumalaa, että voimme tavoittaa nämä lapset. Elämämme on varsin lyhyt, mutta vastuumme on suuri. Meidän tulee elää Jeesukselle.

 

 

Rukoile

että Sri Lankan hallitus sallii Agape-lastenkodin uudelleen avaamisen
että lapset, siellä missä ovatkin, ovat rakastavissa käsissä
että pastori Dayaratnen ja Malan sydämissä rohkeus säilyy
että heidän palvelutyönsä uusien lasten tavoittamiseksi “Agape Ilman Seiniä”-projektissa kantaa paljon hedelmää

Lähde