RAKKAUDEN, ILON JA ANTEEKSIANNON MAJAKAT.

HARVINAINEN JA AINUTLAATUINEN VÄLÄHDYS EGYPTIN MAASEUDULLA TOIMIVAAN NAISTEN OPETUSLAPSEUSRYHMÄÄN.
On perjantai-iltapäivä eteläisessä Egyptissä. Rukouskutsu kuuluu kaiuttimista ja mustiin kaapuihin pukeutuneet naiset kulkevat miespuolisten sukulaistensa perässä moskeijaan. Naisina heitä pidetään usein miehiä vähempiarvoisina.
Vielä vähäarvoisempana pidetään sitä naisjoukkoa, joka on koolla moskeijan lähellä – kristittyjen naisten ryhmä. Nämä naiset kohtaavat jatkuvasti sitä, miten miehet halveksuvat ja ahdistelevat heitä.  Mutta heidän ilon täyttämä ylistyksensä paljastaa, että he ovat parantuneet tästä naisten alistamisen valheesta, jota on ajoittain esiintynyt myös Egyptin kristillisessä kirkossa.

Seuraavassa lyhyessä videopätkässä naiset laulavat laulua, jossa on mm. seuraavat sanat: ”Jumala on ottanut minut lapsekseen. Hän hyväksyy minut ja Hän tahtoo tukea minua.”

YouTube video
Ryhmässä naiset etsivät ja löytävät läheisemmän yhteyden Jumalaan ja toisiin ryhmän jäseniin. Kun yksi kertoo omasta hankalasta tilanteestaan toiset kuuntelevat. Taakka on jaettu, kyyneleitä on vuodatettu ja parantuminen on mahdollista.

Vaikka kaikki  ryhmän naiset ovat kasvaneet pienestä pitäen kristillisen kirkon yhteydessä, tämän ryhmän lähestymistapa opetuslapseuteen on heille uusi.

”Jos joku haluaa oppia puhumaan Jumalan kanssa, hänen täytyy osallistua tällaiseen ryhmään”  yksi naisista sanoo. ”Me jaamme taakkamme ja rukoilemme toistemme puolesta. Täällä me opimme, mitä todella tarkoittaa rakkaus toisia kohtaan.”

Sitten on aika opiskella raamattua. ”Tällä kertaa opettajana on Amany (Nimi keksitty ja jutussa käytetään kuvituskuvia jäsenten turvallisuutensa takaamiseksi).” Hän on kenttätyöntekijä ja itsekin maaseudun kristitty.

”Haluan näiden naisten tietävän, että Jumalalle he ovat kallisarvoisia ja rakkaita. Jumala loi heistä ainutkertaisia.  Heitä rakastetaan ja heillä on ratkaisevan tärkeä rooli Jumalan valtakunnan edistymisessä Egyptissä.”

Ryhmän naiset odottavat malttamattomia  vuoroaan voidakseen kertoa, kuinka Jumala on tehnyt työtä heidän elämässään. Heillä on paljon kerrottavaa. Seuraavassa videopätkässä yksi naisista kertoo, kuinka opetuslapseusryhmä on auttanut ja rohkaissut häntä ”olemaan valo, joka loistaa kodissa, perheessä ja naapurustossa.”
YouTube video
Tälläisiä ryhmiä on eri puolilla maata. Ryhmiä, joissa taistellaan naisten väheksymisen valhetta vastaan, missä Jumalan totuus luo valoaan Egyptin tukahdutettujen naisten ylle. Sen sijaan, että he suostuisivat heille tarjottuun alemman luokan asemaan, heistä on tulossa voimakkaita Kristuksen sanansaattajia, rakkauden, ilon ja anteeksannon majakoita.
Kokouksen lopussa Amany hymyilee ja sanoo…

”On mahtavaa nähdä millainen siunaus nämä uskoonsa sitoutuneet kristityt naiset ovat perheilleen ja yhteisölleen. Miten paholainen voisi voittaa naisen, joka on varustettu Jumalan sanalla ja jonka sydämen Kristuksen lempeä rakkaus on parantanut?”