Positiiviset
29.03.2019

Pohjoiskorealainen Hannah on kiitollinen uskollisten tukijoiden rukouksista

Open Doors keskusteli hiljattain Etelä-Koreassa asuvan Hannah’in* kanssa. Hän on alun perin kotoisin Pohjois-Koreasta. Hannah on kiitollinen Open Doorsin tukijoiden hänelle osoittamasta rakkaudesta ja lämmöstä erityisesti Britanniaan suuntautuneen puhujamatkan aikana.

”Pyydän teitä jatkamaan rukousta poikani puolesta, joka elää edelleen Pohjois-Koreassa ja jota en ole nähnyt vuosiin. Hän ei vielä tunne Kristusta. Rukoilen, että myös hän pystyisi pakenemaan Etelä-Koreaan, jotta voisin jakaa evankeliumin hänen kanssaan”.

Hannah lähetti kirjeen Open Doorsin tukijoille. Näin hän kirjoitti:

”Kun kuulin Etelä-Korean kansallislaulun ensimmäistä kertaa, olin hämmästynyt siitä, että laulussa sanotaan: ’Pitäköön Jumala maamme yhtenäisenä ja varjelkoon maatamme’”.

Ihanin asia Etelä-Koreassa on se, että saan uskoa Taivaalliseen Isään ja vapaasti ylistää Häntä. Jumala on siunannut voimallaan Etelä-Koreaa. Kukaan ei kuole täällä nälkään kaduilla tai joudu kantamaan huolta siitä, mitä söisi tai missä nukkuisi. Elämä on mukavaa ja kadut ovat puhtaita. Eteläkorealaiset ovat iloisia ja heillä on mielipiteenvapaus. Minne tahansa menenkin, kaikkialla näen kirkkoja risteineen. Tämä maa luottaa Jumalaan ja rakastaa Häntä.

Elämäni Etelä-Koreassa on hyvin erilaista kuin Pohjois-Koreassa ja Kiinassa. Olin kuin Jumalan kansa autiomaavaelluksella – Jumala johdatti minut luvattuun maahan. Hän myös yhdisti perheeni. Mieheni kuoli, mutta kolme tytärtäni asuvat Etelä-Koreassa. Käymme kaikki kirkossa ylistämässä ja kiittämässä Jumalaa.

Minun ei tarvitse murehtia siitä, että minut vangitaan ja palautetaan Pohjois-Koreaan. Minulla on Etelä-Korean passi ja voin matkustaa vapaasti kaikkiin maihin, mistä kiitän Taivaallista Isääni. Johanneksen evankeliumissa (8:32) Jeesus sanoo, että totuus tekee meidät vapaaksi. Löysin todellisen onnen Hänessä. Nautin täysin siemauksin elämästäni Kristuksen kanssa.

Jumala avasi vankilan ovat apostoli Pietarille ja Paavalille. Kun he ylistivät Taivaallista Isäämme, Jumala lähetti enkelinsä auttamaan heitä pakenemaan. Tavallaan myös minun perheeni koki saman ihmeen, vankiloiden porttien avaamisen ja kahleiden irrottamisen. Jumala vastasi rukouksiimme vankilassa – Ylistimme häntä.

Perheeni myös kiittää Jumalaa siitä, että hän johdatti tyttäreni Narin ja minut puhujamatkalle Britanniaan viime vuonna. Se oli vastaus rukouksiini. Jumala käytti minua ravistellakseen Britanniaa Pyhän Henkensä voimalla. Ensimmäisenä Britannian Open Doorsin konferenssipäivänä 480 uskovaa kokoontui yhteen laulamaan gospellaulua minulle. En koskaan unohda sitä hetkeä.

Britannian uskovat toivottivat minut ja tyttäreni tervetulleiksi puhumaan kaikkiin tilaisuuksiin. He myös rukoilivat poikani puolesta, joka on yhä Pohjois-Koreassa. Haluan kiittää kaikkia Britannian Open Doorsin henkilökuntaan kuuluvia, vapaaehtoisia ja tukijoita. Kiitän myös kaikkia, jotka rukoilevat poikani puolesta. Uskon, että rukouksiimme vastataan pian ja tapaan poikani.

Taivaallista Isäämme ylistäen,

Hannah Pohjois-Koreasta

*Hannahin nimi on muutettu turvallisuussyistä.

Lähde: Open Doors