Eräs kristityksi kääntynyt muslimi kuvasi uskoontuloaan seuraavasti: ”Jeesus on enemmän kuin sanoilla voi ilmaista. Hän on kuin makea vesimeloni, jonka makua voit yrittää kuvailla, mutta vain maistamalla itse voit ymmärtää miltä se maistuu.”

Open Doorsin työssä on jotain samaa: Kuljemme Jeesuksen avaamista ovista palvelemaan vainottuja kristittyjä 70 eri kohdemaassa. Näemme maailman suljetuimmissa valtioissa ja syrjäisimmillä seuduilla asioita, joista vain harva tietää. Työn moninaiset muodot ja turvallisuussyistä salainen luonne tekevät työstämme kertomisen toisinaan haastavaksi – se on koettava itse! Kun olen matkoilla ja organisaation sisäisissä palavereissa nähnyt, kuinka taitavasti evankeliumi jalkautuu maailman suljetuimmille alueille, on mieleeni noussut erään Aasian aluejohtajamme sanat: ”Teemme paljon enemmän kuin voimme kertoa, mutta vähemmän kuin mihin olisi tarve.”

Vastikään työtoverini jakoi kuulumisia työstään Keski-Aasiassa pienen kansanryhmän parista, jossa on vain kaksi kristittyä. Tuo kaltoinkohdeltu ja tiukan islamilaisen kulttuurin alla elävä vähemmistö elää syrjäisellä vuoristoalueella, jonne työntekijämme ajaa yli kahdeksan tuntia suuntaansa vaarallisten erämaiden halki. Työkaverini on uhattu tappaa lukuisia kertoja islamistien toimesta. Tarjoamamme käytännön avun kautta yhä useampi on kiinnostunut Jeesuksesta ja kokoontuu salaa tuon kansanryhmän keskellä. Suurin pyyntö työtoveriltani oli, että voisimme rukoilla tuon kansan ja hänen puolestaan, että ”ovet pysyisivät auki”.

Vuonna 2023 Suomen Open Doorsin kautta saimme ojentaa Raamatun tuhansille sitä hartaasti vainon keskellä rukoilleille, tuoda lääketieteellistä apua pahoinpidellyille ja mahdollistaa traumaterapia noin viidelle sadalle väkivaltaisesti läheisensä menettäneille. Tämä on paljon – mutta vähemmän kuin mihin olisi tarve!

Open Doorsin kansainvälinen työ tavoitti vuonna 2023 noin 8 miljoonaa vainottua kristittyä – siis noin 2 prosenttia kaikista vainotuista. Sydämellinen kiitos tuestasi, jos olet jo ”opendoorsilainen”!

Tehtävää on vielä: Tule siis mukaan! Sinua tarvitaan esirukoilijana, vapaaehtoisena tai taloudellisena tukijana. ”Me kaikki olemme Kristuksessa yksi ruumis mutta olemme kaikki toistemme jäseniä.” (Room. 12:5)

Lämpimin terveisin,
– Miika Auvinen