Lehdet
01.03.2023

Open Doorsin ydinarvot: 7/7

Tässä sarjassa käsitellään käytännönläheisesti Open Doors -järjestön ydinarvoja, joiden varassa työtä on tehty järjestön perustamisesta eli vuodesta 1955 lähtien. Miten sinä voit soveltaa niitä omassa elämässäsi?

Tahdomme antaa kunnian yksin Jumalalle

Vaikka vuonna 2022 kuollut Open Doorsin perustaja, hollantilainen veli Andreas oli visionääri, rohkea toimija ja karismaattinen persoona, hän koki aina tekevänsä lähimmäistensä hyväksi vain sen, mitä kuka tahansa kristitty voisi tehdä. Hän halusi, että jokaisen Open Doors -lehden kannessa on aina ihmisen kasvot. ”Mutta ei koskaan näitä kasvoja”, veli Andreas jatkoi osoittaen omia kasvojaan.

Veli Andreas halusi nostaa parrasvaloihin vainotut kristityt itsensä sijaan ja käytti saamaansa huomiota näiden veljien ja siskojen asian edistämiseen. Hän tiedosti, että kaikki hyvä maailmassa tulee alun perin Jumalalta. Myös mahdollisuus palvella lähimmäistä on Jumalan lahjaa. Siksi kunnia kaikesta kuuluu myös yksin Jumalalle, joka armossaan käyttää meitä vajavaisia ihmisiä oman rakkautensa välikappaleena.

Ihminen ei voi eikä häntä ole tarkoitettu ”käännyttämään” ketään – vain Jumala kykenee murtamaan syntisen sydämen kovuuden ja luomaan rakkaudellaan uutta. Koska Jumala tekee työn, Hän myös ansaitsee kiitoksen. Kristityn ilo tulee siitä, että hän saa olla välikappaleena ja osallisena Jumalan suunnitelmassa. Kuten apostoli Paavali asian ilmaisee: ”Minä istutin, Apollos kasteli, mutta Jumala antoi kasvun. Istuttaja ei siis ole mitään, ei myöskään kastelija, vaan kaikki on Jumalan kädessä, hän suo kasvun.” (1. Kor. 3:6–7)

Vuonna 1955 syntynyt Open Doors -järjestö kasvoi vuosien saatossa paljon suuremmaksi kuin Veli Andreas oli koskaan edes unelmoinut. Miljoonat ihmiset, jotka elävät kristityille haastavissa olosuhteissa, ovat saaneet kuulla evankeliumin, ja he ovat saaneet hengellistä, henkistä ja aineellista apua Open Doorsin kautta. On suuri etuoikeus olla tässä mukana. Lähimmäisten palveleminen tuo iloa ja sisältöä elämään. Siksi suosittelen sitä jokaiselle! Olen nöyrän kiitollinen, että vuodesta 2015 lähtien niin moni suomalainen on jo liittynyt palvelemaan lahjoillaan vainottuja kristittyjä Open Doorsin yhteydessä. Meillä on niin paljon, mistä saamme olla kiitollisia!

Kaikesta tästä kunnia kuuluu yksin Jumalalle!

– Miika Auvinen

Olisiko sinulla lahjoja, joilla haluaisit palvella vainottuja kristittyjä?

Ilmoittaudu mukaan: opendoors.fi/osallistu

Lue kaikki ydinarvomme osoitteessa:

opendoors.fi/ydinarvot

Open Doors -järjestön ydinarvot esittävä diagrammi