Selaa World Watch -listan maita

24. sijalla World Watch -listalla

Myanmar

WWL 2018: sijalla 24, pisteitä 65/100

WWL 2017: sijalla 28

WWL 2016: sijalla 23

 

Asukasluku: 54,8 milj. (4,4 milj. kristittyä)
Pääuskonto: Buddhalaisuus
Vainoamisen syy: Uskonnollinen nationalismi

Vainoavat tahot

Buddhalaiset johtajat (munkit) lietsovat vainoja kristittyjä vastaan yhteisöissä, jotka ovat pääosin buddhalaisia. Radikaalit Ma Ba Tha- ja 969-liikkeet suojelevat buddhalaisuutta valtion kansallisena uskontona. Vaikka nämä liikkeet hiljattain kiellettiin, tilanne ei ole muuttunut, sillä ne ovat löytäneet keinoja jatkaa toimintaansa.

Buddhalaiset, islamilaiset ja heimosidonnaiset perheet vainoavat voimakkaasti kristityksi kääntyneitä jäseniään, koska kääntymistä pidetään perheen ja yhteisön pettämisenä. Erityisesti maaseudulla monet paikalliset valtion virkamiehet puoltavat buddhalaisia johtajia. Sen tähden uskonnolliset ja etniset vähemmistöt, kuten kristityt, kohtaavat syrjintää eivätkä pysty hakemaan oikeutta.

Lisäksi kristityt kärsivät brutaalista ja pitkäkestoisesta, jo lähes unohdetusta sodasta, jota armeija käy kapinallisryhmiä vastaan.

Vainojen ilmeneminen

Enemmistöltään kristityissä osavaltioissa kuten Kachinissa, Karenissa ja Pohjois- Shanissa, hyökätään jopa vakiintuneita historiallisia kirkkoja vastaan. Enemmän kuin 100 000 kristittyä asuu maansisäisillä pakolaisleireillä, ilman ravintoa ja terveydenhoitoa. Joskus buddhalaiset munkit valtaavat kirkon kiinteistöjä ja muuttavat ne oman uskontonsa temppeleiksi.

Niin buddhalaiset, islamilaiset kuin heimosidonnaiset perheetkin vainoavat käännynnäisiä, koska nämä ovat hylänneet aiemman uskontonsa ja näin sulkeneet itsensä yhteisön ulkopuolelle. Yhteisöt, jotka haluavat säilyä “vain buddhalaisina”, tekevät kristittyjen elämän mahdottomaksi estämällä heiltä yhteisten vesivarojen käytön.

Myös kirkon ei-traditionaaliset ryhmät kohtaavat vastustusta, erityisesti jos ne sijaitsevat maaseudulla tai niiden tiedetään harjoittavan käännyttämistä.

 

Selaa World Watch -listan maita

Uutisia maasta ja sen lähialueilta:

Lastenraamattuja jakamassa

Open Doorsin

Hyväntekijän lahjat

Osta joululahja, jonka arvoa ei voi rahassa mitata!

Käy kauppaan!

You have Successfully Subscribed!