Uutiset
14.05.2021

Murukku tuo taas tuloja Sri Lankan Zion-seurakunnan iskussa kärsineelle perheelle

Zion-seurakuntaan vuoden 2019 pääsiäissunnuntaina tehdyssä iskussa moni seurakuntalainen menetti rakkaansa. Sen myötä moni perhe menetti myös toimeentulonsa joko kokonaan tai osittain.

Teidän taloudellisen tukenne ja rukoustenne avulla Open Doorsin paikalliset kumppanit ovat voineet auttaa hädänalaisia perheitä hankkimaan jälleen elannon perheelleen. Nyt, kaksi vuotta Sri Lankan pommihyökkäyksen jälkeen, kumppanimme vierailivat iskussa kärsineiden perheiden luona. Yksi niistä on Kanmanirajahin perhe, joka käy aktiivisesti Zion-seurakunnassa.

Leipojamestarille resepti on tuttu: gramjauhoja, maapähkinöitä, currylehtiä, chana dalia, riisihiutaleita, vähän suolaa ja vähän enemmän chilijauhetta.

Mitä on murukku?

Murukku on Intiassa ja Sri Lankassa suosittu snack-tyyppinen purtava. Herkku valmistetaan uppopaistamalla.

Srilankalaiselle leipojamestarille, herra Kanmanirajahille murukkuresepti on 14 vuoden ajalta tuttu ja helppo: gramjauhoja, maapähkinöitä, currylehtiä, chana dalia, riisihiutaleita, vähän suolaa ja vähän enemmän chilijauhetta.

Kanmanirajah elättää nelilapsisen perheensä murukun myynnillä. Vaikka perhe selvisi kirkkoiskusta ehjin nahoin, murukkuja tuottava perheyritys kärsi suuresti seuraavina viikkoina ja kuukausina.

Sinnikkäinä ostoboikottien läpi

Kun Kanmanirajah aloitti liiketoimintansa Batticaloassa, hänen oli otettava yrityslaina tutulta kyläläiseltä päästäkseen alkuun. Lainan korko oli peräti 7,5 prosenttia, ja kahdentoista vuoden ajan hän maksoikin miehelle 50 000 rupiaa kuussa. Tämä yli kahtasataa euroa vastaava rahamäärä on paikalliselle pienyritykselle valtava summa.

”Pääsiäisiskun jälkeinen aika ilman liiketoimintaa oli hyvin stressaava myös siksi, etten pystynyt maksamaan hänelle”, Kanmanirajah kertoo.

Liiketoiminta lamaantui, koska murukun pääasialliset ostajat olivat olleet naapurikaupunkien muslimikauppiaita, jotka nyt joutuivat boikottiin ääri-islamilaisten suorittaman hyökkäyksen takia.

Velat maksettu Jumalan armosta

Nyt tilanne on kuitenkin korjaantunut. Open Doors auttoi Kanmanirajahia käynnistämään liiketoiminnan uudelleen ja jopa laajentamaan sitä. Tuen turvin hän pystyi säästämään saamansa voitot ja maksoi lopulta loputkin velasta pois vuoden 2020 aikana.

”Joka päivä tuotamme yli 2000 pakettia murukkua”, Kanmanirajah kertoo. ”Jopa viimevuotisen koronasulun aikana sain paljon tilauksia.”

”Tämä kaikki on Jumalan armoa”, sanoo herra Kanmanirajah. ”Nyt sydämeni on täynnä rauhaa. Olemme hyvin kiitollisia tuestanne. Se oli perheellemme suuri siunaus.”

Rukoilethan:

  • Kanmanirajah rakensi talonsa taakse lisähuoneen voidakseen tehdä murukkua. Rakennusprojekti ei ole vielä aivan valmis. Rukoile, että Jumala järjestäisi hänelle varat saattaa tämä työ valmiiksi.
  • Rukoile, että Jumala edelleen siunaisi Kanmanirajahin perhettä ja liiketoimintaa Sri Lankassa.

Katso video