Selaa World Watch -listan maita

25. sijalla World Watch -listalla

Mauritania

WWL 2019: Sijalla 25, pisteitä 67/100

WWL 2018: Sija 47

 

Asukasluku: 4,26 milj. (10 000 kristittyä)
Pääuskonto: Islam
Vainoamisen syy: Ääri-islam

2019: Mauritanian voimakas nousu sijalta 47 sijalle 25 johtuu pääosin parantuneesta tiedonsaannista. Todistettavaa tietoa kristitittyjen uskonsa vuoksi kohtaamasta vainosta on saatavilla enemmän.

Vainoavat tahot

Mauritanian virallinen nimi on “Mauritanian islamilainen tasavalta”. Maan itsevaltainen hallitus pyrkii esittäytymään islamin suojelijana vakiinnuttaakseen asemansa. Muslimista kristityiksi kääntyneille suvun ja yhteisön asettamat paineet ovat erityisen kovia. Ääri-islamilainen ideologia on nousussa. Valtio vainoaa kristittyjä. Ääri-islamilaiset saarnaajat kylvävät vihaa ei-muslimeja kohtaan. Kastijärjestelmän olemassaolo mahdollistaa tummaihoisempien mauritanialaisten pitämisen orjuudessa ja järjestelmää ylläpidetään islamiin vedoten. Siksi hyväosaiset vastustavat kärkkäästi kaikkia maailmankatsomuksia, jotka voisivat sekoittaa nykytilanteen, mukaan lukien kristinuskoa.

Vainojen ilmeneminen

Muslimitaustaiset kristityt ovat alttiita rankimmille vainoille, erityisesti pääkaupungin ulkopuolella. Paineen lisäksi he voivat kohdata eristämistä ja väkivaltaa perheeltään ja laajemmalta yhteisöltä. Jos heidän kristillinen uskonsa paljastuu, rangaistus islamista luopumisesta voi Mauritanian lakien mukaan olla kuolemantuomio. Myös Mauritaniassa asuvia ulkomaalaisia kristittyjä vainotaan. Uskon ilmaiseminen voidaan tulkita muslimin käännytysyritykseksi pois uskostaan. Viranomaisten lisäksi kristittyjen elämää varjostaa väkivallan uhka taistelujoukkojen, kuten al-Qaida, taholta. Yleisen rajoittavan ilmapiirin vuoksi kristittyjen on käytännössä mahdotonta järjestää avoimia jumalanpalveluksia tai muuta kristillistä toimintaa.

 

Selaa World Watch -listan maita

There are no more posts for this category / tag. Please add another one..