Uutiset
03.08.2017

Makeistehdas tuottaa toivoa

Tämän artikkelin on kirjoittanut lähettimme, joka on työskennellyt Lähi-idässä yhteistyökumppanillemme. Turvallisuussyistä emme voi julkaista yksityiskohtaista tietoa, kuten lähettimme nimeä ja kohdemaata.

Open Doorsin yhteistyökumppanin yksi tärkeimpiä tehtäviä on täällä tukea maan sisäisiä pakolaisia tarjoamalla avustuksia ja lainoja, jotta he voivat aloittaa oman yrityksen elättääkseen perhettään. Kävin tutustumassa yhteen menestyneeseen yritykseen, joka tarjoaa nyt töitä 12 maan sisäiselle pakolaiselle. Tämä on makeistehdas Santan tarina:

”Maassamme kokeista on usein pulaa, erityisesti makeispuolen leipureista. Tästä johtuen monet makeiset ja leivonnaiset joudutaan tilamaan ulkomailta, mikä nostaa kustannuksia. Näimme vuonna 2016, että apua tarvitsevia ihmisiä on enemmän kuin töitä tarjolla. Näimme, että ihmiset ovat olleet kaksi vuotta ruokajonoissa hankkimassa ruokaa perheilleen ja ajattelimme, että pitää olla pysyvämpi ratkaisu. Erityisesti ihmisten, jolla ei ole tutkintoa on vaikea hankkia töitä. Nämä henkilöt ovat usein naisia.

Löysimme yhteistyökumppanimme taloudellisen tuen avulla tehdasmyymälän ja kokin, joka voi opettaa naisille makeisten valmistamista sekä ylläpitää tehtaassa tehtävää kehittämistyötä. Palkkasimme 12 työntekijää, joista suurin osa on tällä hetkellä naisia. Nämä naiset ovat ylpeitä, että he voivat nyt tukea omaa perhettään taloudellisesti. Näiden naisten ei enää tarvitse mennä kirkon ruokajonoon kerjäämään ruokaa.

Tavoitteenamme on, että valmistamamme tuotteet myydään halvalle eteenpäin, jotta muut maan sisäiset pakolaiset voivat ostaa niitä. Tavoitteenamme ei ole tehdä makeistehtaalla voittoa, vaan pyrkiä maksamaan ihmisille palkat ajoissa ja tulevaisuudessa palkata lisää työntekijöitä.” – Makeistehtaan perustaja