Uutiset
30.08.2018

Jumalanpilkkasyytökset lietsovat mellakoita Pakistanissa

Pakistanissa kiehuu. Nuori muslimiartisti kidutettiin kuoliaaksi kun hänen väitettiin herjanneen islamin profeettaa. Nyt samojen syytösten kohteena on nuori kristitty mies.

26-vuotias Farhan Aziz asuu pikkukaupungissa Gujranwalan alueella, noin 100 km päässä Lahoresta. Hänet pidätettiin 2.8. Tehreek-e-Labaik Pakistan -puolueen jäsenten saarrettua kaupungin ainoan kristittyjen asuttaman kadun.

Azizilla on kaupungissa kopiointiliike ja hän asuu setänsä Asif Masihin luona. Setä kertoi uutistoimisto WWM:lle, että väkijoukko yritti tappaa Azizin, mutta poliisi keskeytti mellakan, pidätti hänet ja vei tuntemattomaan paikkaan.

Paikallisen poliisipäällikön Jawad Answerin mukaan useimmat kristityt perheet ovat paenneet alueelta. ”Protestien alettua varmistimme kristittyjen turvallisuuden, neuvottelimme protestoijien kanssa ja alueella on edelleen poliisivoimia asukkaiden turvana.”

Azizin perhe väittää pojan entisen tyttöystävän perheen lähettäneen herjausviestejä pojan nimiin rekisteröidystä puhelimesta.

Sedän mukaan välit olivat katkenneet, kun nainen oli mennyt kihloihin toisen miehen kanssa ja Aziz vaati häntä palauttamaan rahat, jotka oli vuosien mittaan naiselle lainannut.

Paikallinen presbyteeripastori Niama Bhatti on toiminut yhteistyössä poliisin ja perheiden kanssa alueen rauhoittamiseksi. Hän vahvisti Azizin ostaneen naiselle puhelimen ja rekisteröineen sen omiin nimiinsä.

”Olemme kuulleet, että naisen perhe on lähettänyt viestit ja että poliisi on pidättänyt myös kaksi tämän perheen jäsentä.”

Poliisi ei kommentoi asiaa, koska vielä ei tiedetä, siirtyykö se valtion tutkintavirastolle (FIA).

Poliisipäällikkö Anwarin mukaan FIA:n kantaa kysyttiin, koska tapaus kuuluu vuonna 2016 säädetyn, sähköisiä rikoksia ehkäisevän lain piiriin.

FIA:n mukaan poliisi voisi tutkia tapauksen, kun siihen liittyy vain tekstiviestejä. Lakimiehet kuitenkin selvittävät asiaa. Kun päätös tulee, tutkinta alkaa välittömästi. ”Vakuutan, että asia tutkitaan puolueettomasti ja media saa siitä tiedon muutamassa päivässä”, sanoo Anwar.

Alkuperäisartikkeli: World Watch Monitor

Embed from Getty Images

Pakistanilaisia poliiseja Gujranwalassa heinäkuussa 2014. Vihainen väkijoukko oli sytyttänyt tuleen Ahmadi-muslimin talon syyttäen häntä jumalanpilkasta.

Lähde