Uutiset
15.05.2019

Intian kristityt: ”Vaalit vaikuttavat suoraan vapauteemme”

Noin 900 miljoonaa intialaista äänestää tulevien viikkojen aikana maalleen uuden parlamentin. Vaalit voittava puolue tulee hallitsemaan maailman väkirikkainta demokratiaa seuraavat viisi vuotta. Kristityillä on syytä toivoa, että nyt vallassa oleva BJP-puolue ei voita.

”Vaalit vaikuttavat suoraan vapauteemme”, totesi nimettömänä esiintyvä pastori Open Doorsille.

”Olen kokenut vainoa uskoontulostani asti. Minut karkotettiin kotoani kahdeksi vuodeksi syytettynä erään tytön pakkokäännyttämisestä. Sukulaiset pahoinpitelivät tyttöä, koska hän kertoi seuraavansa Jeesusta omasta tahdostaan. Minäkin olen joutunut hakatuksi”, pastori kertoi.

Pääministeri Narendra Modin johtama Bharatiya Janata Party -puolueen (BJP) noustua valtaan vuonna 2014 hyökkäykset kristittyjä, muslimeja ja kastittomia daliteja vastaan ovat lisääntyneet hälyttävästi Open Doorsin raportin mukaan. Vuoden 2014 World Watch -listauksessa Intia oli 28. sijalla niiden 50 maan joukossa, joissa kristittynä eläminen on vaikeinta. Viiden vuoden kuluessa se on noussut jo sijalle 10.

Intia on virallisesti uskonnoton valtio, mutta hallitseva puolue on kosiskellut äänestäjiä vetoamalla voimakkaasti hindulaisuuteen. Katolisen uutistoimisto UCAN:n mukaan BJP:n mahdollinen vaalivoitto voi muuttaa Intian hinduvaltioksi. BBC uutisoi kuitenkin analyytikkojen arvioivan Modin voiton epävarmaksi, sillä oppositiojohtaja Rahul Gandhi on haastanut hänet.

Äänestys päättyy 19. toukokuuta. Vaalin tulokset ilmoitetaan neljä päivää myöhemmin, 23. toukokuuta.

Tietoa Intiasta:

– World Watch -listan sijalla 10
– Vainojen pääasiallinen syy: uskonnollinen nationalismi
– Väkiluku: 1,35 miljardia
– Uskonnot: kristittyjä 4,8 %, hinduja 72,5%, muslimeja 14,4%, etnisiin uskontoihin kuuluvia 3,8 %