Selaa World Watch -listan maita

41. sijalla World Watch -listalla

Bangladesh

WWL 2018: Sijalla 41, pisteitä 58/100
WWL 2017: Sija 26

WWL 2016: Sija 35

 

Asukasluku: 164,8 milj. (866 000 kristittyä)
Pääuskonto: Islam
Vainoamisen syy: Ääri-islam ja uskonnollinen nationalismi

Vainoavat tahot

Bangladeshissa kristittyjä uhkaa ääri-islam. Kääntyneiden kristittyjen määrän kasvaessa paikalliset uskonnolliset johtajat ja perheet painostavat kristittyjä entistä voimakkaammin.

Kaikkialla maassa, mutta erityisesti maaseudulla, asetetaan fatwa-kuolemantuomioita ja vaaditaan islamilaisen sharia-lain virallistamista sen osoittamiseksi, että maa kuuluu “Islamin Taloon”. Paikalliset viranomaiset ja turvallisuusjoukot toteuttavat lisääntyvästi erilaisia rajoitteita kristittyjen ryhmiä vastaan.

Vainon ilmeneminen

Bangladeshissä vaino kohdistuu erityisesti muslimi-, hindu- tai heimotaustasta kristityksi kääntyneisiin. He kokoontuvat hyökkäysten pelosta usein pieninä kotiseurakuntina tai salaisina ryhminä. Muslimienemmistön keskuudessa toimivat seurakunnat, joista monet ovat helluntailaisia, kokevat vainoa. Myös perinteisiin kirkkoihin, kuten roomalaiskatolisiin, kohdistuu kuitenkin yhä enemmän hyökkäyksiä ja tappouhkauksia.

Vähemmistöheimot, kuten santaalit, ovat erityisen haavoittuvia, koska niiden kristityt jäsenet kuuluvat sekä etniseen että uskonnolliseen vähemmistöön, ja heihin vaikuttavat maanomistusriidat ja suorat väkivaltaiset hyökkäykset.

 

Selaa World Watch -listan maita

Uutisia maasta ja sen lähialueilta:

Lastenraamattuja jakamassa

Open Doorsin

Hyväntekijän lahjat

Osta joululahja, jonka arvoa ei voi rahassa mitata!

Käy kauppaan!

You have Successfully Subscribed!