Selaa World Watch -listan maita

50. sijalla World Watch -listalla

Azerbaidžan

WWL 2019: Sijalla 50, pisteet 57/100

WWL 2018: Sija 45
WWL 2017: Ei listalla
WWL 2016: Sijalla 34

 

Asukasluku: 10 milj. (319 000 kristittyä)
Pääuskonto: Islam
Vainoamisen syy: Ääri-islam ja vainoharhainen itsehallinto

Vainoavat tahot

Azerbaidžanissa kristittyjä vainoavat erityisesti valtion virkamiehet. Maan keskushallinto säätää kristittyjen elämää rajoittavia lakeja, joiden noudattamista paikallisviranomaiset valvovat. Poliisit tekevät ratsioita kristittyjen tilaisuuksiin, pidättävät uskovia ja takavarikoivat kristillistä materiaalia.

Kristittyjen elämää hankaloittaa myös maan valtauskonto islam. Suku, ystävät ja imaamit vastustavat evankeliointia muslimien keskuudessa.

Vainojen ilmeneminen

Maan kaikki kristilliset yhteisöt kärsivät tilanteesta. Ortodoksikirkoilla on vähiten ongelmia, koska ne eivät yleensä pyri aktiivisesti tavoittamaan uusia ihmisiä. Eniten kärsivät kristinuskoon kääntyneet paikalliset. Azerbaidžanin hallitus säätelee tarkasti uskonnollisten ryhmittymien toimintaa. Virallisesti maassa on uskonnonvapaus, mutta käytännössä näin ei ole, ja tiukka valvonta tekee kristityistä epäluuloisia. Heidän on vaikea luottaa kehenkään, ja muun muassa tästä syystä tietoa kristittyjen tilanteesta on vaikea saada.

Kuvaavaa on, että azerbaidžanilaisten kristittyjen on helpompi evankelioida ihmisiä naapurimaissa kuten Georgiassa ja Iranissa kuin omassa kotimaassaan.

Selaa World Watch -listan maita

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.