Uutiset
11.03.2020

Asia Bibi kertoo uskon säilymisestä vankilassa – Tapasi myös Ranskan presidentti Emmanuel Macronin

Viimeisen kymmenen vuoden aikana Asia Bibi on antanut kasvot kristittyjen vainoille. Kupillinen vettä 40 asteen helteessä johti vankilatuomioon. Open Doors sai tavata hänet osana kirjanjulkaisukiertueen yhteydessä pidettyä lehdistötilaisuutta.

Saapuessaan pieneen kokoustilaan lähellä Pariisin Champs-Élyséetä Asia Bibi saa paikalla olevalta 20 ihmisen joukolta aplodit. Puolen tunnin lehdistötilaisuuteen on saapunut ulkomaisia toimittajia sekä edustajia kansainvälisistä järjestöistä, jotka ovat tukeneet häntä. Asialla on mukanaan teini-ikäinen tyttärensä Esha, jonka kasvua äiti ei saanut seurata vankilatuomionsa tähden.

Asia on viettänyt Ranskassa viikon, antanut haastatteluja Ranskan medialle, tavannut Pariisin kaupunginjohtaja Anne Hidalgon sekä Ranskan presidentti Emmanuel Macronin. Asia tulee lehdistötilaisuuteen suoraan tapaamisestaan presidentin kanssa ja Groupe Elidia kustantamon Pauline Misconi kertoo hektisen viikon väsyttäneen Asian. ”Mutta hän on voimakas nainen ja hänen voimansa todellakin tulee Jumalalta. Hän on osoittanut sen tällä viikolla ja myös sanonut sen haastatteluissa.”

”Hän on voimakas nainen ja hänen voimansa todellakin tulee Jumalalta.”

”Jumala ei jätä omiaan”

Kun tilaisuus alkaa, Asiasta loistaa energiaa ja iloa. Paikalla on 20 toimittajaa ja aikaa vain puoli tuntia. Ensimmäisenä Asialta kysytään, onko hänellä viestiä niille, jotka uskollisesti rukoilivat hänen puolestaan. ”Kyllä. Viestini on, että Jumala on heidän kanssaan juuri samalla tavalla kuin Hän oli minun kanssani. Hän ei jätä omiaan.”

Asia puhuu omista ja perheensä koettelemuksista: ”Jumala on antanut lapsilleni paljon kärsivällisyyttä. Esha oli vain kahdeksanvuotias kun minut pidätettiin. Jumala on nähnyt hänen kyyneleensä ja antanut hänelle paljon kärsivällisyyttä.” Eshan silmät punehtuvat ja hetkeä myöhemmin hän purskahtaa itkuun nojaten äitinsä olkapäähän. Asia lohduttaa tytärtään ja haastattelu jatkuu.

Kuinka vankila-aikasi vaikutti uskoosi? ”Uskoni on aina ollut vahva, sillä perheeni on siihen sitoutunut, mutta se myös vahvistui, sillä nyt tiedän Jumalan olevan kanssani. Jumala ei jätä meitä yksin, Hän on aina kanssamme.” Kuinka on mahdollista kohdata suuria vaikeuksia vankilassa ja olla epäilemättä Jumalan olemassaoloa? ”En koskaan epäillyt, sillä syntymäni yhteydessä pappi kertoi äidilleni, että Jumala tulee koettelemaan tätä tyttöä. Vanhempani kertoivat tuota tarinaa minulle ja tiesin, että se tulisi tapahtumaan jonain päivänä.”

Tajusitko vankilassa ollessasi olevasi toivon ja uskon symboli?  ”Sydämessäni oli vankilassa ollessani paljon kärsivällisyyttä ja toivoa. Olin myös varma, että minut vapautetaan jonain päivänä, olinhan syytön. Tiesin vapautuvani. Kun isäni tuli vierailulle hän sanoi että minua syytetään Jeesuksen nimen tähden. Vastasin että minut myös vapautettaisiin Jeesuksen nimessä.”

Asia kertoo tuntevansa syvää tuskaa häntä puolustaneiden ministeri Shahbaz Bhattin ja Punjabin kuvernööri Salman Taseerin murhien vuoksi. Bhattin kuoleman vuosipäivä lähestyy ja Asia kertoo itkevänsä häntä ajatellessaan, mutta tuntee samalla tämän elävän Jumalan luona.

”Jumala ei jätä meitä yksin, Hän on aina kanssamme.”

Open Doorsin lahja

Tiimimme tahtoi antaa Asialle lahjan. ”Mitä veli Andreas antaisi?” kysyi yksi tiimimme jäsenistä. Vastaus on helppo: Raamatun. Veimme mukanamme kauniin urdunkielisen Raamatun sekä vainottujen naisten tekemän hartiahuivin. PR-yhteyshenkilömme Clémence Martin toi mukanaan erityisen postikortin, johon on piirretty yksinkertainen Ranskan kartta, rukoukseen polvistunut nainen ja huntuun verhoutunut nainen – Asia. Kortin on allekirjoittanut Anike, yksi niistä miljoonista ihmisistä, jotka uskollisesti vuosien ajan rukoilivat Asian puolesta.

Emme voineet lähettää korttia Pakistaniin, joten odotimme viiden vuoden ajan päivää, jona voisimme ojentaa kortin hänelle. Olisiko nyt se päivä, jona voimme näyttää Asialle niiden ihmisten rakkauden, jotka taistelivat rukouksessa hänen ollessaan yksin pimeässä vankisellissä? Rukoilimme ajan järjestyvän.

Kun on aika ottaa kuvia pyydämme saada antaa lahjamme. Patrick ja Clémence ojentavat Raamatun ja hartiahuivin. ”Minulleko?” hän sanoo selvästi iloiten lahjasta. ”Entä kortti?” Kerromme sen odottaneen häntä viiden vuoden ajan.

Näytämme Asialle vielä videon, jossa vainotut ihmiset rukoilevat hänen puolestaan. Videon alussa näytetään kelloja. Kello yhdeltä ihmiset lopettavat puuhansa, muodostavat ryhmiä ja rukoilevat Asian puolesta. Asia on lähes sanaton: ”Vau, te kaikki keskeytitte päivänne rukoillaksenne puolestani?”

Asian matka toipumiseen on vasta alussa. Hän tarvitsee tukea ja ystäviä. Hän haluaa laittaa ruokaa lapsilleen, levätä ja parantua. Rukoile Asialle rauhaa ja parantumista, sekä aikaa lepoon perheensä kanssa.

”Vau, te kaikki keskeytitte päivänne rukoillaksenne puolestani?”