Positiiviset
28.09.2018

Algeriassa kristinuskoon kääntyneet menettävät paljon

Ibrahim menetti perheensä sen jälkeen kun hänestä tuli kristitty. Jumala antoi sen kuitenkin hänelle takaisin.

Useita vuosia sitten Ibrahim alkoi epäillä islaminuskoa – uskontoa, jota harjoittivat lähes kaikki algerialaiset. Hän asui syvällä Saharan autiomaassa, joten hän ei koskaan tavannut kristittyjä. ”Sitten kohtasin miehen, joka kertoi minulle Jeesuksesta. Hän vei minut myöhemmin tapaamaan pastori Muslihia. Kaksi vuotta sitten minusta tuli kristitty”, Ibrahim kertoo.

Pastori Muslihin mukaan kristinuskoon kääntyneet joutuvat usein luopumaan perheestään: ”Toisinaan suku pakottaa pariskunnan eroamaan, kun toisesta tulee kristitty. Kääntyneet menettävät lapsensa, koska lapset automaattisesti jäävät asumaan muslimin luokse. Kun kääntymys tulee julkiseksi, kääntyneitä painostetaan ja usein he joutuvat pakenemaan kodeistaan.”

Ibrahim ei aluksi kertonut kristinuskoon kääntymisestään vaimolleen eikä lapsilleen, koska pelkäsi menettävänsä heidät. Hän jatkoi moskeijassa käymistä ja islamilaisten rukousten lukemista. ”Kun olin ollut uskova jonkin aikaa, tunsin, että minun täytyy kertoa uskostani perheelleni. Sanoin pastori Muslihille, että aion puhua, ja hän lupasi rukoilla puolestani.”

Ibraham kertoi uskostaan ensimmäiseksi isälleen. ”Isäni vain tuijotti minua noin 15 minuuttia hiljaisuuden vallitessa. Sitten hän nousi tuolistaan ja kokosi kaikki sisarukseni taloon. Veljeni alkoivat lyömään minua. He huusivat: ’Sinä luovut uskostasi’.”

Ibrahimin lapset näkivät kaiken. ”Vanhempani uhkasivat ottaa minulta vaimoni ja lapseni, jos en hylkäisi uskoani. Lapseni alkoivat itkemään ja kirkuivat: ’ Isä, isä, luovu uskostasi ja palaa islamiin, niin voit olla aina meidän isämme!’”

”Oli hyvin raskasta kuulla heidän sanovan noin, mutta en voinut luopua uskostani. Sanoin lapsilleni: ’Rakastan teitä, mutta rakastan Jeesusta enemmän.’ Tämän jälkeen sukuni heitti minut ulos talosta.”

Ibrahim pakeni pastori Muslihin luokse, kaus kotikaupungistaan. Hän vietti kolme kuukautta muiden kristittyjen seurassa oppien paljon Raamatusta ja kristittynä elämisestä. ”Sitten isäni soitti: ’Ota takaisin vaimosi ja lapsesi, mutta jätä talo.’ Pystyin vuokraamaan asunnon ja löysin töitä. Olen todella iloinen, että vaimoni ja lapseni voivat jälleen elää kanssani.”

Ibrahimin vaimo on muslimi, mutta ei vastusta miehensä uskoa. ”Vaimolleni kaikkein tärkeintä on, että me olemme taas yhdessä perheenä”, Ibrahim sanoo. Hän tapaa nykyisin usein toisia uskovia ja käy kirkossa säännöllisesti.

Pastori Muslihin mukaan noin 1500 algerialaista kristittyä elää täysin eristyksissä. Jotkut löytävät Jeesuksen unien kautta. Kun Algerian kirkot kuulevat uudesta uskovasta, ne yrittävät saada yhteyden häneen. Monet asuvat liian kaukana, jotta heidän luonaan voisi vierailla. ”Aina kun mahdollista, kutsumme heidät seminaareihimme.”, pastori Muslih sanoo. Monet Algerian kirkot käyttävät Open Doorsin lanseeraamaa opetuslapseusohjelmaa. Hallitus on kuitenkin alkanut painostaa kirkkoja yhä enemmän ja vaikeuttaa sillä tavoin monien tilaisuuksien järjestämistä.

”Uudet uskovat kasvavat uskossa katsomalla kristillisiä televisio-ohjelmia aina silloin, kun pystyvät turvallisesti vaihtamaan kristilliselle kanavalle”, pastori tuo esiin. ”Heti kun he saavat Raamatun, he alkavat opiskella sitä. Erityisesti alkuvaiheessa useimmat heistä jatkavat elämäänsä muslimin tavoin kodin ulkopuolella: He käyvät moskeijassa, mutta eivät rukoile islamilaisia rukouksia vaan Jeesusta. Olen vakuuttunut siitä, että jonain päivänä heidän täytyy tunnustaa uskonsa. Raamatussa sanotaan selkeästi niin.”

Lähde: Open Doors