Uutiset
09.10.2019

Suositeltavaa luettavaa: Uskontojen motivoima väkivalta aiheuttaa kustannuksia Intialle

Olisi kiinnostavaa, jos voisimme laskea uskonnonvapauteen kohdistuvista rikkomuksista aiheutuvat taloudelliset kustannukset maailmanlaajuisesti.

”Intiassa väkivalta maksaa jokaiselle”, lakimies Themina Arora kirjoittaa. Pelkästään vuonna 2017 kaikenlaisen väkivallan suorat ja epäsuorat kustannukset olivat Intiassa huimat. Niiden hintalappu jokaista intialaista kohti oli suunnilleen 595 USA:n dollaria (n. 570 euroa).

”Tämä tapahtuu maassa, jossa neljännes väestöstä – siis 276 miljoonaa ihmistä – sinnittelee nälkäpalkalla. Toisin sanoen konfliktien väheneminen vapauttaisi varoja kansakunnan kehittämiseen”, hän sanoo.

”Huolimatta perustavanlaatuisista asiakirjoista, kuten ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus ja kansainväliset sopimukset, uskonnollisesti motivoitu väkivalta jatkuu ja uhkaa kulttuuriamme, demokratiaamme ja jopa taloudellista kasvuamme”, hän kirjoittaa.

Open Doors -raportti ”Mekin olemme intialaisia” vuodelta 2018 osoitti jyrkkää kasvua väkivaltatapauksissa, joiden syy oli uskonnollinen ja joissa kohteina olivat uskonnolliset vähemmistöt. Raportin mukaan vuoden 2018 kolmen ensimmäisen kuukauden aikana hyökkäyksiä tehtiin enemmän kuin vuonna 2014 yhteensä.