Toivon keskus

Syyria Aleppo Allianssiseurakunta

Brutaalista kahdeksan vuoden sisällissodasta kärsinyt Syyria tarvitsee paljon toivoa. Siksi Open Doors teki paikallisille yhteistyökirkoille aloitteen Toivon keskusten perustamisesta. Toimintaa lapsille ja nuorille, ruoanjakelua, englannin opetusta, Alfa-kursseja (avioliitto- ja vanhemmuusopetusta sekä tutustumista kristilliseen uskoon), opetuslapseuskoulu kristinuskoon kääntyneille ja naisten tapaamisia. Kaikki tämä on Toivon keskusten toimintaa Syyriassa. Huhtikuun 2019 lopussa jo kuusitoista keskusta on toiminnassa – teidän tukenne avulla!

Allianssikirkon pastori Abdallah odottaa meitä, kun saavumme Aleppoon. Hän vie meidät oman kirkkonsa Toivon keskukseen.

”Täällä toivotamme tervetulleiksi ihmiset, joille jaamme ruokapaketteja”, pastori sanoo. Viisitoista työntekijää antaa aikaansa, jotta jakelu toimisi kuutena päivänä viikossa.

”Mielestäni meidän täytyy jatkaa ihmisten tukemista jakamalla olennaisia ruokatarvikkeita”, miettii pastori. ”Kun Alepposta tuli turvallinen paikka, hinnat nousivat dramaattisesti, myös talojen vuokrat nousivat. Ihmisillä ei ole tarpeeksi tuloja ylihintaisiin elinkustannuksiin.”

Toivon keskuksessa haluttiin tarjota ihmisille erilaisia toimintamahdollisuuksia. Tämän lisäksi kirkko alkoi keskittyä projekteihin, jotka luovat toimeentulomahdollisuuksia. Esimerkkinä tästä on makeis- ja ruokakaupan järjestäminen kahdelle naiselle, Vartouhille ja Tamarille.

George Dalin täytyi sodan takia jättää Syyria ja lähteä ulkomaille töihin. Paikallisen yhteistyökumppanin, allianssikirkon, tuella hän pystyi perustamaan sähkökaupan. Se antoi mahdollisuuden palata kotiin ja ansaita tarpeeksi rahaa, jotta hän pystyi tukemaan perhettään Syyriassa.

Pastori Abdallah kuvaa ihmisten tarpeita: ”Perheet ovat hämmentyneitä ja neuvottomia tulevaisuutensa suhteen. Heillä ei ole työpaikkoja, heidän kotinsa ovat tuhoutuneet tai vaurioituneet. Elämässä on hyvin paljon haasteita. Meidän täytyy rohkaista kristittyjä pysymään tässä maassa.”

Omasta motivaatiostaan pastori kertoo: ”Meidän Herramme tarjoaa ihmisille paremman elämän. Uskon, että meidän pitäisi tehdä Herramme Jeesuksen Kristuksen tavoin: tarjota ihmisille parempaa elämää paitsi hengellisesti, myös käytännöllisesti.”

Vanhempi mies Abraham Rajeh Beidoun saapuu keskukseen ja saa ruokapaketin. ”Haen tämän paketin itselleni, poikani vaimolle ja lapsenlapselleni. Poikani kidnapattiin viisi vuotta sitten. Tämä todella auttaa meitä.”

Abraham Rajeh Beidoun

Abdel Kader Sha’aban saapuu ja opastaa sotilaspukuista poikaansa. Poika on sokea. Abdel menetti vaimonsa kranaatti-iskussa sodan aikana. Yksi hänen pojistaan kidnapattiin ja on edelleen kadoksissa. Poika, joka on hänen kanssaan, menetti näkönsä palvellessaan Syyrian armeijassa sodan aikana. ”Hinnat ovat käsittämättömän korkeat”, hän sanoo. ”Palkkani on matala eikä perheessä ole ketään muuta työkykyistä. Tämä paketti auttaa meitä kuukauden ajan.”

Abdel Kader Sha’aban poikansa kanssa.

Kirkon puolella on parhaillaan lasten toimintaa. Aghna, pastori Abdallahin vaimo, ja heidän tyttärensä Camilia ovat juuri aloittaneet laulun lasten kanssa. Lapsia on huoneen täydeltä.

Kun tulee ilta, viereiseen taloon saapuu nuoria viettämään aikaa ystävyyden ja toveruuden merkeissä.

Rubina (25) selittää: ”Osallistuin kokoontumisiin jo ennen kuin sota alkoi. Täällä kirkossa koemme Jumalan läsnäoloa. Todistin, kuinka Herra oli kanssani sodan aikana ja suojeli minua.”

Rubina

Nuorten tapaamiset ovat hyvin tärkeitä 21-vuotiaalle Hannalle. ”Olen oppinut enemmän Jumalasta ja saanut jakaa asioita toisten kanssa. Usko, kirkossa käyminen ja toimintaan osallistuminen ovat elämäni tärkeimpiä asioita.”

Hanna

Paljon muutakin tapahtuu Aleppon allianssikirkossa esimerkiksi kristittyjen kurdien kokoontumiset. Kaikki heidät kasvatettiin muslimeiksi, mutta heistä on tullut Jeesuksen seuraajia.

Kaikki tämä tapahtuu allianssikirkon Toivon keskuksessa Syyrian Aleppossa – kiitos teille!

Lähde

VAINOT OVAT OSA HEIDÄN ELÄMÄÄNSÄ – mutta nämä veljemme ja sisaremme päättävät seurata Jeesusta huolimatta hinnasta

Jeesus varoitti opetuslapsiaan vainoista, mikä tuntui heistä varmasti pelottavalta. Hän sanoi, että vainoista tulisi osa opetuslasten elämää. Mutta Jeesuksella oli heille myös lupaus: “Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minussa rauha. Maailmassa te olette...

KADOTETTU PARATIISI

Itä-Afrikan Swahilin rannikko on yksi maailman eksoottisimmista lomakohteista, mutta paikallisille kristityille, jotka muodostavat vähemmistön tässä "paratiisissa", ympäristö on melko vihamielinen. Open Doorsin työntekijä Eglan* vieraili äskettäin kohteessa. Palmujen...

Keski-Aasia

Nimeni on Alex* ja olen valokuvaaja. Minulla on usein etuoikeus matkustaa Open Doorsin projektityöntekijöiden mukana tapaamaan heidän tukemiaan ihmisiä eri puolilla maailmaa maissa, joissa kristittynä elämiseen liittyy todellisia haasteita. Siellä uskosta seuraa jopa...

Nigeria

“Ennen teitä minulla ei ollut toivoa,” Rikiya sanoo. Istumme vaalentuneilla puunrungoilla tuetun aaltopeltikaton alla Rikiyan kodin ulkopuolella, lähellä Nigerian Guyakua. Iltapäiväaurinko polttaa punaista hiekkaa jalkojemme alla. Rikiyan lapset ovat löytäneet...

IRAK: ELÄMÄÄ USKON JA KALANVILJELYLAITOKSEN VARASSA – Yksi perhe palannut Pohjois-Irakin vuoriseudulle rakentamaan ISISin jälkeistä elämää

Open Doors Dahukin vuorilla pohjois-Irakissa Tarvomme mutaisella pellolla Pohjois-Irakin vuorilla katsomaan Faraydoun omistamaa palkittua kalafarmia.Faraydonilla on päässään haalistunut pesäpallolippis, musta tuulipuvun takki, maastokankaiset työhousut ja polviin...

Lähi-idässä vanhemmuus on vainon puristuksessa

Millaista on kristittynä kasvattaa perhettä Lähi-idässä? Kuinka kasvatuksessa välittyy vainon keskellä suhde Kristukseen ? Keskustelimme Lähi-idän eri maissa asuvien perheiden kanssa.Kuinka he kokevat tilanteensa ja millaisia terveisiä saamme heiltä? MAGIDIN PERHE –...

Indonesiassa nuoria kasvatetaan pelottomiksi Kristuksen seuraajiksi

Mitä yhteistä on Raamatun Danielilla, Daavidilla ja Joosefilla? He olivat kaikki vielä nuoria kuullessaan Jumalan kutsun, suorittivat myöhemmin tehtävänsä ja muuttivat kokonaisen kansakunnan elämää. Maissa, joissa kristityt kärsivät uskonsa takia kuten Indonesiassa,...

Irak: Uskoa toivottomuuden keskellä

Qaraqosh, Irak. Marraskuu 2018. Yousif, 18 v. kulkee  hämärän kirkkorakennuksen läpi. Askel on hidas. Vähän väliä hän pysähtyy pölyttyneellä lattialla. Yrittääkö hän muistaa sen ihmisten täyttämän ja värikkään kirkon, jonka hän joutui jättämään. Nyt katto on tulen...

Kurkistus salaiseen seurakuntaan: Kuinka seurakunta kokoontuu Keski-Aasiassa

Pastori Alimin (nimi muutettu) seurakunta oli toiminut yli kolmetoista vuotta, kun samalle kadulle rakennettiin moskeija. Tuolloin Alim seurakuntalaisineen ei ajatellut asiaa paljonkaan, koska islam on maan pääuskonto. Pian he saivat kuitenkin havaita jännitteiden...

TOIVON KESKUS Syyrian Aleppon allianssikirkossa

Brutaalista kahdeksan vuoden sisällissodasta kärsinyt Syyria tarvitsee paljon toivoa. Siksi Open Doors teki paikallisille yhteistyökirkoille aloitteen Toivon keskusten perustamisesta. Toimintaa lapsille ja nuorille, ruoanjakelua, englannin opetusta, Alfa-kursseja...

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.