USKALSIN YRITTÄJÄKSI

KÄYTÄNNÖN USKO MUUTTAA KRISTITTYJEN ELÄMÄÄ ITÄ-AFRIKASSA

Tervetuloa salaiselle oppitunnille Itä-Afrikkaan. Kaikki läsnäolijat ovat entisiä muslimeja, jotka seuraavat Kristusta vakavasta vainosta huolimatta.

Useimmat ovat kokeneet uhkailua ja hyökkäyksiä, mutta raskainta on perheiden ja yhteisöjen jatkuva painostus. Tilannetta vaikeuttaa se, että kirkot eivät usein pysty auttamaan käytännön tarpeissa. Niillä ei ole varoja, ja taloutta pidetään maallisena ja toisarvoisena asiana, jonka ei katsota liittyvän kirkon palvelutehtävään. Siksi monet tuoreet uskovat masentuvat taistellessaan perheen toimeentulon puolesta.

Open Doors yrittää auttaa talouden vahvistamiseen tähtäävillä ohjelmilla. Tavoitteena on varustaa kirkkoja tarjoamaan kokonaisvaltaista apua vainotuille, jotta he puolestaan selviäisivät.

Missiomme tulee heijastaa Kristuksen tehtävää: ihmisen sovittamista Jumalan kanssa ja pyhitystä. Sen hedelmiä ovat myötätunto, oikeudenmukaisuus ja vanhurskaus, puolueettomuus, anteeksianto ja sovinto, uhrautuvuus, anteliaisuus ja vastuullisuus. Jumala on lähettänyt kristityt muuttamaan yksilöiden, perheiden, yhteisöjen ja viime kädessä kansojen elämää.

Kun teologinen perusta on laskettu, siirrytään käytäntöön. Ryhmäkeskusteluissa mietitään näiden periaatteiden soveltamista erityisesti liiketoimintaan ja parhaita keinoja luoda ja ylläpitää mahdollisuuksia tulojen hankkimiseen.

TEORIASTA KÄYTÄNTÖÖN

PARTURI

Open Doors auttoi köyhyydessä kasvanutta Simonia* ryhtymään yrittäjäksi. ”Oivalsin, että voin nousta köyhyydestä. Sain tarvittavat tiedot, panin toimeksi ja nyt olen parturi. Pystyn elättämään perheeni. Koulutuksen avulla Jumala poisti köyhyydestä kumpuavan häpeän. Nyt minulla on rahaa lasteni koulumaksuihin.”

Simon on menestyvästä liikkeestään ylpeä, sillä se pystyy työllistämään myös muita, joita hän opettaa elämään evankeliumia todeksi. ”Meillä on korkea hygieniataso ja erinomainen asiakaspalvelu. Seuraamme hiusalan muotivirtauksia ja toimimme rehellisesti. Menestyvä liiketoiminta vaatii vastuullisuutta. Ja se on tapa evankelioida. Rohkaisen kaikkia kristittyjä saarnaamaan omalla elämäntavallaan. Jumalan Sana on Elämä.”

ORPOKOTI JA KOULU

”Työskentelin köydenpunojana ja kulutin aina kaikki rahani, säästämättä mitään. Ilman rahaa en voinut kehittyä”, kertoo Timothy*. Kun hän ja Nelson* käynnistivät orpokodin ja koulun, toimintasuunnitelmien puute aiheutti jatkuvia taloudellisia haasteita, kunnes Timothy pääsi Open Doorsin koulutukseen. ”Nyt kun koulumaksut on maksettu, hankimme tarvikkeita, ostamme ruokaa ja pystymme jopa tarjoamaan yhteisön lapsille puuroa kerran päivässä. Tämä on vaikuttanut myönteisesti koko yhteisöön.”

Alla on lyhyt video koululaisista opettelemassa aakkosia.

Timothy ja Nelson ovat vuokranneet koulurakennuksen vanhoilliselta muslimilta. Tämä suhtautuu nyt Kristuksen sanomaan avoimesti ja hänestä on salaa tullut uskova!

KANATARHURI

”Olin muslimi, mutta annoin 2002 salaa elämäni Herralle Jeesukselle.”

Josephin* isä ei alkanut vainota poikaansa kuultuaan tämän kääntymisestä, mutta hänen koulutuksensa kustantanut veli lopetti tukensa, joten Joseph joutui pois koulusta. ”Aloin kasvattaa kanoja ruuaksi, mutta Open Doorsin koulutus ohjasi perustamaan pienen yrityksen. Annoin kanojen munia ja haudoin munat poikasiksi. Nyt minua pidetään asiantuntijana vapaiden kanojen kasvatuksessa, ja yrityksen avulla olen pystynyt ostamaan pienen maatilkun, johon aion rakentaa talon. Olen todella kiitollinen oppimastani ja opetan myös muita kirkon jäseniä. Huolehdin myös erään hyvin köyhän perheen perustarpeista.”

Nämä ohjelmat ovat hyvin tärkeitä Open Doorsin työlle Itä-Afrikassa. Tavoitteena ei ole tehdä kristityistä rikkaita, vaan auttaa heitä ansaitsemaan toimeentulonsa samalla kun he kasvavat hengellisesti Jeesuksen opetuslapsiksi.

Vuonna 2016 Open Doorsin Itä-Afrikan ohjelmat auttoivat 4.500 kristittyä nousemaan köyhyydestä, ja sinun avullasi tavoitamme tuhansia uusia tulevina vuosina.

Lähde

Avainsanat: Kuvakierros, Itä-Afrikka, Afrikka

Luokka: Kuvakierros

KIRTI

Sanotaan, että Intiassa on miljoonia jumalia, vaikka tarkkaa lukumäärää ei tiedetäkään. Näiden jumalien palvojat matkustavat usein vanhoihin temppeleihin antamaan uhrilahjoja ja merkitsemään otsansa talikalla – tuhkan, saven ja kurkuman tai santelipuun sekoituksella....

Keski-Aasia ja lapset

Kuvittele olevasi kristitty lapsi maassa missä uskovat kohtaavat vainoa. Ehkä toiset lapset luokallasi kiusaavat siitä, että olet ”petturi” – tai ehkä vanhempasi ovat kieltäneet sinua kertomasta uskostasi ja joudut salaamaan sen. Vanhempasi ja heidän ystävänsä...

TERVETULOA KESKI-AASIAN SALAISEEN KIRKKOON

Jos käväisisit lauantai-iltana Muratin ja Miran (nimet muutettu turvallisuussyistä) kotona Keski-Aasiassa, et huomaisi mitään epätavallista. Heillä on isot päivälliskutsut. Herkullisia ruokalajeja on pitkän pöydän joka sentillä ja pöydän ympärillä istuvat ihmiset...

YHDESSÄ KESTÄMME: LEIRIT VAHVISTAVAT NUORIA USKOVIA MALESIAN AINOALLA KRISTILLISENEMMISTÖISELLÄ ALUEELLA

Muistan ensimmäisen kerran kun osallistuin kristilliselle nuortenleirille. Olin 14-vuotias ja todella innoissani saadessani olla ikäisteni kristittyjen nuorten ympäröimä. Kotikirkossani oli vain kourallinen muita teinejä, ja jos kerroin koulussa avoimesti uskostani,...

BURKINA FASON KIRKKOHYÖKKÄYKSISSÄ KUOLLUT JO 23 IHMISTÄ

BURKINA FASON KIRKKOHYÖKKÄYKSISSÄ KUOLLUT JO 23 IHMISTÄ    Open Doorsin työntekijä vieraili järkyttyneen yhteisön luona ja palasi mukanaan kutsu kiireelliseen rukoukseen. Burkina Faso on muslimienemmistöinen maa, jonka väestöstä noin 35% on kristittyjä. Maa...

PÄÄSIÄISSAFARI: Muista tänä pääsiäisenä sisariasi ja veljiäsi eteläisessä Afrikassa

ETIOPIA Nämä etiopialaiset kasvatettiin kunnioittamaan alueen vanhoja perinteitä ‒ mutta sitten evankeliumin valo saavutti heidät. Nyt he kokoontuvat pitkänäperjantaina palvelemaan Jeesusta salaa.  Etiopialaiset kristityt kokoontuvat pääsiäisjumalanpalveluksen...

EMME VOI NUKKUA YÖTÄMME RAUHASSA. BOKO HARAMIN KRISTITTYJÄ VASTAAN TEKEMÄT HYÖKKÄYKSET KAMERUNISSA.

Kymmenen vuotta vanha Pohjois-Nigeriaa islamilaiseksi valtioksi muuttavan Boko Haramin kapina paikallisia vallanpitäjiä vastaan on aiheuttanut inhimillisen tragedian. Sen vaikutukset tuntuvat useiden vuosien ajan. Taistelijat ovat sittemmin laajentaneet iskujaan...

Miksi Pohjois-Korea on yhä World Watch -listan kärjessä? – Pohjois-Koreasta paenneen näkemys

Pohjois-Koreasta paennut Timothy Cho* kertoo, kuinka maan johtajiin liittyvä henkilökultti on saanut aikaan äärimmäistä kristittyjen vainoamista. Synnyin Pohjois-Koreassa 1980-luvun lopulla, jolloin maata hallitsi tiukalla otteella kansakunnan johtajien eli Kimin...

Sri Lanka Jumala on murheemme keskellä

Huhtikuun 21. päivänä 2019, pääsiäissunnuntaina, eri puolilla Sri Lankaa tehtiin kolme pommi-iskua kirkkoihin – St. Anthonyn kirkkoon Kochikadessa, St. Sebastianin kirkkoon Negombossa ja Zion-kirkkoon Batticaloassa. Myös kolme hotellia olivat iskun kohteina. On...

VAINOT OVAT OSA HEIDÄN ELÄMÄÄNSÄ – mutta nämä veljemme ja sisaremme päättävät seurata Jeesusta huolimatta hinnasta

Jeesus varoitti opetuslapsiaan vainoista, mikä tuntui heistä varmasti pelottavalta. Hän sanoi, että vainoista tulisi osa opetuslasten elämää. Mutta Jeesuksella oli heille myös lupaus: “Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minussa rauha. Maailmassa te olette...

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.