USKALSIN YRITTÄJÄKSI

KÄYTÄNNÖN USKO MUUTTAA KRISTITTYJEN ELÄMÄÄ ITÄ-AFRIKASSA

Tervetuloa salaiselle oppitunnille Itä-Afrikkaan. Kaikki läsnäolijat ovat entisiä muslimeja, jotka seuraavat Kristusta vakavasta vainosta huolimatta.

Useimmat ovat kokeneet uhkailua ja hyökkäyksiä, mutta raskainta on perheiden ja yhteisöjen jatkuva painostus. Tilannetta vaikeuttaa se, että kirkot eivät usein pysty auttamaan käytännön tarpeissa. Niillä ei ole varoja, ja taloutta pidetään maallisena ja toisarvoisena asiana, jonka ei katsota liittyvän kirkon palvelutehtävään. Siksi monet tuoreet uskovat masentuvat taistellessaan perheen toimeentulon puolesta.

Open Doors yrittää auttaa talouden vahvistamiseen tähtäävillä ohjelmilla. Tavoitteena on varustaa kirkkoja tarjoamaan kokonaisvaltaista apua vainotuille, jotta he puolestaan selviäisivät.

Missiomme tulee heijastaa Kristuksen tehtävää: ihmisen sovittamista Jumalan kanssa ja pyhitystä. Sen hedelmiä ovat myötätunto, oikeudenmukaisuus ja vanhurskaus, puolueettomuus, anteeksianto ja sovinto, uhrautuvuus, anteliaisuus ja vastuullisuus. Jumala on lähettänyt kristityt muuttamaan yksilöiden, perheiden, yhteisöjen ja viime kädessä kansojen elämää.

Kun teologinen perusta on laskettu, siirrytään käytäntöön. Ryhmäkeskusteluissa mietitään näiden periaatteiden soveltamista erityisesti liiketoimintaan ja parhaita keinoja luoda ja ylläpitää mahdollisuuksia tulojen hankkimiseen.

TEORIASTA KÄYTÄNTÖÖN

PARTURI

Open Doors auttoi köyhyydessä kasvanutta Simonia* ryhtymään yrittäjäksi. ”Oivalsin, että voin nousta köyhyydestä. Sain tarvittavat tiedot, panin toimeksi ja nyt olen parturi. Pystyn elättämään perheeni. Koulutuksen avulla Jumala poisti köyhyydestä kumpuavan häpeän. Nyt minulla on rahaa lasteni koulumaksuihin.”

Simon on menestyvästä liikkeestään ylpeä, sillä se pystyy työllistämään myös muita, joita hän opettaa elämään evankeliumia todeksi. ”Meillä on korkea hygieniataso ja erinomainen asiakaspalvelu. Seuraamme hiusalan muotivirtauksia ja toimimme rehellisesti. Menestyvä liiketoiminta vaatii vastuullisuutta. Ja se on tapa evankelioida. Rohkaisen kaikkia kristittyjä saarnaamaan omalla elämäntavallaan. Jumalan Sana on Elämä.”

ORPOKOTI JA KOULU

”Työskentelin köydenpunojana ja kulutin aina kaikki rahani, säästämättä mitään. Ilman rahaa en voinut kehittyä”, kertoo Timothy*. Kun hän ja Nelson* käynnistivät orpokodin ja koulun, toimintasuunnitelmien puute aiheutti jatkuvia taloudellisia haasteita, kunnes Timothy pääsi Open Doorsin koulutukseen. ”Nyt kun koulumaksut on maksettu, hankimme tarvikkeita, ostamme ruokaa ja pystymme jopa tarjoamaan yhteisön lapsille puuroa kerran päivässä. Tämä on vaikuttanut myönteisesti koko yhteisöön.”

Alla on lyhyt video koululaisista opettelemassa aakkosia.

Timothy ja Nelson ovat vuokranneet koulurakennuksen vanhoilliselta muslimilta. Tämä suhtautuu nyt Kristuksen sanomaan avoimesti ja hänestä on salaa tullut uskova!

KANATARHURI

”Olin muslimi, mutta annoin 2002 salaa elämäni Herralle Jeesukselle.”

Josephin* isä ei alkanut vainota poikaansa kuultuaan tämän kääntymisestä, mutta hänen koulutuksensa kustantanut veli lopetti tukensa, joten Joseph joutui pois koulusta. ”Aloin kasvattaa kanoja ruuaksi, mutta Open Doorsin koulutus ohjasi perustamaan pienen yrityksen. Annoin kanojen munia ja haudoin munat poikasiksi. Nyt minua pidetään asiantuntijana vapaiden kanojen kasvatuksessa, ja yrityksen avulla olen pystynyt ostamaan pienen maatilkun, johon aion rakentaa talon. Olen todella kiitollinen oppimastani ja opetan myös muita kirkon jäseniä. Huolehdin myös erään hyvin köyhän perheen perustarpeista.”

Nämä ohjelmat ovat hyvin tärkeitä Open Doorsin työlle Itä-Afrikassa. Tavoitteena ei ole tehdä kristityistä rikkaita, vaan auttaa heitä ansaitsemaan toimeentulonsa samalla kun he kasvavat hengellisesti Jeesuksen opetuslapsiksi.

Vuonna 2016 Open Doorsin Itä-Afrikan ohjelmat auttoivat 4.500 kristittyä nousemaan köyhyydestä, ja sinun avullasi tavoitamme tuhansia uusia tulevina vuosina.

Lähde

Avainsanat: Kuvakierros, Itä-Afrikka, Afrikka

Luokka: Kuvakierros

KUULETKO IHMISTEN LAULAVAN?

Jotta ymmärtäisi Intiaa, on ymmärrettävä valon ja pimeyden välinen taistelu. Intiassa on Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Taj Mahal, mutta siellä on myös katulapsia, joilla ei ole tulevaisuutta. Intiassa tehdään vapaamielisiä Bollywood-elokuvia, mutta siellä...

USKALSIN YRITTÄJÄKSI – Käytännön usko muuttaa kristittyjen elämää Itä-Afrikassa

Tervetuloa salaiselle oppitunnille Itä-Afrikkaan. Kaikki läsnäolijat ovat entisiä muslimeja, jotka seuraavat Kristusta vakavasta vainosta huolimatta. Useimmat ovat kokeneet uhkailua ja hyökkäyksiä, mutta raskainta on perheiden ja yhteisöjen jatkuva painostus....

Meksiko: He ovat Jumalan kansaa – mutta vaarassa menettää kotinsa

  Open Doorsin edustajat matkustivat viime vuoden maaliskuussa Meksikoon tapaamaan kristittyjä, jotka ovat vaarassa menettää kotinsa päätettyään seurata Jeesusta. Kristityt kuuluvat meksikolaiseen alkuperäiskansaan. Lähes 90% Meksikon asukkaista on kristittyjä,...

KULTAISET KYYNELEET

Yhdeksän naista esittelee ylpeänä värikkäitä maalauksiaan. Jokainen työ on omakuva, jossa on kimaltelevia kultaisia kyyneleitä. Kuvilla he kertovat tarinansa maailmalle väkivallasta, vihasta ja häpeästä. Mutta tarinat kertovat myös sovituksesta, parantumisesta ja...

Kannattaako Jeesuksen vuoksi kärsiä?

Tässä kuvatarinassa esittelemme neljä srilankalaista pastoria, jotka ovat kokeneet buddhalaismunkkien, poliisin ja kansan vainon. Tarinassa on jokaisen valokuva, lyhyt tilannekuvaus ja yhden lauseen tiivistelmä tämän hetken polttavimmasta ristiriidasta. Lisäksi mukana...

TERVETULOA LYDIAN JOHTAMAAN HYLKIÖIDEN KIRKKOON – Kadonneet löytyvät, sairaat paranevat, kuolleet palaavat elämään

Beth, Open Doorsin toimittaja, matkusti hiljattain Etelä-Filippiineille tapaamaan muslimitaustaisia uskovia, joita Open Doors tukee. Osana Bethin työtä on kutsua maailman kristittyjä rukoilemaan vainottujen siskojensa ja veljiensä puolesta ja tukemaan...

USKO YHDISTÄÄ VALTAMERTEN YLI

Muutama kuukausi sitten englantilainen Heather George osallistui kansainvälisen naisten ryhmän mukana yhteiseen konferenssiin Etiopian vainottujen kristittyjen naisten kanssa. “En ole koskaan oikein välittänyt kristillisistä naisten konferensseista. Monet, joihin...

Yhteistä kasvua salassa Keski-Aasiassa, naisten opetuslapseusryhmä kokoontuu viettämään kansainvälistä naistenpäivää

Kansainvälinen Naistenpäivä 8. maaliskuuta on koko Keski-Aasiassa vapaapäivä. Silloin järjestöt, yritykset ja oppilaitokset antavat naistyöntekijöille lahjoja ja kukkia. Miehet antavat lahjoja elämänsä tärkeille naisille ja pöytä täytetään herkuilla. Keski-Aasian...

Lesken ylistys rohkaisee

Neljäkymmentä nigerialaista naista lauloi riemullisesti, kun minä ja joukko naisia ympäri maailmaa saavuimme kahdeksi päiväksi tapaamaan ja rohkaisemaan heitä: ”Olemme kokoontuneet yhdessä tänne tapaamaan Häntä, Herraamme. Kutsumme kaikki Hänen omansa tänne. Olemme...

Vuorilla liikkuva usko: Agustina on vaimo, äiti ja Raamattujen salakuljettaja

Pohjois-Kolumbiassa muuan nainen ja hänen perheensä uhmaavat kristityille asetettuja rajoituksia. He liikkuvat yöllä ulkona, salakuljettavat Raamattuja ja vierailevat salaisissa kirkoissa viidakon keskellä. Riskit ovat suuret, mutta vielä suurempi on heidän...

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.