KANNATTAAKO JEESUKSEN VUOKSI KÄRSIÄ?

Tässä kuvatarinassa esittelemme neljä srilankalaista pastoria, jotka ovat kokeneet buddhalaismunkkien, poliisin ja kansan vainon. Tarinassa on jokaisen valokuva, lyhyt tilannekuvaus ja yhden lauseen tiivistelmä tämän hetken polttavimmasta ristiriidasta. Lisäksi mukana on viesti meille, yksi rukousvastaus sekä esirukouspyyntö. Näin tiedät, miten voit rukoilla heidän kanssaan!

 

Pastori Nimal*

Mitä tapahtui: Vastustus Nimalin työtä kohtaan lisääntyi ja johti useisiin hyökkäyksiin häntä ja hänen perhettään vastaan. Hän on oikeudessa syytettynä ”luvattomien uskonnollisten kokousten järjestämisestä”.

Ristiriita: Paeta vai jäädä?

Nimalin viesti: ”En haaveillut seurakunnan johtamisesta ja jokapäiväisestä uhkailusta, mutta tässä Jumala haluaa minun palvelevan. En tuntenut ketään tältä alueelta. Minulla ei ollut mitään, mutta ryhdyin palvelemaan uskon varassa, ei näkemisen. Tämän koettelemusten ja vainojen ajan keskellä olen saanut paljon kutsuja pääkaupunkiimme Colomboon ja muualle, mutta sydämessäni tiedän, että Jumala haluaa minun palvelevan juuri tällä alueella.”
 
Rukousvastaus: Poliisi määräsi Nimalin kirkon suljettavaksi välittömästi. Hän voitti aikaa ilmoittamalla, että jos poliisi haluaa sulkea kirkon, heidän pitää ottaa yhteyttä Nimalin lakimieheen. Tämä oli melkein ihme. Sri Lankalla kuten monissa muissakin maissa monet ihmiset eivät tiedä, että he voivat pyytää puolustusasianajajaa. Lakimies valitti poliisien päätöksestä. Kukaan ei myöskään ole loukkaantunut, vaikka kirkkoa vastaan on useita kertoja hyökätty.
 

Rukoile, että kirkko saataisiin pitää auki. Asia on edelleen tuomarien käsittelyssä. Rukoile kestävyyttä Nimalille ja hänen perheelleen. Nimalin vaimo haluaa pysyä alueella, johon Jumala on heidät kutsunut – hän on väkevä rukoussoturi. Rukoile, että vaimo jaksaisi pysyä lujana ja tukea Nimalia.

Pastori Lalith*

Mitä tapahtui: Buddhalaiset munkit hyökkäsivät useita kertoja kirkkoa vastaan ja tekivät valituksia Lalithista. Hänet haastettiin oikeuteen, mutta tuomari vapautti hänet kaikista syytöksistä.

Lalithin viesti: ”Meidän tehtävämme on johtaa ihmisiä Jumalan valtakuntaan. Jumala on minut kutsunut. Teen työtä hänen valtakuntansa hyväksi ja hän on minun pomoni. Siksi en anna kenenkään pysäyttää minua siinä, mitä teen Jumalalleni. Kaiken sen jälkeen, mitä olemme kokeneet, emme enää pelkää mitään. Jumalan kaikkivaltias läsnäolo on aina kanssamme.”

Rukousvastaus: Oikeuskäsittelyn aikaan Sri Lankan hallitus vahvisti lain, joka sallii kaikkien uskontojen edustajille oikeuden vapaasti harjoittaa uskontoaan kaikkialla maassa. Tuomari perusteli tällä lailla Lalithin ja hänen seurakuntansa vapauttamisen kaikista syytöksistä.

Rukoile Lalithin*, hänen vaimonsa Ramanin* ja heidän lastensa puolesta. Rukoile, että he pysyvät Jeesuksessa ja seuraavat Häntä, vaikka mitä tapahtuisi. Pyydä Jumalaa vastaamaan heidän rukouksiinsa. He haluavat jatkaa työtä kylässään. He rukoilevat, että voisivat johtaa enemmän ihmisiä Jumalan valtakuntaan ja rakentaa isomman kirkon Hänen kunniakseen.

Kuvan teksti: ”Rukoilin sinä päivänä, jolloin kirkkoamme kivitettiin. Jumala vastasi, että hän taistelee minun taisteluni niin kuin hän taisteli Gideonin puolesta.”

Pastori Dharmasiri

Mitä tapahtui: Buddhalaiset munkit ahdistelivat pastoria ja hänen seurakuntaansa. He värväsivät huumeidenkäyttäjiä hyökkäämään kirkkoon. Dharmasiri pelkäsi erityisesti kirkossa olleen teini-ikäisen tyttärensä puolesta. Poliisi kielsi Dharmasiria jatkamasta seurakunnan toimintaa ja sanoi, että poliisi ei suojelisi häntä, jos hän jatkaa. Hyökkäyksiä on ollut useita.

Ristiriita: Kannattaako Jeesuksen tähden todella kärsiä?

Dharmasirin viesti: ”Tunnustan, että olen hyvin epävarma, koska kaikki buddhalasimunkit, poliisi ja kyläläiset hyökkäävät meitä vastaan. Mutta en aio lopettaa työtä, ellei Jumala käske minua lopettamaan. Elämäni ei ole turvallista, en saa suojelua, mutta minulla on Jumalan lupaukset, jotka ovat aina totta.”

Rukousvastaus: Painostuksesta, hyökkäyksistä ja tappouhkauksista huolimatta seurakunta jatkaa toimintaansa.

Rukoile Dharmasirille, hänen vaimolleen, tyttärelleen ja seurakuntalaisille rohkeutta. Rukoile, että Kristus tekee ihmeen kylässä ja monet vainoajat kääntyvät uskoon. Rukoile, että kristityt eläisivät Jeesuksen opetusten mukaisesti.

Pastori Dinesh

Mitä tapahtui: 30 vuotta vanhan kirkon katto piti korjata. Buddhalaiset munkit tekivät poliisille valituksen. Dinesh joutui oikeuteen, ja hänet määrättiin sulkemaan kirkko. Dineshin lakimies teki päätöksestä valituksen, joka hyväksyttiin. Buddhalaiset kyläläiset ovat nyt päättäneet, että he eivät osta tavaraa tai palveluksia tietyiltä seurakunnan jäseniltä.

Ristiriita: Miten auttaa seurakuntalaisia, jotka ovat menettäneet ansiotulonsa?

Dineshin viesti: ”En kadu omasta puolestani. Vainojen keskelläkään en säälinyt itseäni, mutta säälin vastustajiamme. He eivät tiedä, mitä he tekevät. Rukoilen Jumalan armoa heille joka päivä. Rukoilen vainoajieni puolesta.”

Rukousvastaus: Ensimmäinen asiaa käsitellyt tuomari oli puolueellinen, mutta valituksen käsitellyt tuomari ratkaisi asian Dineshin eduksi.

Rukoile, että seurakunta pysyy lujana, erityisesti nyt, kun ääribuddhalaiset tekevät tavallisten kristittyjen elämän surkeaksi. Rukoile, että Jumala puuttuu asioihin ja huolehtii kristittyjen tarpeista. Rukoile, että Jumala muuttaa vainoajien sydämet niin että he saavat Dineshin sanojen mukaan kokea Jumalan rakkauden.

*Huom. Nimet muutettu turvallisuussyistä

*Huom. Nimet muutettu turvallisuussyistä

IRAK: ELÄMÄÄ USKON JA KALANVILJELYLAITOKSEN VARASSA – Yksi perhe palannut Pohjois-Irakin vuoriseudulle rakentamaan ISISin jälkeistä elämää

Open Doors Dahukin vuorilla pohjois-Irakissa Tarvomme mutaisella pellolla Pohjois-Irakin vuorilla katsomaan Faraydoun omistamaa palkittua kalafarmia.Faraydonilla on päässään haalistunut pesäpallolippis, musta tuulipuvun takki, maastokankaiset työhousut ja polviin...

Lähi-idässä vanhemmuus on vainon puristuksessa

Millaista on kristittynä kasvattaa perhettä Lähi-idässä? Kuinka kasvatuksessa välittyy vainon keskellä suhde Kristukseen ? Keskustelimme Lähi-idän eri maissa asuvien perheiden kanssa.Kuinka he kokevat tilanteensa ja millaisia terveisiä saamme heiltä? MAGIDIN PERHE –...

Indonesiassa nuoria kasvatetaan pelottomiksi Kristuksen seuraajiksi

Mitä yhteistä on Raamatun Danielilla, Daavidilla ja Joosefilla? He olivat kaikki vielä nuoria kuullessaan Jumalan kutsun, suorittivat myöhemmin tehtävänsä ja muuttivat kokonaisen kansakunnan elämää. Maissa, joissa kristityt kärsivät uskonsa takia kuten Indonesiassa,...

Irak: Uskoa toivottomuuden keskellä

Qaraqosh, Irak. Marraskuu 2018. Yousif, 18 v. kulkee  hämärän kirkkorakennuksen läpi. Askel on hidas. Vähän väliä hän pysähtyy pölyttyneellä lattialla. Yrittääkö hän muistaa sen ihmisten täyttämän ja värikkään kirkon, jonka hän joutui jättämään. Nyt katto on tulen...

Kurkistus salaiseen seurakuntaan: Kuinka seurakunta kokoontuu Keski-Aasiassa

Pastori Alimin (nimi muutettu) seurakunta oli toiminut yli kolmetoista vuotta, kun samalle kadulle rakennettiin moskeija. Tuolloin Alim seurakuntalaisineen ei ajatellut asiaa paljonkaan, koska islam on maan pääuskonto. Pian he saivat kuitenkin havaita jännitteiden...

TOIVON KESKUS Syyrian Aleppon allianssikirkossa

Brutaalista kahdeksan vuoden sisällissodasta kärsinyt Syyria tarvitsee paljon toivoa. Siksi Open Doors teki paikallisille yhteistyökirkoille aloitteen Toivon keskusten perustamisesta. Toimintaa lapsille ja nuorille, ruoanjakelua, englannin opetusta, Alfa-kursseja...

Kaupunki, jonka Saatana yritti tuhota

Tervetuloa Qaraqoshiin Ohitamme viimeisen tarkastuspisteen, jossa ainakin neljä metriä korkea risti seisoo Qaraqoshin kaupungin edustalla Niniven tasangolla. Qaraqosh on valtaosin kristitty kaupunki Irakissa. Isisiä vastaan käydyn sodan aikana se oli...

KUULETKO IHMISTEN LAULAVAN?

Jotta ymmärtäisi Intiaa, on ymmärrettävä valon ja pimeyden välinen taistelu. Intiassa on Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Taj Mahal, mutta siellä on myös katulapsia, joilla ei ole tulevaisuutta. Intiassa tehdään vapaamielisiä Bollywood-elokuvia, mutta siellä...

USKALSIN YRITTÄJÄKSI – Käytännön usko muuttaa kristittyjen elämää Itä-Afrikassa

Tervetuloa salaiselle oppitunnille Itä-Afrikkaan. Kaikki läsnäolijat ovat entisiä muslimeja, jotka seuraavat Kristusta vakavasta vainosta huolimatta. Useimmat ovat kokeneet uhkailua ja hyökkäyksiä, mutta raskainta on perheiden ja yhteisöjen jatkuva painostus....

Meksiko: He ovat Jumalan kansaa – mutta vaarassa menettää kotinsa

  Open Doorsin edustajat matkustivat viime vuoden maaliskuussa Meksikoon tapaamaan kristittyjä, jotka ovat vaarassa menettää kotinsa päätettyään seurata Jeesusta. Kristityt kuuluvat meksikolaiseen alkuperäiskansaan. Lähes 90% Meksikon asukkaista on kristittyjä,...

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.