KANNATTAAKO JEESUKSEN VUOKSI KÄRSIÄ?

Tässä kuvatarinassa esittelemme neljä srilankalaista pastoria, jotka ovat kokeneet buddhalaismunkkien, poliisin ja kansan vainon. Tarinassa on jokaisen valokuva, lyhyt tilannekuvaus ja yhden lauseen tiivistelmä tämän hetken polttavimmasta ristiriidasta. Lisäksi mukana on viesti meille, yksi rukousvastaus sekä esirukouspyyntö. Näin tiedät, miten voit rukoilla heidän kanssaan!

 

Pastori Nimal*

Mitä tapahtui: Vastustus Nimalin työtä kohtaan lisääntyi ja johti useisiin hyökkäyksiin häntä ja hänen perhettään vastaan. Hän on oikeudessa syytettynä ”luvattomien uskonnollisten kokousten järjestämisestä”.

Ristiriita: Paeta vai jäädä?

Nimalin viesti: ”En haaveillut seurakunnan johtamisesta ja jokapäiväisestä uhkailusta, mutta tässä Jumala haluaa minun palvelevan. En tuntenut ketään tältä alueelta. Minulla ei ollut mitään, mutta ryhdyin palvelemaan uskon varassa, ei näkemisen. Tämän koettelemusten ja vainojen ajan keskellä olen saanut paljon kutsuja pääkaupunkiimme Colomboon ja muualle, mutta sydämessäni tiedän, että Jumala haluaa minun palvelevan juuri tällä alueella.”
 
Rukousvastaus: Poliisi määräsi Nimalin kirkon suljettavaksi välittömästi. Hän voitti aikaa ilmoittamalla, että jos poliisi haluaa sulkea kirkon, heidän pitää ottaa yhteyttä Nimalin lakimieheen. Tämä oli melkein ihme. Sri Lankalla kuten monissa muissakin maissa monet ihmiset eivät tiedä, että he voivat pyytää puolustusasianajajaa. Lakimies valitti poliisien päätöksestä. Kukaan ei myöskään ole loukkaantunut, vaikka kirkkoa vastaan on useita kertoja hyökätty.
 

Rukoile, että kirkko saataisiin pitää auki. Asia on edelleen tuomarien käsittelyssä. Rukoile kestävyyttä Nimalille ja hänen perheelleen. Nimalin vaimo haluaa pysyä alueella, johon Jumala on heidät kutsunut – hän on väkevä rukoussoturi. Rukoile, että vaimo jaksaisi pysyä lujana ja tukea Nimalia.

Pastori Lalith*

Mitä tapahtui: Buddhalaiset munkit hyökkäsivät useita kertoja kirkkoa vastaan ja tekivät valituksia Lalithista. Hänet haastettiin oikeuteen, mutta tuomari vapautti hänet kaikista syytöksistä.

Lalithin viesti: ”Meidän tehtävämme on johtaa ihmisiä Jumalan valtakuntaan. Jumala on minut kutsunut. Teen työtä hänen valtakuntansa hyväksi ja hän on minun pomoni. Siksi en anna kenenkään pysäyttää minua siinä, mitä teen Jumalalleni. Kaiken sen jälkeen, mitä olemme kokeneet, emme enää pelkää mitään. Jumalan kaikkivaltias läsnäolo on aina kanssamme.”

Rukousvastaus: Oikeuskäsittelyn aikaan Sri Lankan hallitus vahvisti lain, joka sallii kaikkien uskontojen edustajille oikeuden vapaasti harjoittaa uskontoaan kaikkialla maassa. Tuomari perusteli tällä lailla Lalithin ja hänen seurakuntansa vapauttamisen kaikista syytöksistä.

Rukoile Lalithin*, hänen vaimonsa Ramanin* ja heidän lastensa puolesta. Rukoile, että he pysyvät Jeesuksessa ja seuraavat Häntä, vaikka mitä tapahtuisi. Pyydä Jumalaa vastaamaan heidän rukouksiinsa. He haluavat jatkaa työtä kylässään. He rukoilevat, että voisivat johtaa enemmän ihmisiä Jumalan valtakuntaan ja rakentaa isomman kirkon Hänen kunniakseen.

Kuvan teksti: ”Rukoilin sinä päivänä, jolloin kirkkoamme kivitettiin. Jumala vastasi, että hän taistelee minun taisteluni niin kuin hän taisteli Gideonin puolesta.”

Pastori Dharmasiri

Mitä tapahtui: Buddhalaiset munkit ahdistelivat pastoria ja hänen seurakuntaansa. He värväsivät huumeidenkäyttäjiä hyökkäämään kirkkoon. Dharmasiri pelkäsi erityisesti kirkossa olleen teini-ikäisen tyttärensä puolesta. Poliisi kielsi Dharmasiria jatkamasta seurakunnan toimintaa ja sanoi, että poliisi ei suojelisi häntä, jos hän jatkaa. Hyökkäyksiä on ollut useita.

Ristiriita: Kannattaako Jeesuksen tähden todella kärsiä?

Dharmasirin viesti: ”Tunnustan, että olen hyvin epävarma, koska kaikki buddhalasimunkit, poliisi ja kyläläiset hyökkäävät meitä vastaan. Mutta en aio lopettaa työtä, ellei Jumala käske minua lopettamaan. Elämäni ei ole turvallista, en saa suojelua, mutta minulla on Jumalan lupaukset, jotka ovat aina totta.”

Rukousvastaus: Painostuksesta, hyökkäyksistä ja tappouhkauksista huolimatta seurakunta jatkaa toimintaansa.

Rukoile Dharmasirille, hänen vaimolleen, tyttärelleen ja seurakuntalaisille rohkeutta. Rukoile, että Kristus tekee ihmeen kylässä ja monet vainoajat kääntyvät uskoon. Rukoile, että kristityt eläisivät Jeesuksen opetusten mukaisesti.

Pastori Dinesh

Mitä tapahtui: 30 vuotta vanhan kirkon katto piti korjata. Buddhalaiset munkit tekivät poliisille valituksen. Dinesh joutui oikeuteen, ja hänet määrättiin sulkemaan kirkko. Dineshin lakimies teki päätöksestä valituksen, joka hyväksyttiin. Buddhalaiset kyläläiset ovat nyt päättäneet, että he eivät osta tavaraa tai palveluksia tietyiltä seurakunnan jäseniltä.

Ristiriita: Miten auttaa seurakuntalaisia, jotka ovat menettäneet ansiotulonsa?

Dineshin viesti: ”En kadu omasta puolestani. Vainojen keskelläkään en säälinyt itseäni, mutta säälin vastustajiamme. He eivät tiedä, mitä he tekevät. Rukoilen Jumalan armoa heille joka päivä. Rukoilen vainoajieni puolesta.”

Rukousvastaus: Ensimmäinen asiaa käsitellyt tuomari oli puolueellinen, mutta valituksen käsitellyt tuomari ratkaisi asian Dineshin eduksi.

Rukoile, että seurakunta pysyy lujana, erityisesti nyt, kun ääribuddhalaiset tekevät tavallisten kristittyjen elämän surkeaksi. Rukoile, että Jumala puuttuu asioihin ja huolehtii kristittyjen tarpeista. Rukoile, että Jumala muuttaa vainoajien sydämet niin että he saavat Dineshin sanojen mukaan kokea Jumalan rakkauden.

*Huom. Nimet muutettu turvallisuussyistä

*Huom. Nimet muutettu turvallisuussyistä

KUULETKO IHMISTEN LAULAVAN?

Jotta ymmärtäisi Intiaa, on ymmärrettävä valon ja pimeyden välinen taistelu. Intiassa on Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Taj Mahal, mutta siellä on myös katulapsia, joilla ei ole tulevaisuutta. Intiassa tehdään vapaamielisiä Bollywood-elokuvia, mutta siellä...

USKALSIN YRITTÄJÄKSI – Käytännön usko muuttaa kristittyjen elämää Itä-Afrikassa

Tervetuloa salaiselle oppitunnille Itä-Afrikkaan. Kaikki läsnäolijat ovat entisiä muslimeja, jotka seuraavat Kristusta vakavasta vainosta huolimatta. Useimmat ovat kokeneet uhkailua ja hyökkäyksiä, mutta raskainta on perheiden ja yhteisöjen jatkuva painostus....

Meksiko: He ovat Jumalan kansaa – mutta vaarassa menettää kotinsa

  Open Doorsin edustajat matkustivat viime vuoden maaliskuussa Meksikoon tapaamaan kristittyjä, jotka ovat vaarassa menettää kotinsa päätettyään seurata Jeesusta. Kristityt kuuluvat meksikolaiseen alkuperäiskansaan. Lähes 90% Meksikon asukkaista on kristittyjä,...

KULTAISET KYYNELEET

Yhdeksän naista esittelee ylpeänä värikkäitä maalauksiaan. Jokainen työ on omakuva, jossa on kimaltelevia kultaisia kyyneleitä. Kuvilla he kertovat tarinansa maailmalle väkivallasta, vihasta ja häpeästä. Mutta tarinat kertovat myös sovituksesta, parantumisesta ja...

Kannattaako Jeesuksen vuoksi kärsiä?

Tässä kuvatarinassa esittelemme neljä srilankalaista pastoria, jotka ovat kokeneet buddhalaismunkkien, poliisin ja kansan vainon. Tarinassa on jokaisen valokuva, lyhyt tilannekuvaus ja yhden lauseen tiivistelmä tämän hetken polttavimmasta ristiriidasta. Lisäksi mukana...

TERVETULOA LYDIAN JOHTAMAAN HYLKIÖIDEN KIRKKOON – Kadonneet löytyvät, sairaat paranevat, kuolleet palaavat elämään

Beth, Open Doorsin toimittaja, matkusti hiljattain Etelä-Filippiineille tapaamaan muslimitaustaisia uskovia, joita Open Doors tukee. Osana Bethin työtä on kutsua maailman kristittyjä rukoilemaan vainottujen siskojensa ja veljiensä puolesta ja tukemaan...

USKO YHDISTÄÄ VALTAMERTEN YLI

Muutama kuukausi sitten englantilainen Heather George osallistui kansainvälisen naisten ryhmän mukana yhteiseen konferenssiin Etiopian vainottujen kristittyjen naisten kanssa. “En ole koskaan oikein välittänyt kristillisistä naisten konferensseista. Monet, joihin...

Yhteistä kasvua salassa Keski-Aasiassa, naisten opetuslapseusryhmä kokoontuu viettämään kansainvälistä naistenpäivää

Kansainvälinen Naistenpäivä 8. maaliskuuta on koko Keski-Aasiassa vapaapäivä. Silloin järjestöt, yritykset ja oppilaitokset antavat naistyöntekijöille lahjoja ja kukkia. Miehet antavat lahjoja elämänsä tärkeille naisille ja pöytä täytetään herkuilla. Keski-Aasian...

Lesken ylistys rohkaisee

Neljäkymmentä nigerialaista naista lauloi riemullisesti, kun minä ja joukko naisia ympäri maailmaa saavuimme kahdeksi päiväksi tapaamaan ja rohkaisemaan heitä: ”Olemme kokoontuneet yhdessä tänne tapaamaan Häntä, Herraamme. Kutsumme kaikki Hänen omansa tänne. Olemme...

Vuorilla liikkuva usko: Agustina on vaimo, äiti ja Raamattujen salakuljettaja

Pohjois-Kolumbiassa muuan nainen ja hänen perheensä uhmaavat kristityille asetettuja rajoituksia. He liikkuvat yöllä ulkona, salakuljettavat Raamattuja ja vierailevat salaisissa kirkoissa viidakon keskellä. Riskit ovat suuret, mutta vielä suurempi on heidän...

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.