Uutiset
26.02.2018

12-vuotias pakistanilaistyttö pakotettiin kääntymään islamiin ja menemään naimisiin

Marraskuussa kadonneen 12-vuotiaan kristityn tytön isä kertoo, että tyttö siepattiin, pakotettiin kääntymään islamiin ja menemään naimisiin sieppaajansa kanssa.

Elisha, Iqbal Masihin tytär, esiintyi Islamabadin, Pakistanin pääkaupungin korkeimmassa oikeudessa helmikuussa. Paikallisen sanomalehden mukaan tyttö esitteli itsensä uudella musliminimellään, mutta kertoi tuomarille omaksuneensa islamin “vain naimisiinmenon takia”.

Tytön isä on nostanut syytteen Qadeer Ismailia vastaan, joka ilmoitti vihkitodistukseensa olevansa 20-vuotias, mutta on Iqbal Masihin mukaan vanhempi. Elishan ikä vihkitodistuksessa ilmoitettiin 18 vuodeksi. Hänen isänsä näytti kuitenkin poliisille tytön syntymätodistusta, jonka mukaan hän täyttää 13 vuotta vasta toukokuussa.

Pakistanissa miehen täytyy olla 18-vuotias ja naisen 16-vuotias voidakseen mennä naimisiin. Tätä nuorempien henkilöiden avioliiton virallistaminen saattaa johtaa noin 500 dollarin (US) sakkoon.

Masihin asianajaja kertoi World Watch Monitorille, että asiaa käsittelevä poliisituomari määräsi luutumistestin todentamaan tytön iän. Tämän jälkeen hän antoi pidätysmääräyksen avioliiton laillistaneesta viranomaisesta.

Elishan isä, Islamabadissa asuva työmies, kääntyi poliisin puoleen huomattuaan tyttärensä kadonneen. Hän pyysi heitä tekemään ilmoituksen tyttärensä sieppauksesta. Masihin mukaan poliisi kieltäytyi.

“Sitten luonani vieraili paikallinen mies ja antoi minulle islamiinkääntymistodistuksen sekä todistuksen avioliiton solmimisesta ja käski minun luetuttaa ne”, Masih kertoo World Watchille. “Tämän jälkeen vein todistukset poliisille ja vaadin heitä ilmoittamaan rikoksesta.”

Erikoisten tapausten jälkeen poliisi pidätti Masihin ja hänen vaimonsa.

Masih kertoo World Watchille: “Estääkseen meitä hakemasta laillista apua Ismailin perhe järjesti minut ja vaimoni pidätetyksi poliisilaitoksella yhden päivän ajan sen jälkeen, kun he olivat nostaneet vääriä syytöksiä. Tämän takia olen joutunut elämään piilossa ja sukulaisten luona marraskuusta lähtien.”

Oikeus palautti tytön kotiinsa

Elisha palautettiin oikeuden päätöksellä omalle perheelleen. Masihin mukaan Ismailin perhe uhkaa heitä järkyttävillä seurauksilla, mikäli tyttöä ei palauteta takaisin Ismailille.

Oikeudessa Elishalta kysyttiin, tietääkö hän mitään islamista.

Masihin asianajaja kertoo, että kun Elishalta kysyttiin, kuka Jeesus Kristus on, tyttö sanoi hänen olevan profeetta. Tuomari kysyi myös, tunteeko hän muita profeettoja. Siihen tyttö vastasi, ettei tunne. Elishalta kysyttiin myös, onko hän saanut opetusta. Hän sanoi, ettei ole käynyt koulua.

Tuomari kuvasi tytön kääntymystä “pakotetuksi”.

“Ismail ja muut syytetyt on vapautettu takuita vastaan ja nyt aion saada takuut kumottua osoittamalla Islamabadin Korkeimman Oikeuden päätöksen, jonka mukaan avioliitto oli pakotettu kääntymys”, kertoo Masihin asianajaja.

Sindhin lakiasäätävä elin antoi lakiehdotuksen pakotettua kääntymystä vastaan. Se kuitenkin vedettiin takaisin joulukuussa 2016 islamilaisten uskonnollisten johtajien painostuksesta.

Lähde: World Watch Monitor