Miksi World Watch List -vainoraportti on tärkeä?

World Watch -listalle kirjataan ne viisikymmentä maata, joissa on vaarallisinta elää kristittynä. Mutta miksi World Watch -lista on niin tärkeä?

Se kertoo meille, missä Jumala toimii.

Open Doorsin tavoite ei ole lopettaa kristittyjen vainoja. Kun julistetaan sanomaa Jeesuksesta, vainoja ilmenee aina. Tavoitteemme on sen sijaan rohkaista kirkkoa jatkamaan evankeliumin julistamista. World Watch -lista kertoo, missä vainot pahenevat, miten Jumala toimii ja minne evankeliumi etenee.

Se on luotettava.

Open Doors on julkaissut World Watch -listaa jo lähes kolmenkymmenen vuoden ajan. Sen kokoaa kahdeksan hengen moniammatillinen tutkijaryhmä, jonka jäsenet ovat erikoistuneet analysoimaan kristittyjen uskonnonvapautta, kukin omasta näkökulmastaan. Tutkimuksen tarkastaa kansainvälinen uskonnonvapaus-instituutti IIRF. World Watch -listaa pidetään luotettavimpana kaikista vastaavista tutkimuksista.

Se vaikuttaa Open Doorsin työhön.

Pyrimme voimaannuttamaan vainottua kirkkoa, jotta se pystyisi toimimaan vainoista huolimatta ja jatkamaan evankeliumin julistamista omassa maassaan. Kun vainot muuttavat muotoaan, kehitämme toimintatapojamme, jotta voimme palvella vainottua kirkkoa parhaalla mahdollisella tavalla.

Se vaikuttaa Open Doorsin työtä tukeviin kirkkoihin.

Vainotun kirkon vahvistamisen lisäksi aktivoimme niitä kirkkoja, joilla on mahdollisuus auttaa. Työ on vastavuoroista: kun autamme vainottuja seurakuntia loistamaan Kristus-valoa, niiden tarinat kantautuvat kirkkoihimme, raamattupiireihimme ja koteihimme. Ne rohkaisevat meitä.

Se vaikuttaa sinuun.

World Watch -lista muistuttaa siitä, että vastustuksen kohtaaminen on osa kristityn kutsua. Kristittyjä vainotaan siellä, missä he julistavat evankeliumia. Meidän tulisi olla Kristuksen kuuliaisia seuraajia kaikissa olosuhteissa.