Selaa World Watch -listan maita

30. sijalla World Watch -listalla

Tunisia

WWL 2018: Sijalla 30, pisteitä 62/100

WWL 2017: Sijalla 29

WWL 2016: Sijalla 32

 

Asukasluku: 11,5 milj. (23 800 kristittyä)
Pääuskonto: Islam
Vainoamisen syy: Ääri-islam

Vainoavat tahot

Tunisiassa vainon pääsyynä on kristittyjen kohtaama vihamielisyys. Vaikka arabikevään 2011 kansannousujen jälkeen valtio suhtautuu kristittyihin hieman aiempaa suvaitsevaisemmin, niin silti ääri-islamilaisten oppien vaikutus on selvästi lisääntynyt yhteiskunnassa. Ulkomaalaisilla on vapaus uskonnon harjoittamiseen, mutta avointa evankelioimistyötä rajoitetaan merkittävästi.

Tunisialaisten kristinuskoon kääntyneiden pientä joukkoa vainoavat niin perheenjäsenet, sukulaiset kuin heidän oma yhteisönsäkin. Kristityksi kääntymisestä on vaikeaa saada virallista merkintää viranomaisten tietokantoihin.

Vainojen ilmeneminen

Syvällisesti tunisialaisten kristittyjen tilanteeseen paneutunut toimittaja toteaa: ”Tunisialaisiin kristityttyihin kohdistuu syrjintää, jota ei heti havaitse. Se vaikuttaa heidän arkielämäänsä. Kristillisen uskonsa vuoksi monen on vaikeaa saada työtä. Perhe, ystävät tai jopa seurustelukumppani voivat hylätä heidät heidän vakaumuksensa tähden. Heihin kohdistuu verbaalista, henkistä ja fyysistä väkivaltaa. Laillisesti heillä ei ole oikeutta kristilliseen identiteettiin tai oman tahtonsa mukaiseen avioitumiseen.”

Useimmat tunisialaiset kristityt salaavat uskonsa. He eivät voi julkisesti osallistua jumalanpalveluksiin ja elää kristittyä elämää. Yhteiskunnasta kumpuavan vihamielisyyden ja painostuksen vuoksi uskosta on uskaliasta kertoa edes perheenjäsenille, saati sitten sukulaisille, naapureille, ystäville tai työtovereille. Tunisialaisten kristittyjen on myös riskialtista kokoontua yhteiseen jumalanpalvelukseen.

Selaa World Watch -listan maita

Uutisia maasta ja sen lähialueilta:

Lastenraamattuja jakamassa

Open Doorsin

Hyväntekijän lahjat

Osta joululahja, jonka arvoa ei voi rahassa mitata!

Käy kauppaan!

You have Successfully Subscribed!