Selaa World Watch -listan maita

48. sijalla World Watch -listalla

Kuwait

WWL 2021: Sijalla 48, pisteitä 63/100
WWL 2020: Sija 43
WWL 2019: Sija 43
WWL 2018: 
Sija 34

 

Alue: Lähi-itä / Pohjois-Afrikka

Vainon pääsyyt: islamistinen sorto, etninen vihamielisyys, hallinnon vainoharhaisuus 

Vainon taso: erittäin vakava

Väkiluku: 4,2 miljoonaa

Kristittyjen määrä: 512 000

Pääuskonto: islam 

Hallitusmuoto: perustuslaillinen monarkia; emiraatti

Johtaja: Emiiri Sabah al-Ahmad al-Jabir al-Sabah

Miksi Kuwaitissa vainotaan kristittyjä?

Kuwaitissa ei tunnusteta virallisesti islamista toiseen uskontoon kääntymistä. Siitä seuraa usein henkilökohtaista asemaa ja varallisuutta koskevia lainsäädäntöön liittyviä ongelmia.

Evankeliointi on Kuwaitissa jyrkästi kiellettyä, kuten kristillinen opetus ja islamia loukkaavaksi katsottu uskonnollinen kirjallisuuskin.

Ulkomailta tulleet kristityt saavat harjoittaa maassa uskontoaan suhteellisen vapaasti, kunhan toiminta on epävirallista. Olemassa olevat, jumalanpalveluspaikoiksi rekisteröidyt rakennukset ovat pieniä suhteessa kokoontuvien ihmisten määrään, mikä voi synnyttää kitkaa kristillisten ryhmien välille. Kokoontumistilojen järjestäminen seurakunnalle on erittäin hankalaa.

Miksi Kuwaitin listaussijoitus on muuttunut?

Yhden pisteen kasvu johtui lähinnä hienoisesta ahdingon kasvusta kaikilla elämän alueilla. Se nousi tilastollisesti 12,2 pisteestä 12,4 pisteeseen.

Painostus on edelleen erittäin vakavaa. Islamista kääntyneet kärsivät siitä eniten, koska heitä vainoavat sekä heidän omat perheenjäsenensä että paikallinen yhteisö.

Millaista Kuwaitissa on elää kristittynä?

Perheet painostavat Kuwaitin muslimitaustaisia kristittyjä kieltämään uskonsa. Painostuskeinona voidaan käyttää esimerkiksi virallisten kristillisten häiden tai hautajaisten eväämistä. Kuwaitin kristityt ovat myös vaarassa joutua syrjinnän, häirinnän ja poliisin tarkkailun kohteeksi sekä omankädenoikeuteen tukeutuvien ryhmien peloteltaviksi.

Siirtotyöläiset saavat harjoittaa yksilötasolla uskontoaan melko vapaasti, mutta heidän seurakuntiensa toimintaa rajoitetaan monin tavoin. Naispuoliset siirtotyöläiset altistuvat seksuaaliselle häirinnälle ja hyväksikäytölle.

Tiedot kristittyihin heidän uskonsa vuoksi kohdistuneista pahoinpitelyistä, vangitsemisista tai surmista ovat Kuwaitissa harvinaisia.

Mitä Open Doors auttaa Kuwaitin kristittyjä?

Open Doors tukee Arabian niemimaan kristittyjä organisoimalla rukoustoimintaa heidän puolestaan, levittämällä Raamattuja sekä kouluttamalla uskovia ja pastoreita. Yksityiskohtaista tietoa näistä toiminnoista ei julkaista niihin osallistuvien ihmisten turvallisuuden takaamiseksi.

Kuinka sinä voit auttaa kuwaitilaisia kristittyjä?

Mahdollisin rahalahjoituksin sekä rukoilemalla Kuwaitin kristittyjen puolesta.

closer
Lisätietoa

Vainoavat tahot

Kristityt kokevat vainoa yhteiskunnan kaikilta tasoilta: hallitus, paikallinen yhteisö ja erityisesti oma perhe saattaa olla kristityille vaaraksi – etenkin islamilaistaustaisille. Kuwaitin yhteiskunta toimii konservatiivisilla islamilaisilla normeilla. Näitä vahvistavat tavalliset kansalaiset, radikaalit islamilaiset ryhmät sekä hallitus, joka vallan menettämisen pelossa taipuu radikaalien ryhmien tahtoon.

Islam on valtionuskonto ja sharia-lait ovat Kuwaitissa tärkeä osa lainsäädäntöä. Hallitus vaatii islamistista uskonnollista ohjausta kaikille oppilaille niin valtiollisissa kuin yksityisissäkin kouluissa. Kristinuskon opettaminen julkisissa lukioissa on kiellettyä – jopa laillisesti tunnustettujen kristillisten ryhmien kohdalla. Monet kuwaitilaiset ovat ulkomailla liittyneet ISISiin taistelijaksi.

Vallassa oleva kuninkaallinen sunniperhe määrittelee jokapäiväisen elämän kaikki yksityiskohdat. Rajoitettuja ovat mm. ilmaisunvapaus, lehdistön vapaus ja yhdistyksen muodostamisvapaus.

Heimokulttuureissa muovautuneita islamin normeja ja arvoja (kuten perheen kunnia) pakotetaan kristittyjenkin keskuuteen. Tämä koskee erityisesti islamista kristinuskoon kääntyneitä.

Vainojen ilmeneminen

Maassa vierailevat kristityt ovat suhteellisen vapaita palvomaan Jumalaa omissa oloissaan. Kuitenkin rekisteröidyt paikat, jossa jumalanpalveluksia voi järjestää, ovat hyvin pieniä suhteessa kokoontuvien ihmisten määrään. Nimettömän lähteen mukaan alimitoitetun kirkon järjestelyt johtavat jopa kiistoihin eri kristillisten ryhmien välillä. Kiinteistöjen löytäminen jumalanpalveluksia varten on äärimmäisen vaikeaa.

Islaminuskosta kääntyneet kokevat suurimman osan vainosta, kun sekä perhe että yhteiskunta painostaa heitä luopumaan uskostaan. He altistuvat syrjinnälle, häirinnälle, poliisitutkinnalle sekä järjestystä ylläpitävien tahojen kaikenlaiselle uhkailulle. Lisäksi kääntymistä (pois islamista) ei tunnusteta virallisesti: se johtaa todennäköisesti oikeudellisiin hankaluuksiin henkilön sosiaalisen ja taloudellisen aseman sekä myös omistusoikeuksien suhteen.

Tästä huolimatta paikallisten uutisraporttien mukaan kristittyjä ei juuri koskaan vahingoiteta uskonsa takia.

Selaa World Watch -listan maita

Uutisia ja artikkeleita

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.