Selaa World Watch -listan maita

38. sijalla World Watch -listalla

Indonesia

WWL 2018: Sijalla 38, pisteitä 59/100
WWL 2017: Sija 46

WWL 2016: Sija 43

 

Asukasluku: 263,5 milj. (31,9 milj. kristittyä)
Pääuskonto: Islam
Vainoamisen syy: Ääri-islam ja uskonnollinen nationalismi

Vainon syyt

Indonesiassa niin osa islamin uskonnollisista johtajista kuin valtamediakin lietsovat vihaa kristittyjä ja muita uskonnollisia vähemmistöjä kohtaan. Maassa toimii useita poliittisia konservatiivipuolueita, joiden politiikka tähtää islamilaiseen valtioon. Näiden puolueiden edustajat kannattavat esimerkiksi koulutukseen sharia-lakiin pohjautuvia uusia käytäntöjä. Yksi näistä on ”Oikeudenmukaisuuden ja hyvinvoinnin puolue”- PKS.

Elokuussa 2017 hallitus ilmoitti aikeistaan tiukentaa maan jumalanpilkkalainsäädäntöä. Indonesiassa hallinto ei vainoa kristittyjä. Sen sijaan ääri-islamilaisten painostusryhmien, kuten ”Islamin puolustajien rintaman”- FPI, vaikutus on suurempi. Nämä saavat liikkeelle valtavia mielenosoittajajoukkoja. Viimeksi näin kävi Jakartan kristityn kuvernöörin ”Ahokin” jumalanpilkkasyytteen oikeudenkäynnin yhteydessä.

Syyskuusta 2016 alkaen yhdeksän kuukauden aikana sadat tuhannet ihmiset marssivat häntä vastaan useita kertoja.

Vainon ilmeneminen

Monia muslimitaustaisia kristittyjä vainoaa heidän perheensä. Vaino ilmenee monin tavoin. Enimmäkseen se ei ole fyysistä vaan esimerkiksi eristämistä ja sanallista väkivaltaa. Harvat kristityksi kääntyneet kohtaavat fyysistä väkivaltaa uskonsa takia. Vainon aste on eritasoista Indonesian eri osissa. Esimerkiksi Länsi-Jaavalla ja Acehissa islamistiryhmät ovat erittäin vahvoja ja vaikuttavat voimakkaasti yhteiskunnassa ja politiikassa.

Kirkko joutuu ongelmiin islamistien kanssa heti, mikäli sen työ koetaan käännytykseksi. Tämä koskee useimpia evankelisia ja helluntailaisia kirkkoja. On tavallista, että muilla kuin perinteisillä kirkkokunnilla on vaikeuksia saada rakennuslupia kirkoilleen. Vaikka lain asettamat vaatimukset vahvistetaan oikeudessa, paikalliset viranomaiset saattavat jättää luvat myöntämättä. Viime aikoina myös katolisilla kirkoilla on ollut vastaavia ongelmia. Indonesiassa kristittyjen tilanne on heikentynyt.

 

Selaa World Watch -listan maita

Uutisia maasta ja sen lähialueilta:

Lastenraamattuja jakamassa

Open Doorsin

Hyväntekijän lahjat

Osta joululahja, jonka arvoa ei voi rahassa mitata!

Käy kauppaan!

You have Successfully Subscribed!