Kurkistus salaiseen seurakuntaan

Kuinka seurakunta kokoontuu Keski-Aasiassa

Pastori Alimin (nimi muutettu) seurakunta oli toiminut yli kolmetoista vuotta, kun samalle kadulle rakennettiin moskeija. Tuolloin Alim seurakuntalaisineen ei ajatellut asiaa paljonkaan, koska islam on maan pääuskonto. Pian he saivat kuitenkin havaita jännitteiden kasvavan.

Pastori Alim kertoo: ”Eräänä aamuna meille kerrottiin, että neljäkymmentä naapuriamme oli allekirjoittanut kansalaisadressin. Siinä sanottiin, etteivät he halunneet kirkkomme toimivan naapurustossaan. Sen jälkeen maan hallitus ilmoitti meille, ettei meillä ollut lupaa kokoontua kirkkona maankäyttöön liittyvien kaavoitusseikkojen tähden.”

Koska seurakunta ei enää saa kokoontua laillisesti, sen täytyy kokoontua salaa. Voidakseen toimia niin heidän täytyy sopia tarkoista varotoimista.

Sunnuntaisin kokoontumisen sijaan ryhmä kokoontuu lauantai-iltaisin. Pöydät järjestetään neliön muotoon, ja jokaisen seurakuntalaisen eteen katetaan ruoka-annos. Jos naapureita tai viranomaisia ilmaantuu paikalle, näyttää siltä, että ystävät ovat kokoontuneet aterialle. Seurakuntalaiset lukevat Raamattua ja ylistyslaulujen sanoja kännyköistään. Ei siis heti ole ilmeistä, että menossa on jumalanpalvelus.

Tässä jumalanpalveluksessa seurakunta käsittelee Roomalaiskirjeen viidettä lukua, kohtaa, joka kertoo siitä, miten uskovan olemus vahvistuu ja puhdistuu kärsimyksessä. Ryhmä totesi, että opimme kärsimyksen kautta myös syvempää myötätuntoa lähimmäisiämme kohtaan. Tämä Raamatun kohta sopii erinomaisesti pohdittavaksi juuri nyt, kun seurakunta on kohdannut vainoa.

Vaikka pastori Alim on keksinut luovia tapoja koota seurakuntansa yhteen, kokoontumisiin liittyy suuri riski. Hän kertoo: ”Jos minut tavataan pitämästä jumalanpalvelusta, voin joutua moneksi vuodeksi vankilaan. Sama rangaistus uhkaa jumalanpalvelukseen osallistujia. Saatamme myös joutua maksamaan monenlaisia sakkoja. On kuitenkin riskin arvoista kokea uskovien yhteyttä.

IRAK: ELÄMÄÄ USKON JA KALANVILJELYLAITOKSEN VARASSA – Yksi perhe palannut Pohjois-Irakin vuoriseudulle rakentamaan ISISin jälkeistä elämää

Open Doors Dahukin vuorilla pohjois-Irakissa Tarvomme mutaisella pellolla Pohjois-Irakin vuorilla katsomaan Faraydoun omistamaa palkittua kalafarmia.Faraydonilla on päässään haalistunut pesäpallolippis, musta tuulipuvun takki, maastokankaiset työhousut ja polviin...

Lähi-idässä vanhemmuus on vainon puristuksessa

Millaista on kristittynä kasvattaa perhettä Lähi-idässä? Kuinka kasvatuksessa välittyy vainon keskellä suhde Kristukseen ? Keskustelimme Lähi-idän eri maissa asuvien perheiden kanssa.Kuinka he kokevat tilanteensa ja millaisia terveisiä saamme heiltä? MAGIDIN PERHE –...

Indonesiassa nuoria kasvatetaan pelottomiksi Kristuksen seuraajiksi

Mitä yhteistä on Raamatun Danielilla, Daavidilla ja Joosefilla? He olivat kaikki vielä nuoria kuullessaan Jumalan kutsun, suorittivat myöhemmin tehtävänsä ja muuttivat kokonaisen kansakunnan elämää. Maissa, joissa kristityt kärsivät uskonsa takia kuten Indonesiassa,...

Irak: Uskoa toivottomuuden keskellä

Qaraqosh, Irak. Marraskuu 2018. Yousif, 18 v. kulkee  hämärän kirkkorakennuksen läpi. Askel on hidas. Vähän väliä hän pysähtyy pölyttyneellä lattialla. Yrittääkö hän muistaa sen ihmisten täyttämän ja värikkään kirkon, jonka hän joutui jättämään. Nyt katto on tulen...

Kurkistus salaiseen seurakuntaan: Kuinka seurakunta kokoontuu Keski-Aasiassa

Pastori Alimin (nimi muutettu) seurakunta oli toiminut yli kolmetoista vuotta, kun samalle kadulle rakennettiin moskeija. Tuolloin Alim seurakuntalaisineen ei ajatellut asiaa paljonkaan, koska islam on maan pääuskonto. Pian he saivat kuitenkin havaita jännitteiden...

TOIVON KESKUS Syyrian Aleppon allianssikirkossa

Brutaalista kahdeksan vuoden sisällissodasta kärsinyt Syyria tarvitsee paljon toivoa. Siksi Open Doors teki paikallisille yhteistyökirkoille aloitteen Toivon keskusten perustamisesta. Toimintaa lapsille ja nuorille, ruoanjakelua, englannin opetusta, Alfa-kursseja...

Kaupunki, jonka Saatana yritti tuhota

Tervetuloa Qaraqoshiin Ohitamme viimeisen tarkastuspisteen, jossa ainakin neljä metriä korkea risti seisoo Qaraqoshin kaupungin edustalla Niniven tasangolla. Qaraqosh on valtaosin kristitty kaupunki Irakissa. Isisiä vastaan käydyn sodan aikana se oli...

KUULETKO IHMISTEN LAULAVAN?

Jotta ymmärtäisi Intiaa, on ymmärrettävä valon ja pimeyden välinen taistelu. Intiassa on Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Taj Mahal, mutta siellä on myös katulapsia, joilla ei ole tulevaisuutta. Intiassa tehdään vapaamielisiä Bollywood-elokuvia, mutta siellä...

USKALSIN YRITTÄJÄKSI – Käytännön usko muuttaa kristittyjen elämää Itä-Afrikassa

Tervetuloa salaiselle oppitunnille Itä-Afrikkaan. Kaikki läsnäolijat ovat entisiä muslimeja, jotka seuraavat Kristusta vakavasta vainosta huolimatta. Useimmat ovat kokeneet uhkailua ja hyökkäyksiä, mutta raskainta on perheiden ja yhteisöjen jatkuva painostus....

Meksiko: He ovat Jumalan kansaa – mutta vaarassa menettää kotinsa

  Open Doorsin edustajat matkustivat viime vuoden maaliskuussa Meksikoon tapaamaan kristittyjä, jotka ovat vaarassa menettää kotinsa päätettyään seurata Jeesusta. Kristityt kuuluvat meksikolaiseen alkuperäiskansaan. Lähes 90% Meksikon asukkaista on kristittyjä,...

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.