Kurkistus salaiseen seurakuntaan

Kuinka seurakunta kokoontuu Keski-Aasiassa

Pastori Alimin (nimi muutettu) seurakunta oli toiminut yli kolmetoista vuotta, kun samalle kadulle rakennettiin moskeija. Tuolloin Alim seurakuntalaisineen ei ajatellut asiaa paljonkaan, koska islam on maan pääuskonto. Pian he saivat kuitenkin havaita jännitteiden kasvavan.

Pastori Alim kertoo: ”Eräänä aamuna meille kerrottiin, että neljäkymmentä naapuriamme oli allekirjoittanut kansalaisadressin. Siinä sanottiin, etteivät he halunneet kirkkomme toimivan naapurustossaan. Sen jälkeen maan hallitus ilmoitti meille, ettei meillä ollut lupaa kokoontua kirkkona maankäyttöön liittyvien kaavoitusseikkojen tähden.”

Koska seurakunta ei enää saa kokoontua laillisesti, sen täytyy kokoontua salaa. Voidakseen toimia niin heidän täytyy sopia tarkoista varotoimista.

Sunnuntaisin kokoontumisen sijaan ryhmä kokoontuu lauantai-iltaisin. Pöydät järjestetään neliön muotoon, ja jokaisen seurakuntalaisen eteen katetaan ruoka-annos. Jos naapureita tai viranomaisia ilmaantuu paikalle, näyttää siltä, että ystävät ovat kokoontuneet aterialle. Seurakuntalaiset lukevat Raamattua ja ylistyslaulujen sanoja kännyköistään. Ei siis heti ole ilmeistä, että menossa on jumalanpalvelus.

Tässä jumalanpalveluksessa seurakunta käsittelee Roomalaiskirjeen viidettä lukua, kohtaa, joka kertoo siitä, miten uskovan olemus vahvistuu ja puhdistuu kärsimyksessä. Ryhmä totesi, että opimme kärsimyksen kautta myös syvempää myötätuntoa lähimmäisiämme kohtaan. Tämä Raamatun kohta sopii erinomaisesti pohdittavaksi juuri nyt, kun seurakunta on kohdannut vainoa.

Vaikka pastori Alim on keksinut luovia tapoja koota seurakuntansa yhteen, kokoontumisiin liittyy suuri riski. Hän kertoo: ”Jos minut tavataan pitämästä jumalanpalvelusta, voin joutua moneksi vuodeksi vankilaan. Sama rangaistus uhkaa jumalanpalvelukseen osallistujia. Saatamme myös joutua maksamaan monenlaisia sakkoja. On kuitenkin riskin arvoista kokea uskovien yhteyttä.

VAINOT OVAT OSA HEIDÄN ELÄMÄÄNSÄ – mutta nämä veljemme ja sisaremme päättävät seurata Jeesusta huolimatta hinnasta

Jeesus varoitti opetuslapsiaan vainoista, mikä tuntui heistä varmasti pelottavalta. Hän sanoi, että vainoista tulisi osa opetuslasten elämää. Mutta Jeesuksella oli heille myös lupaus: “Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minussa rauha. Maailmassa te olette...

KADOTETTU PARATIISI

Itä-Afrikan Swahilin rannikko on yksi maailman eksoottisimmista lomakohteista, mutta paikallisille kristityille, jotka muodostavat vähemmistön tässä "paratiisissa", ympäristö on melko vihamielinen. Open Doorsin työntekijä Eglan* vieraili äskettäin kohteessa. Palmujen...

Keski-Aasia

Nimeni on Alex* ja olen valokuvaaja. Minulla on usein etuoikeus matkustaa Open Doorsin projektityöntekijöiden mukana tapaamaan heidän tukemiaan ihmisiä eri puolilla maailmaa maissa, joissa kristittynä elämiseen liittyy todellisia haasteita. Siellä uskosta seuraa jopa...

Nigeria

“Ennen teitä minulla ei ollut toivoa,” Rikiya sanoo. Istumme vaalentuneilla puunrungoilla tuetun aaltopeltikaton alla Rikiyan kodin ulkopuolella, lähellä Nigerian Guyakua. Iltapäiväaurinko polttaa punaista hiekkaa jalkojemme alla. Rikiyan lapset ovat löytäneet...

IRAK: ELÄMÄÄ USKON JA KALANVILJELYLAITOKSEN VARASSA – Yksi perhe palannut Pohjois-Irakin vuoriseudulle rakentamaan ISISin jälkeistä elämää

Open Doors Dahukin vuorilla pohjois-Irakissa Tarvomme mutaisella pellolla Pohjois-Irakin vuorilla katsomaan Faraydoun omistamaa palkittua kalafarmia.Faraydonilla on päässään haalistunut pesäpallolippis, musta tuulipuvun takki, maastokankaiset työhousut ja polviin...

Lähi-idässä vanhemmuus on vainon puristuksessa

Millaista on kristittynä kasvattaa perhettä Lähi-idässä? Kuinka kasvatuksessa välittyy vainon keskellä suhde Kristukseen ? Keskustelimme Lähi-idän eri maissa asuvien perheiden kanssa.Kuinka he kokevat tilanteensa ja millaisia terveisiä saamme heiltä? MAGIDIN PERHE –...

Indonesiassa nuoria kasvatetaan pelottomiksi Kristuksen seuraajiksi

Mitä yhteistä on Raamatun Danielilla, Daavidilla ja Joosefilla? He olivat kaikki vielä nuoria kuullessaan Jumalan kutsun, suorittivat myöhemmin tehtävänsä ja muuttivat kokonaisen kansakunnan elämää. Maissa, joissa kristityt kärsivät uskonsa takia kuten Indonesiassa,...

Irak: Uskoa toivottomuuden keskellä

Qaraqosh, Irak. Marraskuu 2018. Yousif, 18 v. kulkee  hämärän kirkkorakennuksen läpi. Askel on hidas. Vähän väliä hän pysähtyy pölyttyneellä lattialla. Yrittääkö hän muistaa sen ihmisten täyttämän ja värikkään kirkon, jonka hän joutui jättämään. Nyt katto on tulen...

Kurkistus salaiseen seurakuntaan: Kuinka seurakunta kokoontuu Keski-Aasiassa

Pastori Alimin (nimi muutettu) seurakunta oli toiminut yli kolmetoista vuotta, kun samalle kadulle rakennettiin moskeija. Tuolloin Alim seurakuntalaisineen ei ajatellut asiaa paljonkaan, koska islam on maan pääuskonto. Pian he saivat kuitenkin havaita jännitteiden...

TOIVON KESKUS Syyrian Aleppon allianssikirkossa

Brutaalista kahdeksan vuoden sisällissodasta kärsinyt Syyria tarvitsee paljon toivoa. Siksi Open Doors teki paikallisille yhteistyökirkoille aloitteen Toivon keskusten perustamisesta. Toimintaa lapsille ja nuorille, ruoanjakelua, englannin opetusta, Alfa-kursseja...

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.