Yhteistä kasvua salassa Keski-Aasiassa

Naisten opetuslapseusryhmä kokoontuu viettämään kansainvälistä naistenpäivää

Kansainvälinen Naistenpäivä 8. maaliskuuta on koko Keski-Aasiassa vapaapäivä. Silloin järjestöt, yritykset ja oppilaitokset antavat naistyöntekijöille lahjoja ja kukkia.

Miehet antavat lahjoja elämänsä tärkeille naisille ja pöytä täytetään herkuilla. Keski-Aasian nuorissa valtioissa Naistenpäivää vietetään niin valtiollisesti kuin kodeissa. Naisille omistettua päivää alettiin viettää Euroopassa 1900-luvun alussa ja saavutti Keski-Aasian vv. 1927-28. Päivä symboloi sukupuolten välisen tasa-arvon tavoittamista. Sillä ilmaistaan kunnioitusta naisia ja heidän työtään kohtaan.

Keski-Aasiassa miehet eivät yleensä tee perinteisiä kotitöitä, eivätkä järjestä Naistenpäivän juhlallisuuksia. Useimmiten naiset itse valmistavat aterian ja palvelevat tätä päivää viettämään kokoontuneita miehiä. Joissain perheissä miehet kuitenkin osoittavat tällöin äideille ja muille elämänsä tärkeille naisille erityistä huomiota valmistamalla juhlapöydän, siivoamalla kodin ja ostamalla lahjoja.

Moderni keski-aasialainen sananparsi ilmaisee täydellisesti Naistenpäivän idean: “Nainen, ole hiljaa! Sinun päiväsi on 8. maaliskuuta.” Hauskaksi tarkoitettu, mutta ilmaisee selvästi aasialaisen kulttuurin suhtautumisen naiseen. Joka tapauksessa, päivä on erityinen Keski-Aasian naisille. Ainakin kerran vuodessa he ovat juhlittuja. He saavat tuntea olevansa tarvittuja ja rakastettuja kuullessaan miehiltä kauniita sanoja ja onnen toivotuksia.

Yhteistä laulua ja Jumalan ylistämistä

Open Doors osallistui hiljattain erilaiseen Naistenpäivän kokoontumiseen.

Eräässä kodissa keski-aasialaisen kaupungin lähiössä naisia uskaltautuu sisään yksi toisensa jälkeen. Ryhmän johtaja, Anastasia, halaa kaikkia. “Tervetuloa, sisar” hän sanoo lämpimästi hymyillen. Lämmin tervetulotoivotus on vastakohta kylmille tosiasioille. Kukaan ei saa tietää, että naiset ovat täällä opiskelemassa. Jos heidät löydetään, he joutuvat vaikeuksiin. Mutta he tulevat iloisina. Heillä on yksi päämäärä: kasvaa yhdessä uskossa Kristukseen. Ylistyksen jälkeen alkaa Raamatun opiskelu. Päivän aiheena on nainen Raamatussa. Mandy Open Doorsista rukoilee ja rohkaisee naisia.

Maria valmistelee keittiössä kakkua opiskelun jälkeiselle aterialle. Hän on taustaltaan muslimi, mutta on ollut kristitty jo vuosia. Kirkko, jossa hän aluksi kävi, on suljettu. Marian vanhemmat huomasivat tyttärensä käyvän kirkossa ja ilmiantoivat paikan poliisille. Sittemmin Maria löysi internetin kautta nykyisen ryhmänsä. “Olen niin onnellinen, että Jumala antoi minulle Alinan auttamaan Raamatun syvällisemmässä opiskelussa. Kiitän Jumalaa myös tästä yhteisestä opiskeluryhmästä, jonka Hän antoi minulle. Marian vanhemmat yrittävät yhä uhkaillen saada hänet kääntymään takaisin islamiin. Aviopuoliso jätti Marian hänen uskonsa vuoksi. Kun Marialta kysytään, miksi hän edelleen uskoo, hän alkaa nauraa: “Koska Jumala pelasti minut! Jumala on aina kanssani, Hän pitää minusta kiinni ja kulkee kanssani.”

Nuori Jamila on henkilökohtaisesti kokenut muslimikulttuurissa kasvaneen naisen ongelmat. Alle 20-vuotiaana hän on ryhmän nuorin, mutta kantaa suurempaa tuskaa kuin moni koko elinaikanaan. Jamila naitettiin 16-vuotiaana. Aviomies pahoinpiteli häntä jatkuvasti. Jamila karkasi. Muutamaa kuukautta myöhemmin hän tuli tuntemaan Jeesuksen ja oppi vähitellen kokemaan Hänen todellista rakkauttaan.

Mandy ottaa Jamilaa kädestä kiinni ja rukoilee hänen kanssaan.

Ylistyksen ja Raamatun opiskelun jälkeen nautitaan yhteinen ateria, joka on todellinen Naistenpäivän juhla. Kaikki toivottavat toisilleen: “Onnellista Naistenpäivää!”. Nämä naiset jakavat ruokansa ja elämäntarinansa. He hymyilevät. Jeesuksen rakkaus loistaa kirkkaammin kuin se pimeys, johon heidän täytyy palata.

– Turvallisuussyistä naisten nimet on muutettu.

Lähde

TOIVON KESKUS Syyrian Aleppon allianssikirkossa

Brutaalista kahdeksan vuoden sisällissodasta kärsinyt Syyria tarvitsee paljon toivoa. Siksi Open Doors teki paikallisille yhteistyökirkoille aloitteen Toivon keskusten perustamisesta. Toimintaa lapsille ja nuorille, ruoanjakelua, englannin opetusta, Alfa-kursseja...

Kaupunki, jonka Saatana yritti tuhota

Tervetuloa Qaraqoshiin Ohitamme viimeisen tarkastuspisteen, jossa ainakin neljä metriä korkea risti seisoo Qaraqoshin kaupungin edustalla Niniven tasangolla. Qaraqosh on valtaosin kristitty kaupunki Irakissa. Isisiä vastaan käydyn sodan aikana se oli...

KUULETKO IHMISTEN LAULAVAN?

Jotta ymmärtäisi Intiaa, on ymmärrettävä valon ja pimeyden välinen taistelu. Intiassa on Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Taj Mahal, mutta siellä on myös katulapsia, joilla ei ole tulevaisuutta. Intiassa tehdään vapaamielisiä Bollywood-elokuvia, mutta...

USKALSIN YRITTÄJÄKSI – Käytännön usko muuttaa kristittyjen elämää Itä-Afrikassa

Tervetuloa salaiselle oppitunnille Itä-Afrikkaan. Kaikki läsnäolijat ovat entisiä muslimeja, jotka seuraavat Kristusta vakavasta vainosta huolimatta. Useimmat ovat kokeneet uhkailua ja hyökkäyksiä, mutta raskainta on perheiden ja yhteisöjen jatkuva painostus....

Meksiko: He ovat Jumalan kansaa – mutta vaarassa menettää kotinsa

  Open Doorsin edustajat matkustivat viime vuoden maaliskuussa Meksikoon tapaamaan kristittyjä, jotka ovat vaarassa menettää kotinsa päätettyään seurata Jeesusta. Kristityt kuuluvat meksikolaiseen alkuperäiskansaan. Lähes 90% Meksikon asukkaista on...

KULTAISET KYYNELEET

Yhdeksän naista esittelee ylpeänä värikkäitä maalauksiaan. Jokainen työ on omakuva, jossa on kimaltelevia kultaisia kyyneleitä. Kuvilla he kertovat tarinansa maailmalle väkivallasta, vihasta ja häpeästä. Mutta tarinat kertovat myös sovituksesta, parantumisesta...

Kannattaako Jeesuksen vuoksi kärsiä?

Tässä kuvatarinassa esittelemme neljä srilankalaista pastoria, jotka ovat kokeneet buddhalaismunkkien, poliisin ja kansan vainon. Tarinassa on jokaisen valokuva, lyhyt tilannekuvaus ja yhden lauseen tiivistelmä tämän hetken polttavimmasta ristiriidasta. Lisäksi...

TERVETULOA LYDIAN JOHTAMAAN HYLKIÖIDEN KIRKKOON – Kadonneet löytyvät, sairaat paranevat, kuolleet palaavat elämään

Beth, Open Doorsin toimittaja, matkusti hiljattain Etelä-Filippiineille tapaamaan muslimitaustaisia uskovia, joita Open Doors tukee. Osana Bethin työtä on kutsua maailman kristittyjä rukoilemaan vainottujen siskojensa ja veljiensä puolesta ja tukemaan...

USKO YHDISTÄÄ VALTAMERTEN YLI

Muutama kuukausi sitten englantilainen Heather George osallistui kansainvälisen naisten ryhmän mukana yhteiseen konferenssiin Etiopian vainottujen kristittyjen naisten kanssa. “En ole koskaan oikein välittänyt kristillisistä naisten konferensseista. Monet,...

Yhteistä kasvua salassa Keski-Aasiassa, naisten opetuslapseusryhmä kokoontuu viettämään kansainvälistä naistenpäivää

Kansainvälinen Naistenpäivä 8. maaliskuuta on koko Keski-Aasiassa vapaapäivä. Silloin järjestöt, yritykset ja oppilaitokset antavat naistyöntekijöille lahjoja ja kukkia. Miehet antavat lahjoja elämänsä tärkeille naisille ja pöytä täytetään herkuilla....

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.