VUORILLA LIIKKUVA USKO

AGUSTINA ON VAIMO, ÄITI JA RAAMATTUJEN SALAKULJETTAJA

Pohjois-Kolumbiassa muuan nainen ja hänen perheensä uhmaavat kristityille asetettuja rajoituksia. He liikkuvat yöllä ulkona, salakuljettavat Raamattuja ja vierailevat salaisissa kirkoissa viidakon keskellä. Riskit ovat suuret, mutta vielä suurempi on heidän rakkautensa niitä kohtaan, jotka eivät vielä tunne Kristusta. Jos haluaa vierailla Agustinan luona katsomassa kuinka hän voi ja rohkaisemassa häntä, on kuljettava pitkä ja vaivalloinen matka. On ajettava tuntikausia kuoppaisia ja mutkittelevia teitä ja ylitettävä joki ilman siltaa, varovasti matalimmasta kohdasta edeten ja toivoen, etteivät auton pyörät juutu joen pohjaan. Loppumatkasta tie on niin kapea, että ainoaksi vaihtoehdoksi jää kivuta jyrkkää vuorenrinnettä ylös.

Siellä viidakon ja vuoren kätkössä asuu Agustina. Hän on vahvarakenteinen, pienisilmäinen nainen, jonka tervetuliaishymy on leveä. Agustina on ollut kristitty kymmenen vuotta. Niistä viimeisimmät hän on omistanut evankeliumin levittämiseen Pohjois-Kolumbian syrjäisimpiin kolkkiin, joihin on “valkoiselta mieheltä” pääsy kielletty. Noita alueita hallinnoivat perinteisiin pitäytyvät virkamiehet, jotka torjuvat jyrkästi kristinuskon. He ovat useamman kerran vanginneet Agustinan ja hänen miehensä Hectorin heidän uskonsa takia.

Monissa Kolumbian alkuperäisyhteisöissä kristinuskon levittäminen on tulkittu hyökkäykseksi paikallista kulttuuria ja perinteitä vastaan. Siksi syntyperäiset kristityt kohtaavat väkivaltaista vainoa, joka estää heitä elämästä vapaasti uskonsa mukaan. Javier, Pohjois-Kolumbian alkuperäiskansojen parissa toimiva lähetystyöntekijä, selittää: “Alkuperäiskansaan kuuluvalle Kristuksen vastaanottaminen merkitsee koko yhteisön hylkäämäksi tulemista. Uusia kristittyjä syrjitään ja heidät eristetään yhteisöstä, mistä aiheutuu heille paljon ongelmia. Usein heiltä evätään oikeus omistaa maata, osallistua taloudellisiin ohjelmiin ja saada terveydenhoitoa. Ankarien vainojen keskellä kristittyjen usko kuitenkin lujittuu. Hector sanoo: “Pelastumme vain Jeesuksen kautta. Koska Jeesus voitti, mekin voimme voittaa.” Lastensa avulla Hector ja Agustina ovat kehittäneet tavan kulkea viidakon halki yöllä, viemään sanomaa Kristuksesta eristyneille, vaikeasti tavoitettaville yhteisöille, joita paikalliset viranomaiset kontrolloivat.

Aina ennen lähetysmatkaa Agustina perheineen hankkii kohteena olevasta paikasta mahdollisimman paljon informaatiota, joka koskee esimerkiksi välimatkoja, turvallisimpia reittejä ja alueen johtavia heimopäälliköitä. Ihmisiin, jotka haluavat kuulla evankeliumin, otetaan etukäteen yhteyttä. Heidän kanssaan tehdään järjestelyjä Agustinan ja hänen miehensä kätkemiseksi ja heidän turvallisuutensa takaamiseksi. Agustina kertoo: “Kuljemme yöllä, ettei meitä nähtäisi. Liikumme pareittain ja mahdollisimman hiljaa. Saamme majoittua niiden ihmisten luona, jotka haluavat oppia tuntemaan Jeesuksen. Heidän kodeissaan rukoilemme, jaamme Sanaa ja laulamme hyvin hiljaa, ettemme herättäisi huomiota. Jos meidät löydetään, olemme kaikki vaarassa. ”

“Joskus samaan kotiin tulee paljon ihmisiä kuulemaan opetusta ja etsimään ihmeitä. Monet vastaanottavat Kristuksen ja aloittavat uuden elämän salaisina kristittyinä.

Vaikka Kolumbian perustuslaki takaa uskonnon- ja omantunnonvapauden, monissa yhteisöissä kristityt kärsivät vainoa uskonsa tähden. Syynä on, että Kolumbian monien alkuperäisyhteisöjen hallintojärjestelmä on valtiosta riippumaton. Siksi mikään lakiin perustuva toimenpide kristittyjen suojelemiseksi näissä vihamielisissä yhteisöissä ei ole juuri menestynyt. Lisäksi hallintoviranomaiset eivät usein ole huomaavinaan kristittyihin kohdistuvia vääryyksiä ja väkivallantekoja.

Open Doors on ollut tekemisissä Agustinan kanssa viimeiset kolme vuotta. Tänä aikana olemme tarjonneet pastoraalista apua hänen lähetystehtävänsä kehittämisessä. Open Doors on tukenut perhettä ja sen hankkeita myös taloudellisesti. Lisäksi perheen lapsille on tarjottu mahdollisuus kouluttautua. Yksi heistä, Mateo, on parhaillaan “La Casita”-pakolaiskodissa, jossa lapset voivat kouluttautua ammattiin ja palata sitten palvelemaan paikallista yhteisöään.

Nykyisessä tilanteessaan Agustina ja Hector rukoilevat, että kirkko voisi olla vapaa vainoista. Rukous on yhtä kaunis kuin se on haastavakin:

“Herra, me vainoista kärsivät kristityt rukoilemme veljiemme puolesta, jotka saavat palvoa sinua vapaasti. Pyydämme, että täytät heidät voimalla ja uskolla ja suojelet heitä aina. Vain sinä tiedät ne vaikeudet ja vainot, joita he joutuvat kohtaamaan tulevaisuudessa, jotta sinun nimesi tulisi tunnetuksi. Anna heille voimaa ja ole heidän kanssaan tulevissa vainoissa. Aamen.”

 

Lähde

KUULETKO IHMISTEN LAULAVAN?

Jotta ymmärtäisi Intiaa, on ymmärrettävä valon ja pimeyden välinen taistelu. Intiassa on Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Taj Mahal, mutta siellä on myös katulapsia, joilla ei ole tulevaisuutta. Intiassa tehdään vapaamielisiä Bollywood-elokuvia, mutta siellä...

USKALSIN YRITTÄJÄKSI – Käytännön usko muuttaa kristittyjen elämää Itä-Afrikassa

Tervetuloa salaiselle oppitunnille Itä-Afrikkaan. Kaikki läsnäolijat ovat entisiä muslimeja, jotka seuraavat Kristusta vakavasta vainosta huolimatta. Useimmat ovat kokeneet uhkailua ja hyökkäyksiä, mutta raskainta on perheiden ja yhteisöjen jatkuva painostus....

Meksiko: He ovat Jumalan kansaa – mutta vaarassa menettää kotinsa

  Open Doorsin edustajat matkustivat viime vuoden maaliskuussa Meksikoon tapaamaan kristittyjä, jotka ovat vaarassa menettää kotinsa päätettyään seurata Jeesusta. Kristityt kuuluvat meksikolaiseen alkuperäiskansaan. Lähes 90% Meksikon asukkaista on kristittyjä,...

KULTAISET KYYNELEET

Yhdeksän naista esittelee ylpeänä värikkäitä maalauksiaan. Jokainen työ on omakuva, jossa on kimaltelevia kultaisia kyyneleitä. Kuvilla he kertovat tarinansa maailmalle väkivallasta, vihasta ja häpeästä. Mutta tarinat kertovat myös sovituksesta, parantumisesta ja...

Kannattaako Jeesuksen vuoksi kärsiä?

Tässä kuvatarinassa esittelemme neljä srilankalaista pastoria, jotka ovat kokeneet buddhalaismunkkien, poliisin ja kansan vainon. Tarinassa on jokaisen valokuva, lyhyt tilannekuvaus ja yhden lauseen tiivistelmä tämän hetken polttavimmasta ristiriidasta. Lisäksi mukana...

TERVETULOA LYDIAN JOHTAMAAN HYLKIÖIDEN KIRKKOON – Kadonneet löytyvät, sairaat paranevat, kuolleet palaavat elämään

Beth, Open Doorsin toimittaja, matkusti hiljattain Etelä-Filippiineille tapaamaan muslimitaustaisia uskovia, joita Open Doors tukee. Osana Bethin työtä on kutsua maailman kristittyjä rukoilemaan vainottujen siskojensa ja veljiensä puolesta ja tukemaan...

USKO YHDISTÄÄ VALTAMERTEN YLI

Muutama kuukausi sitten englantilainen Heather George osallistui kansainvälisen naisten ryhmän mukana yhteiseen konferenssiin Etiopian vainottujen kristittyjen naisten kanssa. “En ole koskaan oikein välittänyt kristillisistä naisten konferensseista. Monet, joihin...

Yhteistä kasvua salassa Keski-Aasiassa, naisten opetuslapseusryhmä kokoontuu viettämään kansainvälistä naistenpäivää

Kansainvälinen Naistenpäivä 8. maaliskuuta on koko Keski-Aasiassa vapaapäivä. Silloin järjestöt, yritykset ja oppilaitokset antavat naistyöntekijöille lahjoja ja kukkia. Miehet antavat lahjoja elämänsä tärkeille naisille ja pöytä täytetään herkuilla. Keski-Aasian...

Lesken ylistys rohkaisee

Neljäkymmentä nigerialaista naista lauloi riemullisesti, kun minä ja joukko naisia ympäri maailmaa saavuimme kahdeksi päiväksi tapaamaan ja rohkaisemaan heitä: ”Olemme kokoontuneet yhdessä tänne tapaamaan Häntä, Herraamme. Kutsumme kaikki Hänen omansa tänne. Olemme...

Vuorilla liikkuva usko: Agustina on vaimo, äiti ja Raamattujen salakuljettaja

Pohjois-Kolumbiassa muuan nainen ja hänen perheensä uhmaavat kristityille asetettuja rajoituksia. He liikkuvat yöllä ulkona, salakuljettavat Raamattuja ja vierailevat salaisissa kirkoissa viidakon keskellä. Riskit ovat suuret, mutta vielä suurempi on heidän...

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.