Selaa World Watch -listan maita

45. sijalla World Watch -listalla

Arabiemiraatit

WWL 2019: Sijalla 45, pisteitä 58/100

WWL 2018: Sija 40

 

Asukasluku: 9,4 milj. (1,2 milj. kristittyä)
Pääuskonto: Islam
Vainoamisen syy: Ääri-islam ja vainoharhainen yksinhallinto

Vainoavat tahot

Arabiemiraattien yhteiskunta on suhteellisen salliva ulkomaalaistaustaisia kristillisiä yhteisöjä kohtaan. Sitä vastoin islamista kristinuskoon kääntyneet kohtaavat paljon painetta perheissään ja yhteiskunnassa. Näin ollen hallituksen ei tarvitse painostaa heitä. Siten hallitus voi sanoa kannattavansa uskonnonvapautta ja samalla pitää islamia ainoana oikeana uskontona.

Islam hallitsee niin yksityistä kuin julkistakin elämää, samoin kuin maan poliittista keskustelua. Välttääkseen kuolemantuomion, sosiaalisen leimautumisen ja muut rangaistukset kristinuskoon kääntyneiden muslimien on aika ajoin esiinnyttävä muslimina ja salattava uskonsa. Toinen vaihtoehto on muuttaa maahan, jossa kääntyminen on sallittua. Evankeliointi on kiellettyä, mutta ei-muslimit voivat pitää jumalanpalveluksia siihen tarkoitetuissa rakennuksissa tai kodeissa.

Maata hallitsee dynastia, joka painostaa yhteiskuntaa eikä salli toisinajattelua. Sananvapautta, lehdistönvapautta ja kokoontumisvapautta on rajoitettu.

Kristityt joutuvat noudattamaan heimoperinteestä nousevia islamilaisia säädöksiä ja arvoja (kuten perheen kunnia). Ne vaikuttavat erityisesti islamista kristinuskoon kääntyneisiin.

Vainojen ilmeneminen

Ulkomaalaistaustaiset kristityt ovat vapaita kokoontumaan yksityisesti, mutta julkinen evankeliointi tai rukoileminen on kielletty. Koska Arabiemiraatit on vanhoillinen yhteiskunta, kristityt pidättäytyvät uskonsa näyttämisestä julkisesti. Islamista kääntyneet kohtaavat pahinta vainoa.

Perheet ja paikallisyhteisö painostavat heitä luopumaan kristinuskosta, minkä vuoksi heidän on lähes mahdotonta kertoa kääntymisestään. Näin ollen kuulemme vain harvoin, että kristitty olisi tapettu tai häntä olisi vahingoitettu uskonsa tähden.

Selaa World Watch -listan maita

Makeistehdas tuottaa toivoa

Tämän artikkelin on kirjoittanut lähettimme, joka on työskennellyt Lähi-idässä yhteistyökumppanillemme. Turvallisuussyistä emme voi julkaista yksityiskohtaista...