Uutiset
22.11.2016

Sanat, jotka rakkaus kotimaata kohtaan kirjoitti

Kirkon seinään Syyrian Homsissa on kirjoitettu sanat: ”Täällä on maani. Täällä ovat juureni. Täällä on kieleni. Kuinka…” Tässä kohtaa teksti on hipunut näkymättömiin. Viereen joku toinen on kirjoittanut ”Me tulemme takaisin, sinä kujien loistava kuu”. Tekstit ovat Syyrialaisen diplomaatti-runoilijan Nizar Qabbanin (1923-1998) inspiroimia.

Kirjoitukset ovat luultavasti kaupungista paenneiden kristittyjen tekemiä. Heidän ja monien muiden oli lähdettävä kodeistaan, kun Syyria suistui sisällissotaan vuonna 2011. Syyrian hallitus on parhaillaan ottamassa Homsia ja sitä ympäröivää Homsin maakuntaa uudestaan hallintaansa, ja osa pakolaisista on jo palannut takaisin kotikaupunkiinsa. Monien kodit on sota tuhonnut.

Syyrialainen kristitty, Open Doorsin kautta työtään tekevä Rami*, johtaa Open Doors Internationalin ”One Million Voices of Hope”- vetoomuksen vientiä YK:lle ja maailman hallituksille. Vetoomuksella muun muassa ajetaan kristityille ja muille vähemmistöille Lähi-idässä tasa-arvoista kansalaisuutta. Open Doorsin hankkeisiin kuuluu myös kotien uudelleenrakentamista esimerkiksi juuri Homsissa.

*Nimi on muutettu turvallisuussyistä.

Lähde
World Watch Monitor