Kirjoituskampanjat
09.06.2022

Rohkaise nigerialaista pastori Andrew’ta

Pastori Andrew asui Nigerian pohjoisosissa sijaitsevassa Mongunossa, jossa hän alkoi palvella kirkkoa. Vuonna 2014 Boko Haram hyökkäsi hänen naapurustoonsa, ja hän joutui perheensä kanssa pakenemaan. Hän sai siirron Guyakuun, joka oli siihen asti pysynyt Boko Haramin ulottumattomissa. Pastori Adrew varoitti asukkaita siitä, että Boko Haram tulisi hyökkäämään myös Guyakun kylään, ja yritti varustaa uskovia vainon kohtaamiseen. Ihmiset eivät kuitenkaan kuunnellet häntä, sillä toistaiseksi he elivät rauhassa.

Maaliskuussa 2015 Boko Haram hyökkäsi myös Guyakuun. ”Tuho oli niin totaalinen, etten kuvitellut meidän enää koskaan voivan kokoontua kirkkoon jumalanpalvelukseen”, pastori Andrew kertoo. ”Menetimme kaiken.”

Tilanteen tasaannuttua, pastori Andrew palasi kotikyläänsä. Pastori Andrew ja muut kirkon johtajat rohkaisivat seurakuntalaisiaan luottamaan Herraan, jäämään Guyakuun ja jälleenrakentamaan talonsa. Osa kodittomiksi jääneistä kristityistä kuitenkin pakeni läheisiin kaupunkeihin.

Pastori Andrew rohkaisi kyläläisiä pysymään rohkeina ja yhtenäisinä kaiken pahan keskellä. Jumalan armosta seurakunta alkoi jälleen kokoontua, ja seurakuntalaiset lahjoittivat rahaa kirkon uudelleenrakentamiseen. Ennen hyökkäystä pastori Andrew’n seurakuntaan kuului noin 300 jäsentä, hyökkäyksen jälkeen jäseniä oli 465. Pastori uskoo, että kasvu oli Jumalan työtä.

Tapahtui myös toinen muutos. Aiemmin uskossaan epäröivät alkoivat iskujen jälkeen luottaa Jumalaan yhä lujemmin. Open Doors auttoi Guyakun kirkon jälleenrakennuksessa. Pastori Andrew palvelee nykyisin muualla, mutta käy aina aika ajoin katsomaan kirkkoa ja tapaamassa Guyakun seurakuntalaisia. Hän iloitsee siitä, että ennen välinpitämättömästi uskoon suhtautuvat ovat vahvistuneet uskossaan. Pastori Andew on osallistunut traumaterapiaan, vaikuttamiskoulutukseen sekä vainoihin valmistavaan koulutukseen. Hän on myös toiminut itse koulutuksien järjestäjänä ja tutorina.

Miten kirjoittaa vainotun seurakunnan jäsenelle

Kirjoitusohjeita:

  • Tervehdykset, kuten postikortit ja lasten piirustukset ovat parhaita.
  • Kirjoita lyhyt viestisi yksinkertaisella englanninkielellä.
  • Kirjoita selkeällä käsialalla.
  • Ole rohkaiseva! Voit lisätä viestiisi myös muutamia lyhyitä jakeita Raamatusta.
  • Ole hienotunteinen. Älä vello vastaanottajan ahdistuksessa tai kerro ylpeilevästi oman elämäsi siunauksista kotimaassasi.

Huomioi turvallisuus:

  • Älä mainitse viestissäsi Open Doorsia!
  • Jos kirjoitat viestisi postikorttiin, voit toimittaa sen meille kirjekuoressa.
  • Voit mainita nimesi ja kotimaasi, mutta ei ole tarpeen kertoa tarkasti, missä asut.
  • Älä kritisoi maan uskontoa tai uskonnollista järjestelmää, hallintoa, oikeusjärjestelmää tai poliittista johtoa.
  • Älä lähetä rahaa tai tarjoa taloudellista apua.

Kirjoituskampanja loppuu 15.12.2022

Lähetä postia osoitteeseen: Open Doors/Andrew, PL 71, 02701 Kauniainen