One With Them

Pääsiäinen on vaikeaa aikaa vainotulle seurakunnalle.

Vaino todennäköisesti voimistuu, kun seurakunta kokoontuu juhlimaan Jeesuksen kuolemaa ja ylösnousemusta.

Sinua tarvitaan! Osallistu One With Them -kampanjaan ja auta!

Pääsiäinen on erityistä aikaa vainotuille kristityille. Silloin seurakunnat elävöityvät ja kristityt kokoontuvat yhteen iloitsemaan: Kristus on totisesti ylösnoussut!

Samalla kuitenkin lisääntyvät kristittyjen vainot. Open Doorsin yhteistyökumppanit ovat raportoineet jo vuosia lukuisista pastoreiden pidätyksistä, kirkkojen tuhoamisista ja seurakuntalaisten vainosta. Ne tapahtuvat usein pääsiäisen aikaan.

Pääsiäinen on monesti ollut synkkää aikaa myös Egyptin koptikristittyjen elämässä. Vainoista huolimatta he kuitenkin jatkavat satoja vuosia vanhaa perinnettä: he tatuoivat ranteisiinsa pienen ristin merkin. Näin he rohkeasti todistavat koko maailmalle, he seuraavat ylösnoussutta Kristusta koko elämällään.

Koptikristittyjen risti symboloi maailmanlaajuista One with them -kampanjaa, jolla tuetaan vainottuja kristittyjä pääsiäisenä.

Kampanjassa rohkaisemme lahjoittamaan vainottujen kristittyjen auttamiseen summan, joka vastaa yhden työpäivän palkkatuloa.

 • Lahjoita Open Doorsin keräystilille: FI92 5720 2320 2102 75.
 • Käytäthän omaa viitenumeroasi tai yleisviitettä 10003

Tule mukaan: rukoillaan, tehdään työtä – annetaan lahjaksi vainotuille kristityille!

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Miten osallistua?

  • Rukoile vainotun seurakunnan puolesta erityisesti 17.4.2019!
  • Mene normaalisti työhön 17.4
  • Lahjoita päivän ansiosi vainotulle seurakunnalle
 • Mille tilille teen lahjoituksen?

  • Lahjoita Open Doorsin keräystilille: FI92 5720 2320 2102 75.
  • Käytäthän omaa viitenumeroasi tai yleisviitettä 10003
  • Rahankeräyslupa
 • Miten näyttää se muille?

  • Piirrä risti ranteeseesi osoittaaksesi solidaarisuutta seistessäsi vainottujen rinnalla
  • Postaa sosiaalisessa mediassa kuva rististäsi avainsanalla #onewiththem
  • Kutsu ystäviä mukaan kampanjaan
 • Miksi tukea vainottua seurakuntaa juuri nyt?

  • Kristittyjen vainojen määrä sekä vakavuus lisääntyy pääsiäisen aikaan. Tämä kampanja on meidän mahdollisuutemme yhdistyä maailmanlaajuisena seurakuntana tukien niitä, jotka kärsivät uskonsa tähden.
 • Mihin lahjasi menee?

  • Lahjasi menee sinne, missä sitä eniten tarvitaan.
  • Lahjoitukset käytetään yli 70 maan alueella.
  • Ne kohdennetaan usein näkymättömän tai odottamattoman vainon kohteeseen, jossa välitöntä apua eniten tarvitaan.
  • Lue lisää: Opendoors.fi/vaikutukset

He tarvitsevat apuasi

Seuraava viesti on sinulle Irakin seurakunnalta.

Kun islamilainen valtio hyökkäsi vuonna 2014 Irakiin, kristityt ajettiin Niiniven tasangolta. Kaksi vuotta myöhemmin alueen kaupunki, Qaraqosh, vapautettiin. Vasta vuonna 2018 25000 karkoitettua kristittyä pystyi palaamaan koteihinsa ja viettämään pääsiäistä. Adrian on yksi heistä.

Hänen kokemuksensa muistuttavat häntä siitä, että Jeesus on kärsimyksen tuttava. Todellisuudessa Jeesuksen kärsimystä muistellaan kaikkialla maailmassa pitkäperjantaina.

Egyptiläinen kristitty pitää ristitatuointiaan ylhäällä. Egyptissä monet kristityt ottavat ristitatuoinnin ranteisiinsa. Uskovat haluavat ristin olevan ensimmäinen asia, minkä ihmiset näkevät heidät tavatessaan. Se on rohkea uskontunnus

“Irakin kristittyjen on todella helppo samaistua kärsimykseen,” Adrian sanoi.

”Esimerkiksi Irakin ja Iranin välisen sodan aikana 1980-luvulla monia qaraqoshilaisia vangittiin tai tapettiin. Sen vaikutukset tuntuvat vieläkin yhteisössämme.”

Hän uskoo, että eläminen kristittynä Irakissa on aina haasteellista. ”Ja kuitenkin”, hän sanoi, ”isovanhempani, perheeni ja minä olemme edelleen täällä. Voinko pyytää teitä olemaan rukouksin rinnallamme tämän pääsiäisen ajan? Koska haluamme pysyä Irakissa.”

“Huolimatta vaikeuksista ja kärsimyksistä sekä lisääntyvistä hyökkäyksistä kristittyjä vastaan, tiedämme, että Jumalan käsi tekee työtään tässä maassa,” kertoo paikallinen yhteistyökumppani. 

Qaraqoshin vapautetut kadut tarvitsevat jälleenrakennusta.

Isä George auttaa kotien kunnostus- ja jälleenrakennustöissä.

Vaikka seurakunta yhä kohtaa monia vaikeuksia ja jatkuvaa pelkoa, toivoa on. Isä George, paikallisen seurakunnan johtaja, uskoo, että maahan jääminen ja pääsiäisen juhliminen Irakissa on merkittävä asia.

”Pääsiäisen juhliminen täällä Qaraqoshissa antaa tärkeän viestin maailmalle”, sanoo Isä George. ”Toivon, että tähän maahan palaavat kristityt innostavat kristittyjä kaikkialla maailmassa olemaan rohkeita uskossaan.” Isä George johtaa myös komiteaa, joka vastaa kotien jälleenrakennuksesta. Sen alullepanemana on entisöity ja uudelleenrakennettu 1500 kotia.

“Monet järjestöt, mukaan lukien Open Doors, auttoivat meitä. Kotien korjaaminen rohkaisee väestöä pysymään Irakissa ja todistamaan uskostaan täällä,” sanoo Isä George.

Tunnustautuminen kristityksi on tärkein läksy, minkä Irakin kristityt ovat oppineet vainojen aikana. Monet kristityt johtajat toivovat, että irakilaisten kristittyjen paluu takaisin koteihinsa muistuttaisi maailmanlaajuista seurakuntaa tunnustamaan rohkeasti uskoaan Jeesukseen. ”One With Them” -kampanja aloitettiin, koska on vaikeaa tukea vainottua seurakuntaa ilman, että kertoo uskostaan.

Ihmisiä pyydetään antamaan yhden päivän ansionsa vainotun seurakunnan auttamiseksi keskiviikkona 17.4. ja piirtämään ristin ranteeseensa muistuttamaan asiasta.

Seisotko heidän rinnallaan tulevana pääsiäisenä?

 

Sitoudu ja jaa tukesi sosiaalisessa mediassa hashtagilla #onewiththem.

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.