Selaa World Watch -listan maita

43. sijalla World Watch -listalla

Kuwait

WWL 2019: Sijalla 43, pisteitä 60/100

WWL 2018: Sija 34

 

Asukasluku: 4,1 milj. (425 000 kristittyä)
Pääuskonto: Islam
Vainoamisen syy: Ääri-islam ja vainoharhainen itsehallinto

Vainoavat tahot

Kristityt kokevat vainoa yhteiskunnan kaikilta tasoilta: hallitus, paikallinen yhteisö ja erityisesti oma perhe saattaa olla kristityille vaaraksi – etenkin islamilaistaustaisille. Kuwaitin yhteiskunta toimii konservatiivisilla islamilaisilla normeilla. Näitä vahvistavat tavalliset kansalaiset, radikaalit islamilaiset ryhmät sekä hallitus, joka vallan menettämisen pelossa taipuu radikaalien ryhmien tahtoon.

Islam on valtionuskonto ja sharia-lait ovat Kuwaitissa tärkeä osa lainsäädäntöä. Hallitus vaatii islamistista uskonnollista ohjausta kaikille oppilaille niin valtiollisissa kuin yksityisissäkin kouluissa. Kristinuskon opettaminen julkisissa lukioissa on kiellettyä – jopa laillisesti tunnustettujen kristillisten ryhmien kohdalla. Monet kuwaitilaiset ovat ulkomailla liittyneet ISISiin taistelijaksi.

Vallassa oleva kuninkaallinen sunniperhe määrittelee jokapäiväisen elämän kaikki yksityiskohdat. Rajoitettuja ovat mm. ilmaisunvapaus, lehdistön vapaus ja yhdistyksen muodostamisvapaus.

Heimokulttuureissa muovautuneita islamin normeja ja arvoja (kuten perheen kunnia) pakotetaan kristittyjenkin keskuuteen. Tämä koskee erityisesti islamista kristinuskoon kääntyneitä.

Vainojen ilmeneminen

Maassa vierailevat kristityt ovat suhteellisen vapaita palvomaan Jumalaa omissa oloissaan. Kuitenkin rekisteröidyt paikat, jossa jumalanpalveluksia voi järjestää, ovat hyvin pieniä suhteessa kokoontuvien ihmisten määrään. Nimettömän lähteen mukaan alimitoitetun kirkon järjestelyt johtavat jopa kiistoihin eri kristillisten ryhmien välillä. Kiinteistöjen löytäminen jumalanpalveluksia varten on äärimmäisen vaikeaa.

Islaminuskosta kääntyneet kokevat suurimman osan vainosta, kun sekä perhe että yhteiskunta painostaa heitä luopumaan uskostaan. He altistuvat syrjinnälle, häirinnälle, poliisitutkinnalle sekä järjestystä ylläpitävien tahojen kaikenlaiselle uhkailulle. Lisäksi kääntymistä (pois islamista) ei tunnusteta virallisesti: se johtaa todennäköisesti oikeudellisiin hankaluuksiin henkilön sosiaalisen ja taloudellisen aseman sekä myös omistusoikeuksien suhteen.

Tästä huolimatta paikallisten uutisraporttien mukaan kristittyjä ei juuri koskaan vahingoiteta uskonsa takia.

Selaa World Watch -listan maita

Makeistehdas tuottaa toivoa

Tämän artikkelin on kirjoittanut lähettimme, joka on työskennellyt Lähi-idässä yhteistyökumppanillemme. Turvallisuussyistä emme voi julkaista yksityiskohtaista...

Liity postituslistalle!

Sähköposteissa rukousaiheita, uutisia ja tiedotteita.

Kiitos, olet liittynyt rukoussähköpostin saajaksi.