Selaa World Watch -listan maita

47. sijalla World Watch -listalla

Kolumbia

WWL 2019: Sijalla 47, pisteitä 58/100

WWL 2018: Sija 49

 

Asukasluku: 49 milj. (46,6 milj. kristittyä)
Pääuskonto: Kristinusko, pääasiassa roomalaiskatolilaisuus
Vainoamisen syy: Systemaattinen korruptio, etninen sorto

Vainoavat tahot

Korruptoituneessa maassa rikollisjärjestöjen, kuten huumekartellien ja sissien, johtajat ovat merkittävimpiä vainoajia. Kolumbian alkuperäisasukkaiden yhteisöjen johtajat myös ajattelevat, että kristityt yrittävät tunkeutua heidän reviirilleen. Pelätään, että kristilliset kirkot uhkaavat olemassaolollaan etnisiä tapoja ja maailmankatsomusta. Siksi myös alkuperäisasukkaat syrjivät kristittyjä.

Vainojen ilmeneminen

Rikollisryhmien vaino seurakuntia kohtaan on erityisen väkivaltaista. Kristityt uskaltavat vastustaa rikollisjärjestöjen yrityksiä hallita yhteiskuntaa pelon avulla. Siksi rikollisryhmät kokevat asemansa uhatuiksi. He lähettävät tappouhkauksia evankeliointiin osallistuneille kristityille ja heidän perheilleen. Monet kristityt pakotetaan maksamaan ”suojeluvero” ikään kuin vakuutuksena, ettei heitä pahoinpidellä tai tapeta. Tätä tapahtuu erityisesti entisille jengiläisille, jotka ovat kääntyneet kristinuskoon.

Käytännössä kristittyjen vapaa kokoontuminen ja uskon harjoittaminen estetään. Kristityt ovat jatkuvasti vaarassa joutua hyökkäyksen kohteeksi. He ovat niiden armoilla, jotka milläkin alueella pitävät valtaa käsissään.

Sekulaari ideologia on levinnyt mediassa ja poliittisessa keskustelussa. Ideologia kritisoi kristillisiä arvoja. Heidät tehdään naurunalaisiksi, kun he yrittävät osallistua julkiseen keskusteluun. Erityisesti halveksuntaa ilmenee, jos keskustellaan sukupuolesta, avioliitosta ja syntymättömistä lapsista. Uudempien kirkkojen kristityiltä myös evätään useammin kuin roomalaiskatoliselta kirkolta hallituksen suomia etuoikeuksia, kuten rahoitus ja rekisteröinti. Tämä ilmiö tuli entistä selkeämmäksi Paavin vierailtua Kolumbiassa syyskuussa 2017.

Selaa World Watch -listan maita