Lehdet
01.11.2019

Ihmiseltä ihmiselle -ihmisiä!

Alkukirjoitus Open Doorsin vuoden 2019 marraskuun lehdessä.

Open Doorsin ydinarvoista ensimmäinen on: Olemme osa Kristuksen ruumista: ihmiseltä ihmiselle -ihmisiä. Pohdimme järjestömme Suomen hallituksessa taannoin, mitä tuo “people to people people” eli ihmiseltä ihmiselle -ihmisenä oleminen tarkoittaa.

Ehkä sen voisi sanoittaa näinkin: Jumala tuli ihmiseksi jo 2000 vuotta sitten – tulkaamme mekin!

Joulun ihme, jossa Jumala tuli ihmiseksi, on maailman mullistavin ihme: Jumala rakkautensa tähden luopui omastaan, otti ihmisen osan, jotta sinä ja minä saisimme syntimme anteeksi! Tämä erottaa kristinuskon kaikista uskonnoista.

Open Doors palvelee kristittyjä siellä, missä Jeesuksen rakkaudesta kertominen voi maksaa henkesi tai vapautesi. Edelleen 245 miljoonaa kristittyä kokee vakavaa vainoa.

Tässä lehdessä (katso lehden sisältö täältä) kerrotaan syyrialaisesta Jinasta, jonka aviomies luopui ulkoisesta vapaudestaan Jeesuksen tähden. Hän ei kaappaajiensa vaatimuksesta kääntynyt islamiin ja on siksi yhä kateissa. Perheen pojalle Abrahamille välittyy isän usko Jeesukseen – usko, joka on kiinnipitämisen arvoinen.

Usko välittyy sanoin ja teoin ihmiseltä ihmiselle. Siksi Open Doorsin ylläpitämä Toivon keskus tukee Jinan ja Abrahamin tilanteessa olevia Syyriassa. Jostain syystä joulunlapsi Jeesus Kristus antoi tehtäväksi juuri meille vajavaisille ja syntisille viedä ilosanoma kaikkeen maailmaan ja näin olla Jeesuksen käsinä ja jalkoina. Raamatussa meillä on neljä evankeliumia, mutta sinä ja minä olemme se viides. Meidän kauttamme Jumalan rakkaus voi muuttaa maailmaa – ihmiseltä ihmiselle.

Open Doors palvelee kristittyjä siellä, missä Jeesuksen rakkaudesta kertominen voi maksaa henkesi tai vapautesi. Edelleen 245 miljoonaa kristittyä kokee vakavaa vainoa.

Sinua tarvitaan: Rukoile, tue ja toimi!

Siunattua adventtiaikaa,

– Miika Auvinen