Ajankohtaisia rukousaiheita

Tältä sivulta löydät parin viikon välein vaihtuvia ajankohtaisia rukousaiheita, jotka voit tilata myös sähköpostiisi tästä. Voit myös tulostaa käyttöösi alta kuukausittain vaihtuvan rukouskalenterin:

Lokakuun 2017 rukouskalenteri

 

Egypti

Suomessa vierailleen egyptiläisen yhteistyöjärjestömme johtajan Michaelin terveiset:

”Älkää rukoilko sitä, että vaino lakkaisi. Raamattu sanoo, että niitä vainotaan, jotka elävät oikeamielisesti Jeesukselle. Jumala tietää, mitä käymme läpi. Hän ei ole unohtanut meitä. Rukoilkaa sen sijaan, että me kristityt jatkamme loistamista ja että meillä on rakkauden ja anteeksiannon henki. Se muuttaa yhteiskuntamme. Rukoilkaa meille rohkeutta todistaa Jeesuksesta.”

Kristittyjen määrä kasvaa Egyptissä jatkuvasti vainoista huolimatta – tai juuri niiden vuoksi. Voit lukea Michaelin vierailusta laaditun artikkelin klikkaamalla tästä.

Rukoillaan:

  • että Egyptin kristityt voisivat loistaa Jumalan rakkautta vainoistakin huolimatta.
  • Egyptin kristityille anteeksiannon henkeä ja rohkeutta todistaa Jeesuksesta.

Irak

Kurditaistelijat ovat havainneet viime päivinä Pohjois-Irakissa Kirkukin alueella Irakin armeijan liittolaisten, Hashd al-Shaabi -miliisien, keskuudessa ”epänormaalia liikehdintää”. Kirkuk on ollut keskellä poliittista kriisiä erityisesti viime aikoina Kurdistanin itsenäisyydestä järjestettyyn kansanäänestykseen liittyen. Kristityt pelkäävät, että tilanne kehittyy uudeksi konfliktiksi, jopa sodaksi. Kaupungissa elävien kristittyjen lukumäärästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta heitä arvellaan olevan muutamia tuhansia.

On paljon kiistelty siitä, kuuluuko Kirkukin kaupunki maantieteellisesti Irakin hallituksen alaisuuteen vai Kurdien autonomiseen alueeseen. Tällä hetkellä se on kurdien armeijan hallinnassa.

Rukoillaan:

  • että uutta sotaa ei syttyisi, ja että tilanne voitaisiin ratkaista rauhanomaisesti.
  • voimia ja varjelusta alueella eläville kristityille.

Pysy ajan tasalla

Tilaa tästä sähköpostiisi ajankohtaista tietoa Open Doorsin toiminnasta ja vainottujen kristittyjen tilanteesta maailmassa. Saat sähköpostiisi myös ajankohtaisia rukousaiheita noin kaksi kertaa kuukaudessa.

Kiitos tilauksesta!